Asielgriep

Wat is het verschil tussen een onbekende, uiterst besmettelijke griepvariant en de instroom van talloze asielzoekers? Ingeval van die griep kun je tenminste de (inter-) nationale noodtoestand uitroepen en in het geval van een asieltsunami absoluut niet. Tot zover het oordeelkundig vermogen van Timmermans en Van Vroonhoven c.s.

Wanneer dat kabinet er echt komt dan zullen we zoveel mogelijk zand in de machine strooien. Dat zouden ambtenaren – nog tijdens de informatie – van het ministerie van J&V hebben gezegd tegen de schrijver Arnon Grunberg, toen hij een lezing hield voor dat gezelschap. In een eerder artikel heb ik voorspeld dat minister Faber het niet gemakkelijk gaat krijgen om de asielcrisis (want dat is het wel degelijk) in te dammen. Er bevinden zich namelijk nogal wat verdienmodellen rond de import en begeleiding van zogenaamde asielzoekers. Daarnaast zijn de meeste van deze ‘hulpbehoevenden’ gewoon gelukszoekers en dat is wijd en zijd ook bekend. Desondanks zorgt deze asielindustrie ervoor dat er rijkelijk met subsidies wordt gestrooid, die een dankbare en royale inkomstenbron vormen voor duizenden (semi-) ambtenarengezinnen. En een kip die gouden eieren legt ga je natuurlijk niet zomaar laten slachten, laat staan door Wilders.

Wiens ‘rechtsstaat’?

In de Kamer, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), kon de politieke voorhoede van de grootverdieners in de moderne mensenhandel zich dan ook amper beheersen. Allereerst werd er verwarring gesticht rond “de rechtsstaat” die bij mevrouw Faber in totaal verkeerde handen zou zijn. Mij dunkt dat onze regering – en namens hen op dit dossier: mevrouw Faber – leiding geeft aan het uitvoerend (ambtelijk-) apparaat en dat dit niet andersom moet zijn. In dat laatste geval namelijk, functioneert een gedeelte van die rechtsstaat niet meer conform de opzet van onze democratie; de ‘trias politica’. Het ligt dus meer voor de hand dat het kabinet de besluiten neemt en dat de ambtenaren dat maar gewoon gaan uitvoeren waarna de Tweede Kamer de uitvoering ervan beoordeelt. Op het moment dat zij denken “zand in de machine” te moeten strooien, dan wordt het tijd dat deze ambtenaren een andere baan gaan zoeken, bijvoorbeeld in de politiek. Dan zullen zij zich op grond van hun persoonlijke beleidsopvattingen moeten voegen in de wetgevende macht. Dat is niet gek: onze huidige Ministerpresident was voorheen ook ambtenaar, naar verluidt “met een luisterend oor”.

Ambtenarenrazzia’s

We kunnen ons alleen maar verwonderen over de verstandelijke lenigheid waarmee politiek Den Haag deze, toch vrij fundamentele, kwestie behandelt. Kennelijk wordt het door met name linksige partijen heel gewoon gevonden dat de wil van de ambtenaar bijkans wet is. Dat is wel begrijpelijk omdat een groot deel van hun achterban zich nu juist óók in het ambtelijke circuit bevindt; het maandelijks incasseren van door anderen opgebracht (belasting-) geld is klaarblijkelijk uiterst populair onder de leden van ‘socialistisch’ georiënteerde partijen. Een flinke razzia op de ministeries kan zodoende helemaal geen kwaad, want alleen op die manier kan worden voorkomen dat politieke partijen hun (ambtenaren-) leden heimelijk opdragen om “zoveel mogelijk zand in de machine te strooien”. Wie wil weten hoe dat in de praktijk dan wel precies werkt, zou dit boek eens kunnen lezen.

Waar NSC zich in de meest wonderlijke bochten wringt met verwijzing naar de ‘rechtsstaat’, zou men zich daar toch nog eens achter de oren mogen krabben. Het was nu juist hun partijleider Omtzigt die, in samenwerking met anderen, een omvangrijk schandaal blootlegde waarin juist ambtenaren een ronduit dubieuze rol bleken te hebben gespeeld. Ambtenaren die compleet lak bleken te hebben aan de rechtsstaat, met in hun kielzog de Raad van State. Kortom: ambtenaren en de rechtsstaat zouden elkaar ook in dit dossier nog wel eens flink in de weg kunnen zitten, terwijl dat van de Minister van Asiel & Migratie bepaald nog niet vaststaat.

