Bluffen in de bajes

Naar het schijnt bluffen bajesklanten met merkkleding om hun collega-criminelen de loef af te steken met de duurdere merken. Staatssecretaris Ingrid Coenradie (Justitie en Veiligheid, PVV) laat de Tweede Kamer weten dat ze aan een plan werkt om merkkleding in de bajes aan banden te leggen.

Dat kan toch niet moeilijk zijn zou je denken. In een gemiddelde McDonalds zitten de medewerkers ook nogal eens in een hokje en daar dragen ze allemaal dezelfde kleding: bedrijfskleding. Volgens Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid mevrouw Coenradie (PVV) heeft een gevangene volgens de wet recht op het dragen van eigen kleding en schoenen. Dat kan natuurlijk ook prima, maar dat doet die bajesklant dan maar in de cel. Als zo’n gepimpte crimineel buiten de cel het tragische lot van een gevangene acteert, dan kan dat gewoon in charmante bajespakjes. Om de gevangenen enigszins tegemoet te komen, zouden die uniformen vervaardigd kunnen worden door de firma Hugo Boss, die in het verleden royale ervaring heeft opgedaan in de uniform-business.

In 2022 werd door toenmalig minister Franc Weerwind ook al toegezegd dat dure merkkleding in de ban zou gaan. Kledingstukken van meer dan de 500 euro per stuk zouden daarbij worden verboden. “Ter voorkoming van het doorgeven van deze artikelen aan medegedetineerden in ruil voor een handeling”. Wat die ‘handelingen’ dan wel zouden kunnen zijn is giswerk, maar wellicht is het dan ook een idee om zeep te verbieden. Als zo’n stuk zeep uit hun handen valt bij het douchen, dan staat eenoog bij het oprapen namelijk uitdagend te lonken…

Als de wet nog niet voorziet in gevangeniskleding, dan deugt de wet niet en moet er snel een nieuwe komen die korte metten maakt met dit tragische geneuzel.


5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties