Geen nood: een regelrechte crisis

In Nederland komen wekelijks zo’n 700 tot 900 asielzoekers aan en in de verschillende asielcentra is er daarom een ruimteprobleem ontstaan, een regelrechte crisis. Verschillende politieke partijen roepen nu om onmiddellijke maatregelen; met name de partijen die deel uitmaakten van de vorige regeringen.

Dat de huidige oppositiepartijen deze kwestie aangrijpen om van deze asielcrisis een politieke crisis te maken is – politiek gezien – wel enigszins begrijpelijk, maar zij hebben natuurlijk wel erg veel boter op het hoofd. De voorbije jaren hebben zij namelijk zèlf volop kans gehad om de instroom te beperken met maatregelen, maar lieten dat na. Het is dus wel een beetje raar en ongeloofwaardig dat hetzelfde genre nu ineens moord en brand schreeuwt. Niemand hoeft overigens doorgeleerd te hebben om in te zien dat zo’n enorme toestroom van mensen op termijn volstrekt onbetaalbaar is. Mensen die nog nooit gestort hebben (en dat ook nooit zullen kunnen of willen) in onze sociale fondsen, willen daar nu en later natuurlijk wel graag uit ontvangen. De sociale voorzieningen in ons land werken wat dat betreft als een magneet op mensen die niet meer tevreden zijn in hun eigen land.

Onleefbare islam…

Naar het schijnt zijn vooral islamitische landen onleefbaar of onleefbaar geworden. Het Oostenrijkse Verwaltungsgerichtshof (VwGH) bijvoorbeeld, had zich voor een advies tot het Europese Hof van Justitie gewend vanwege de weigering van de Oostenrijkse autoriteiten om een Afghaanse vrouw en een 14-jarig Afghaans meisje asiel te verlenen. Volgens de VwGH heeft de terugkeer van het islamistische regime aan de macht in 2021 ernstige gevolgen voor de grondrechten van vrouwen in het Centraal-Aziatische land. De discriminatie vindt onder meer plaats door beperkingen van de bewegingsvrijheid en/of gedwongen (kind-) huwelijken. Een problematiek overigens die zich in praktisch alle islamitische landen voordoet, zodat we een nieuwe golf van asielzoekers kunnen verwachten na deze bevestigende uitspraak van EHvJ. Hopelijk laten de vluchtdames na om hun voormalige onderdrukkers in het kader van ‘gezinshereniging’ over te laten komen…

Nu we zwart-op-wit hebben dat een islamitisch regime voor onleefbaarheid zorgt, moeten we ook vaststellen dat kritiek op de islam bitter nodig is en dat we dit niet zomaar af kunnen doen als ordinaire ‘discriminatie’. Zeker niet wanneer het EHvJ tot een dergelijke conclusie komt. Zo wandelde een lange stoet van hoofddoekvrouwen en kinderen, onder de wakende ogen van hun moslimmannen en -vaders, op 13 oktober j.l. door de Amsterdamse wijk Slotermeer. Op het meegevoerde spandoek stond: ‘There is only one solutiuon, the islamic revolution’. Mij dunkt dat deze mensen oproepen tot de vorming van een soort islamitische staat naar Afghaans model, waarvan het EHvJ dus heeft vastgesteld dat dit onleefbaar is. In Hamburg gingen een dag eerder, op 12 oktober j.l., duizenden moslims de straat op (zit daar overigens een systeem in of plan achter?) om de komst van een kalifaat en de Europa-brede invoering van de sharia-wetgeving te eisen. Ook dat is dan compleet in strijd met het gezaghebbende oordeel van het EHvJ.

Deportatie

De crisis is dus vooral ook een toekomstige crisis rond de islamitische (import-) mannen die maatschappelijk van alles eisen in het Westen, maar ondertussen in het van overheidswege gesubsidieerde huurhuis een waar schrikbewind voeren met, ik citeer: “ernstige discriminatie, onder meer door beperkingen van de bewegingsvrijheid en/of gedwongen (kind-) huwelijken”. Ook dat pleit voor felle kritiek op de islam en – zo mogelijk – spoedige verwijdering van dergelijke types uit onze maatschappijen: deportatie naar het land van het tweede paspoort.

Overigens is de oproep tot het vestigen van een islamitische dictatuur – zoals een kalifaat – strafbaar. Indien de oproepen zijn gedaan als lid van de oemma (de islamitische gemeenschap), dus min of meer in vereniging, dan moeten niet alleen de islamitische mannen weg, maar hun moskeeën en organisaties ook. De islam is dan immers te beschouwen als een internationale criminele organisaties. Het EHvJ ziet dat kennelijk gebeuren in Afghanistan en wij zagen hetzelfde gebeuren op 7 oktober 2023.

Minister Faber stond bij het debat deze week bepaald niet met haar mond vol tanden, maar heeft het met de uitspraak van het EHvJ ook weer een stuk gemakkelijker in het keren van de stroom en – op termijn – met deportatie.

Overigens zit Westerbork verlegen om financiën. Ik noteer het maar even.


Post navigation

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald dunki
6 uren geleden

Hulp aan vluchtelingen is een lucratieve tak van sport waarin allerlei NGO’s specialiseren en UNRWA is de hulp organisatie van de Verenigde Naties die specifiek voor Palestijnse vluchtelingen acteert. Althans in naam tot recentelijk bleek dat zij instrumenteel waren in de aanval op Israel van 7 oktober ’23.

Het is een totaal verrotte neomarxistische club waarvoor de immorele ‘woke’ heks Sigrid Kaag desondanks een maand geleden nog eens extra miljoenen aan Nederland durfde te vragen en ‘woke’ BZ ambtenaren vonden dat prachtig!

Vanavond blijkt dat één der lijfwachten van de zojuist gedode Hamas slager Sinwar notabene wéér een UNWRA employé was… Geeft wèl een vreemd inkijkje op de jobdescription van de dik betaalde Sigrid Kaag, één van de meest rotte vissen die daar rondzwemmen

ronald dunki
1 dag geleden

In 2016 zei Angela Merkel dat migratie geen probleem opleverde omdat alle migranten weer naar huis zouden gaan wanneer de rust bij hen thuis was weergekeerd. Wat zij niet meldde was dat zij, toen al, een estancia in Paraguay had gekocht waar zij nu de goede afloop afwacht…

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door ronald dunki
A.R. Girbes sr
1 dag geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Moet ik nu constateren dat Angela Merkel een “ uiterst naïef kind is” ? Ik zet haar toch in de “ rubriek incompetent “ . Immers : Zij had NIMMER op de stoel van Bondskanselier moeten zitten , en…….. overschatting van het “ eigen gelijk” is dus ook in Duitsland tot diepe ellende gekomen . Dat het Europese Hof van justitie tot de slotsom komt dat Vrouwen in Afghanistan worden “” gediscrimineerd “ en dat het voor vrouwen in Afghanistan onleefbaar is en nu voor een asielaanvraag in aanmerking zouden komen , schokte mij diep. Alle zeilen moeten bijgezet worden om te voorkomen dat die vrouwen op grond van deze uitspraak van het Europese Hof van Justitie zich daaraan vastklampen om te kunnen eisen naar Europa te kunnen komen . Het gaat om minstens 10.000.000 vrouwen ……..Mijn advies is ….. het Vluchtelingenverdrag van 1951 onmiddellijk OPZEGGEN …..:het is onhoudbaar ……. Echt …… onhoudbaar . De asielinstroom is ……Maatschappelijk zwaar ontwrichtend . . Maar U weet toch dat Australië absoluut schijt heeft aan het vluchtelingenverdrag!! Wilders zei het toch ook al ……. Nederland is dood-ziek !!!! Maar ……. Het Europese Hof van Justitie kijkt dus door een “” kachelpijp, “”” om met heel weinig informatie toch concluderen dat vrouwen in Afghanistan nu een “ asielrecht hebben” ??????? Ik weet niet of de rechter een “ feministe is ». De rechter had moeten weten dat een dergelijk uitspraak heel veel tegenstand zal oproepen .

ronald dunki
1 dag geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Voor uw info: Het Europese Hof in Luxembourg is sinds dag één een ideologisch stuk gereedschap ter linker zijde van de Europese Commissie geweest en gebleven, terwijl het ongeregelde Mensenrechten zooitje in Straatsburg nog een graadje erger is en niet eens juristen als rechters kent maar ordinaire linkse activisten die betaald worden om politiek correct te acteren.

Voor de goede orde, het bezopen Luxemburgse vonnis waaraan Ton refereert zet de deur in beginsel open voor alle vrouwen uit (bijna) alle islamitische landen waar de Sharia de toon zet. Dat krijg je met linksextremisten die als rechters vermomd worden…

Het Duitse Constitutionele Hof heeft in die context al meermaals de vloer aangeveegd met hun arbitraire vonnissen maar in Nl. lossen wij dat probleem slechts op door stante pede uit de EU te stappen en de nefaste mensenrechten verdragen van de VN simpelweg op te zeggen, zoals het archaïsche vluchtelingenverdrag dat hier grotelijks misbruikt wordt om ons een oor aan te naaien en het verdrag van Parijs met Rutte’s notoire inlegvelletje inzake het klimaatbedrog….

.

A.R. Girbes sr
19 uren geleden
Antwoord aan  ronald dunki

Bedankt voor de uitstekende info: En, moet ik nu alweer constateren dat het “ gespuis “ zelfs op de stoel van een rechter gaat zitten ? Dat « ze » ons een oor “ aannaaien heb ik al lang begrepen . Maar mijn invectieven raken bijna op door al die randdebielen . Ik heb al zo vaak geschreven dat Wijlen Prof . Dr . Bob Smalhout in 2004 al schreef dat er 2,5 miljoen mensen met een psychische storing in Nederland wonen …… dat getal zal ik met miljoenen ophogen .inclusief Luxemburg .Heel langzaam kunnen we nu de wandaden van Rutte en Kaag leren kennen en wat voor een zooi deze hebben achter gelaten .Overigens ……… ik heb de indruk dat het in geheel Europa een bende is op «  bestuurders niveau « «  en dat de massa er niets van begrijpt ……. !! De EENOOG is koning in het land der blinden .

ronald dunki
17 uren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Voor uw additionele info: al meer dan 10 jaar geleden circuleerde een enquëte onder staande en zittende magistratuur waaruit bleek dat meer dan 70% van hen lid was van respectievelijk stemde op D66, PvdA en GL. Vandaag de dag zou de MSM dat gauw verdozelen.

Het feit dat Nederlandse rechters nog niet zo lang geleden ongestraft in Polen gingen demonstreren tegen de Poolse regering – in flagrante strijd met hun ambtseed – was voor mij de laatste nagel in de doodskist van Vrouwe Justitia.