Turkije uit de NAVO!

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag j.l. gewaarschuwd dat Turkije Israël zou kunnen binnenvallen “om de mensen in Gaza te helpen”. Het wordt tijd dat de Turken uit de NAVO worden geknikkerd en gauw ook.

Erdogan, die felle kritiek heeft op het Israëlische offensief in Gaza, deed de uitspraken in een speech op een bijeenkomst van zijn regeringspartij in zijn woonplaats Rize. We moeten heel sterk zijn, “zodat Israël deze dingen niet kan doen tegen de Palestijnen”, zei hij. De Turkse dictator liet zich (nog) niet publiekelijk uit over de massamoord door de Palestijnen, die de aanleiding vormden voor het Israëlische offensief teneinde de islamitische terroristenbendes uit te schakelen.

Erdogan. Afb: wiki

Erdogan bleef verder behoorlijk vaag, mogelijk met het oog op de NAVO, waarvan Turkije nu nog deel uitmaakt. Hij gaf wellicht daarom ook geen indicatie dat hij ook echt op korte termijn een militaire interventie overweegt. Toch onderstrepen zijn opmerkingen de groeiende vijandigheid tussen Turkije en Israël. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, reageerde meteen op Erdogans’ opmerkingen in een bericht op X: “Erdogan treedt in de voetsporen van Saddam Hussein en dreigt Israël aan te vallen”, schreef hij en wees Erdogan er daarmee impliciet op dat dergelijke ambities doorgaans weinig verheffend en desastreus eindigen.

Inmiddels dringt zich wel de vraag op waarom de NAVO nog langer vasthoudt aan Turkije als lid. Het land heeft dan wel een enorm leger, maar dat wordt geleid door Erdogan-getrouwen. En Erdogan is een onversneden islamist die het liefst het Turks-Ottomaanse rijk wil herstellen. Er is al een potentiële vijfde (grijze wolven) colonne in o.a. Duitsland en Nederland, duidelijk met de intentie om West-Europa te kunnen domineren. De huidige chef van de NAVO, wist in zijn rol als lijsttrekker van de VVD nog behendig gebruik te maken van de Neder-burgerlijke afkeer van deze islamitische voorhoedes. De Turkse strijdkrachten staan in de NAVO op de tweede plaats, direct na de VS en vóór landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Sterker nog: de Turkse strijdkrachten zijn even sterk als deze drie Europese landen samen als men de Franse en Britse kernwapens buiten beschouwing laat.

Turkije is een gevaar voor Europa en daarmee voor de NAVO. Erdogan heeft vaker duidelijk gemaakt dat hij het Turkse leger graag op pad stuurt om de degens te kruisen met de ‘vijanden van de islam’ zoals Israël. Dat werd aanvankelijk nog afgedaan als ‘verkiezingsretoriek’ bedoeld voor de Turkse binnenlandse consumptie, maar inmiddels is dus duidelijk dat de ambities van de vrij gestoorde dictator verder reiken dan dat. Voor islamitische fundamentalisten als Erdogan zijn de islamitische nederlagen bij Poitiers in 732 (!) en bij Wenen in 1683 smetten op het moslimse blazoen die hoe dan ook hersteld moeten worden.

Dit soort landen hoort niet in het Atlantisch bondgenootschap, noch in enig andere internationale organisatie zoals de VN, laat staan de EU. Alle islamitische landen vormen een potentieel gevaar voor de mensheid in het algemeen en de om hen heen liggende (niet-islamitische) landen in het bijzonder. Niet omdat die mensen in essentie niet deugen, maar omdat ze zich de wet laten voorschrijven door predikanten die sprookjesboeken hanteren als richtsnoer voor een bedenkelijke liturgie.


5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alan Breck
1 maand geleden

Ik heb nog steeds nergens gelezen dat de jaarlijkse donatie van de EU om Turkije te helpen “zich voor te bereiden op het lidmaatschap van de EU” is stopgezet. Dus de aangekondigde aanval op Israël wordt mede met ons geld gefinancierd.