NSC ‘functie elders’

Na de merkwaardige bokkensprongen van interim-fractieleider Nicolien van Vroonhoven tijdens de algemene beschouwingen, is NSC in een zetelpeiling van EenVandaag naar een voorlopig dieptepunt van drie zetels gezakt. Het lijkt een kwestie van tijd dat partijleider Omtzigt het licht in de fractiekamer voor de laatste keer kan uitdoen; zijn partij is vakkundig en snel gesloopt door de voormalig CDA-Kamerleden Van Hijum en Van Vroonhoven. Ten gunste van hun voormalige partij overigens, zoals uit dezelfde peiling blijkt: het CDA haalt inmiddels 10 zetels. De PVV intussen, heeft nergens last van en stijgt in de peilingen door naar 41 zetels. Die redelijk comfortabele positie bracht Wilders er ongetwijfeld toe om stevig aan te dringen op drastische maatregelen zoals de ‘noodwet’ om de instroom van asielzoekers te beheersen. “Als ze daar niet toe zouden besluiten, is het niet zeker of wij dat kunnen dragen”, aldus Wilders tegen de Haagse pers.

De koek is op, de rek eruit

De koek in ons land is op: we staan op elk terrein aan de rand van de afgrond. Als we gewoon eens kijken naar de loonstrook van een willekeurige Jan met de Pet of een gemiddelde middenstander, dan prijkt daarop een nettobedrag wat minder is dan een geïmporteerde Fatima of Mohammed die een sociale uitkering, huurtoeslag, zorgtoeslag en talloze douceurtjes  van de lokale Sociale Dienst ontvangt, naast de vele taal en ondersteuningscoaches. Allemaal mogelijk gemaakt door die Jan met de Pet en die middenstanders.

Kijk eens naar al die dorpen die zich asielzoekerscentra moeten laten welgevallen. De asielzoekers zijn duidelijk niet blij met hun pas verworven veiligheid en maken er bij eerste aanleiding meteen dezelfde puinhoop van als in hun land van herkomst. En die falende culturen zouden wij dan moeten verwelkomen alsof zij een enorme verrijking voor onze cultuur zijn? Het lijkt mij dat als ons recht op dit moment nog niet een staat heeft bereikt waarop we de interne veiligheid duurzaam kunnen garanderen, het tijd wordt de NSC c.s. nu eens snel werk maken van een aanpassing van de rechtsstaat.

Met minder neem we geen genoegen.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
19 dagen geleden

Er is een troost, die ambtelijke verdienmodellen worden een sigaar uit eigen (pensioen)doos. In het land der blinden is eenoog koning.

19 dagen geleden

Geachte heer Nijhof, weer een uitstekende column en het is niet alleen de asielgriep. Het zit veel dieper in ons “GAVE” Landje kijkt en leest u de onderstaande informatie en links, m.v.g. Paul Quekel

Geachte heren G. Wilders, P. Omtzigt en geachte dames D. Yesilsöz en C. van der Plas,
Wilt u zo vriendelijk zijn en deze informatie en links doorsturen naar uw verantwoordelijke ministers?
M.v.g. Paul Quekel
 
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7243333750179119104/ Dirkse Dure Zorg
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7244310795323342849/ Zorg experts
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7244317429923745793/ Privatisering zorg Boos
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7217821997190258688/ Limburg Ziekenhuis Zorg Melkert.

Tering naar de nering zetten en halveer het aantal ambtenaren:
Een verdienmodel van alle politici/ambtenaren en instituties die baat hebben bij het maken van onzinnige wet en regelgeving, het verspreiden van angst, hun inkomen is daar voornamelijk van afhankelijk.

Daarom halveer het aantal ambtenaren en stop met subsidies voor de angstinstituties, leest u onze oplossingen:
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7085313702370893824/ Berkhout Basissalaris
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7030878581933121537/ Brantz Basissalaris

Terug naar het ziekenfonds met inkomensafhankelijke premies. Doek alle zorgverzekeraars op en stop met het rondpompen van geld: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7130897644473716736 Rondpompen
 
Leest U: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1452967949/staatsschuld-zal-drastisch-toenemen.
Leest u ook de PRIKBORDEN op: http://www.sta-pal.nl/category/columns/leo-dorrestijn/.
 
AANGEROMMELD? We werden, worden, zijn en blijven opgelicht, belazerd, voor de gek gehouden, uitgezogen en tot op het bot gefileerd door een collusie dictatuur:

Volgens Prof. Twan Tak leven we in Nederland in een dictatuur, leest u http://www.sdnl.nl/twan-tak.htm en http://www.sdnl.nl/twan-tak-commentaar.htm.

‘Nederland is een dictatuur’
“Volgende week verschijnt bij Wolff Publishers te Nijmegen de tweede druk van het omvangrijke standaardwerk van prof. A.Q.C. Tak over het Nederlandse bestuursprocesrecht in theorie en praktijk. De eerste druk van het werk verscheen in augustus 2002 en veroorzaakte veel commotie”.

Citaat van internet: Collusie dicteert de landelijke overheid. De Tweede Kamer slaapwandelt. Collusie is een heimelijke verstandhouding, een vorm van corrupte samenspanning, ontstaan uit gemeenschappelijke belangen om het gedeelde eigenbelang te doen prevaleren boven al het andere. Bij collusie misbruiken politici en hoge ambtenaren hun bevoegdheden. Het Pikmeerarrest van de Hoge Raad zette enige jaren geleden hiervoor de deur wagenwijd open door ambtelijke misdrijven niet strafbaar te verklaren. Hierdoor is Nederland “collusieland” bij uitstek geworden. Einde citaat.
 