1 maand geleden

Dat Recep Tayyip Erdogan niet weet wat hij zegt is bekend . Maar als NAVO -lid heeft hij een buitensporige uitlating gedaan waardoor de NAVO in haar hemd is gezet . Dat ik nu “” alweer”” opmerk dat “ mensen met een gedreven en vastgeroeste ideologie “ niet aanspreekbaar zijn en dat geld zeker voor Islamieten als ook de ziekelijk links denkende deel van de mensheid . Immers: Er is kennelijk geen “” afweging”” geweest op rationele gronden……. ! De verbale capaciteit dat gesteund wordt door het “” affect””, mist de realiteit . In feite is het een conflict tussen de “” westerse beschaving en de religieuze meute “ . We kunnen het niet meer “ afdoen” als “””” verschil in inzicht” “”” . Het is een uiterst vijandig gedrag . Ik hoop dat het NU duidelijk is dat gelijkheid niet bestaat en we helaas moeten denken aan zieke geesten, betweters en mensen met een gestoord affect zoals Prof . Dr . Rossiters dat omschrijft in zijn boek “” The Liberal Mind “” . Hoe we er ook tegen aankijken en hoe we het ook graag anders willen, als we de geschiedenis bestuderen komen we exact dezelfde situatie tegen als nu wordt beschreven, geldende voor NU. Het boek van Wijlen Prof Dr Couwenberg , Dat impliciet de Franse revolutie betreft laat zien dat er nu niets nieuws is .Ook dan komen we de machthebbers tegen en de filosofische zijde, ter zake de waarden en normen, zoals die toen golden . Dat ook TOEN de “” Kerkelijke leiding “” ( het religieuze) een machtsfactor was en ook nu de religieuze hersenspoeling, de Islamitische, een onberekenbare situatie aan de dag legt . De heer Dunki’s commentaar bevat een uitstekende realiteitszin beginsel , dat ook weergeeft dat het ” menselijke “ zeker een plaats heeft binnen uiteenlopende geloofsgemeenschappen kan hebben . Erdogan mist dat “” beetje”” realiteit . Uiteraard is het “” beangstigend”” dat een NAVO – lid zich zo laat gaan …….!! Maar Turkije uit de NAVO knikkeren lost niets op. Immers: Het waarschuwende vingertje uit Brussel is dan krachteloos . Bij een aanval op een Moskee in het Engelse Southport zijn gisteravond ( 30 juli 2024) 39 agenten gewond geraakt . ( Teletekst ) De steekpartijen van de laatste weken doet het ergste vrezen . Dat er Westerlingen in naam van Allah worden vermoord is nu typisch een symptoom van zieke-religieuze geesten. We zijn de aanslagen door Moslims in Frankrijk, ( Parijs) Madrid, Brussel en Amsterdam …… toch niet vergeten? Waarom nog langer immigratie ……,we importeren een hoop ellende . …….. !!!

ronald.dunki
1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De ondermijning van onze westerse samenleving staat hoog in het vaandel van de zelfhatende kliek die vanuit het Witte Huis, de V.N. en Brussel de deur willens en wetens openzet voor al hun ellende van de laatste jaren, variërend van Covid via klimaatbedrog tot de – grotendeels islamitische – volksverhuizing die Europa teistert en niet te vergeten ontelbare aanslagen, groot en klein, zoals nu weer in Southport waar vandaag de bom is gebarsten. De locale Engelse bevolking heeft daar vandaag een moskee gesloopt nadat er alweer een volgende Arabische messentrekker opgepakt was bij de wake ter herdenking van de slachtoffertjes. Negenendertig politieagenten gewond, maar de (Engelse) pers wijdt geen woord aan de politieke oorzaak van alle ellende.

Dat de Moslim Brotherhood die keurig op maat gesneden ‘woke’ voorzetten voor onze eigen goal – conform de éénduidige instructies in de Koran – dankbaar inkopt is slechts een der dramatische consequenties van het gebrek aan integritieit van die ‘woke’ kliek in hun blinde zelfhaat. Zij gaan ongehinderd door met hun misdaden – nu wordt door de Amerikaanse FDA alweer een ‘urgente toestemming’ afgegeven voor de productie van een volstrekt overbodig mRNA vaccin tegen vogelgriep. Dit terwijl Bill Gates nog moet bedenken hoe hij en zijn WHO hun nieuwste vondst eerst nog ‘per ongeluk’ moeten laten ontsnappen uit een lab in Verweggistan (of wellicht de USA?)

Tot Trump orde op zaken stelt stapelt hun kwaadaardige subversie zich op naar ongekende hoogte, ook bij ons met Schoof aan het stuur. Maar je vraagt je af wie in Brussel dat levensgevaarlijke gnoompje van van der Leyen kortwiekt die nu alweer een machtsgreep voor elkaar kreeg met het ‘cordon sanitaire’ der conservatieve EP partijen? Zolang lamlendige Nederlandse kiezers zo apathisch blijven in de EP verkiezingen slaagt dit tuig er moeiteloos in om hun slachtoffers te beletten om het kwaad bij de naam te noemen en dagelijks te demoniseren met ‘desinformatie, ‘racisme, islamofobie, mensenrechten, etc’.

Europa is een totaal verziekt socialistisch continent en vraagt zèlf om hun ondergang waaraan de Moslim Broederschap maar graag meewerkt… .

ronald.dunki
1 maand geleden

Nog even een bevestiging van Ton’s slotalinea als de moraal van zijn artikel: het is illustratief te constateren hoe gedegenereerde, ‘woke progressieven’ hun wereldwijde aanslag op het Christendom in Parijs mochten sublimeren in hun orgie van wansmaak.

Stel dat dit gespuis hun wanvertoning op de Islam gericht zou hebben, dan zaten wij nu te kijken naar de smeulende resten van de Franse embassade in Karachi en waren honderden westerlingen hot en her vermoord in naam van Allah… .

ronald.dunki
1 maand geleden

Je moet maar lef hebben, of gewoon oerdom zijn, om de massamoord van oktober jl. in Israel onder het kleed te vegen en tegelijk dit gebral over Israel’s genocide de wereld in te sturen… De immer luidruchtige simpleton Erdogan meent ‘dat er geen enkele reden is waarom Turkije geen vergelijkbare actie tegen Israel zou kunnen ondernemen’, maar ontkent om het hardst dat Turkije schuldig is aan de eerste genocide in de moderne geschiedenis van Armeniërs, Assyriërs en andere Christenen (en niet-Turken).  Let wel, Christenen en Islamieten leefden tot een eeuw geleden in pais en vree samen in Istanbul!
 
Uit een bevolking van 2 miljoen Armeniërs werden 1,5 miljoen van hen volgens hem niet door de primitieve ‘Young Turks’ uitgemoord. Integendeel, Erdogan heeft zelfs beweerd dat zij collectief zelfmoord pleegden…  Referte aan de Armeense genocide tijdens W.O.I is wettelijk streng ‘verboten’ in Turkije, terwijl sinds 1915 honderden Armeniërs in razzia’s in Istanbul van de straten werden gehaald en zonder vorm van proces opgehangen. Daarna begon de genocidale deportatie van het gros der Armeniërs naar de zuidelijke woestijn waar rond 1 miljoen jammerlijk omkwamen of reeds en route werden vermoord tenzij zich bekeerden tot Mohammed’s ‘religie van de liefde’.

 De Islam loopt als een funeste rode draad door het Turkse heden en verleden en deze steunbetuiging aan Hamas heeft een pikant aspect omdat de (PLO) president Abbas hierbij genegeerd wordt omdat die kennelijk recentelijk op de jongeheer van de egotripper Erdogan heeft gestaan en ‘eerst zijn excuses daarvoor moet aanbieden’ (sic!). Waar een ‘staatsman’ klein in kan zijn…
 
 
Erdogan’s tirade opent enerzijds de deur voor de lucratieve verkoop van Turkse Bayraktar drones – gefinancierd door Iran met Dollars van Joe Biden, wie anders? – waarvan Putin zich ook bedient. Maar ondanks eerdere invasies van buurlanden – waar Erdogan en zijn zoontje zich o.a. blind rijk hebben gestolen aan illegale verkoop van gestolen olie uit de door hen geannexeerde oliebronnen in Mosul – lijkt een grondoffensief tegen Israel meer op het typische borstgeroffel van zo’n neanderthaler dan op realiteit gebaseerd. Anderzijds lijkt Erdogan’s gebral sterk op het islamitische borstgeroffel uit Teheran, soort zoekt soort .      

1 maand geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik vraag mij af of “” het het moreel besef van Turkije “ , inzake een eerbetoon aan de overleden Hamas-leider “ wel op de juiste plaats zit Het “ vriendschappelijke “ daarin toont de ware aard dat bedoeld is “” voor eigen gebruik “ omdat ook Turkije eigenlijk een Moslim land is , maar de “ Pecunia “ vanuit Brussel en het “ toerisme uit het westen”, voor Turkije van levensbelang is . Hinkend op twee ideologieën houdt Turkije zich staande en de Moslim- bevolking tevreden houdt . Dat Erdogan af en toe even buiten de pot pist , volgens onze normen en waarden, komt Erdogan in de rubriek “ twijfelaars” te staan. De juiste politieke koers van Turkije zal , mijns inziens , een van het “ tweeslachtige” zijn . Immers :Vaak weet hij niet wat hij zegt omdat hij niet goed beseft of hij de moslims moet bedienen en niet te veel op de zere tenen in het westen trapt om de steun te behouden van Brussel . Het “ borstgeroffel uit Teheran vertaalt zich bij Erdogan als “ steun “ waardoor zijn super- ego op hol slaat en zijn gebral voor ons “ zeer vreemd” blijkt te zijn …….. typisch de tweeslachtigheid . Gevaarlijk ??? Nu, ja erg lastig. …… niet te vertrouwen .