Minister C. van der Wal: Brussel ging ons niet uit stikstofcrisis helpen.

Nee natuurlijk niet. We hebben politici nodig die met de vuist op tafel slaan, zowel in Brussel als bij de ECB. Stoppen met deze onzin of we vertrekken uit de EU. Ultimatum stellen. Het is afgelopen met deze spelletjes en ja we sluiten ook onze grenzen voor alle personen, die van onze gastvrijheid gebruik willen maken. Het moet afgelopen zijn met de asielindustrie.

Het is veel te vol zoals Pim Fortuyn zo goed voorspelde en: “Je kunt niet dweilen met de kraan open”. De echte stikstof ellende wordt veroorzaakt door de ongebreidelde groei van de Nederlandse bevolking, niet door natuurlijke aanwas, maar door de open poorten, binnenkort afgedwongen voor alle gemeenten in Nederland met een ondemocratische dwangwet.

Eerst alles op orde stellen en dan pas opnieuw overwegen of er überhaupt weer personen toegelaten kunnen worden in ons piep, piep kleine landje. Vernietig niet de complete toekomst van onze huidige en toekomstige generaties, deze jongeren kunnen geen huis huren of kopen, geen gezin stichten en wachten en wachten, terwijl binnenkomende asiel personen huizen bij voorrang krijgen en zelfs 12000 euro om het in te richten,
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7232316680088014849/ Asielcrisis, Faber
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7232725341897723904/ Asielcrisis Nijhof
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7234537670482247680/ Siebelt Asiel
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7137369372725006338/ Asielindustrie 24miljard
 
WONINGBOUW PREFABAB:
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7119311474769948673/ Prefab Telegraaf
 

Laatst bewerkt op 19 dagen geleden door Paul Quekel
A.R. Girbes sr
20 dagen geleden

Al in juni 2014 verscheen een artikel op de website van “” Xander” , dat de Islamisering in Frankrijk zeer problematisch is en veel Joden naar Israël verhuizen . Deze zeer ernstige maatschappelijke symptomen staan , mijns inziens , niet op zichzelf . De “ steekpartijen “ in Nederland worden maar op zeer summiere manier in het nieuws gebracht : we kunnen niet meer spreken “ verwarde” mensen omdat er duidelijke religieuze argumenten zijn . Maar, ook in Nederland moeten we dit ZEER serieus nemen omdat ook in Nederland het aantal Moslims toeneemt . En juist de toename van “” niet westerse immigranten zal onverbiddelijk de uitwerking op de Nederlandse bevolking hebben, in de vorm van “ zich vreemdeling in eigen land voelen “ . Dat Dr Pieter Omtzigt er zich niet van bewust is dat Nederland de Immigratie-problemen niet meer aan kan, blijkt ook uit de peilingen ; immers : Zoals de heer Nijhof schrijft dat « de koek op is en de rek er uit is «  . Maar «  die rek is er al jaren uit «  en de laatste 20 jaar , Is er alleen maar weggekeken , en daarvoor heeft Wijlen Pim Fortuyn ook al gewaarschuwd . De linkse kwakzalvers hebben Nederland naar de verdommenis geholpen en NU heeft zelfs De Raad van State een negatief advies ingediend inzake de noodwet, omdat volgens de RVS geen recht aan de asielzoekers wordt gedaan . We zien « « ‘alweer « «  hoever ook een bestuurslaag is gezonken in het « «  ontkennen » van de asielindustrie . Het is een Gotspe en ik veronderstel dat de RVS is gehersenspoeld en zij lijden mijns inziens aan “ verstandsverbijstering “. De RVS overziet de de echte problemen NIET . Hun raad blijkt VALS . Geografisch Demografische Diversiteit is kennelijk te moeilijk om te begrijpen omdat kaasstolp-bewoners niet buiten hun “ stolp je” kunnen nadenken .

19 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De Raad van State is geen onafhankelijk instituut meer, met T. de Graaf D66, die Pim Fortuyn vergeleek met het Anna Frank Huis, zie http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, even door scrollen) als vicepresident. De Raad van State adviseert voornamelijk een D66 beleid, stikstof, biomassa centrales, Co2, halvering veestapel, uitkopen boeren, milieu Pfas enz enz.

Alan Breck
20 dagen geleden

Op de E.J. Bron website staat vandaag weer een foto van een boot vol “vluchtelingen” (voor wat?) die op de Canarische Eilanden aankomt. Het ziet er zwart van. En allemaal mannen in de militaire leeftijd. We halen met open ogen de vijfde colonne binnen.

Jimbo
18 dagen geleden
Antwoord aan  Alan Breck

Stoppen met die asielonzin! Steun minister Faber en Geert Wilders. Adviezen Raad van D66State negeren!