Hoezo, debat?

Demissionair minister Dijkstra is voornemens in te stemmen met het pandemieverdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarmee legt de minister de (aangenomen) motie van BBB-Kamerlid Mona Keijzer naast zich neer. Die motie stelt voor om (nog) niet in te stemmen met het pandemieverdrag. BBB wil opnieuw ‘in debat’ met de Minister.

Eerder werd al bekend dat Groot-Brittannië het pandemieverdrag van de WHO in zijn huidige vorm niet zal ondertekenen. Naast Groot-Brittannië heeft ook Slowakije besloten om het nieuwe pandemieverdrag of de amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling niet te steunen. Het Slowaakse ministerie van Volksgezondheid stelt letterlijk dat zij geen documenten zal ondertekenen die “de positie van Slowakije als soevereine staat verzwakken”. Ook in andere landen worden vraagtekens gezet bij de vergaande bevoegdheden van de WHO ingeval van een pandemie, zoals COVID-19. Er worden kortom, grote vraagtekens gezet bij de mate waarin een democratisch niet gelegitimeerd gezelschap zoals de WHO, grote invloed kan uitoefenen op soevereine staten.

Mona Keijzer. Afb: scr. youtube

Wat minister Dijkstra (D66) zonder voldoende democratisch mandaat (ze is immers demissionair) wil doen bewerkstelligen, is dat Nederland ingeval van een pandemie de vrijheid van de burgers naar hartenlust kan beperken. Precies iets wat je verwacht van partijen die slechts in naam ‘democratisch’ zijn.

De COVID-19 pandemie heeft aangetoond dat regeringen die worden samengesteld uit professionele politici – die dus verder niets kunnen – veel te snel in paniek raken en de meest vreemde capriolen uithalen. Bovendien is gebleken dat ‘wetenschappers’ zich graag lenen voor klusjes die het doorgedraaide overheidsoptreden van een wetenschappelijke jus voorzien, mits de bezoldiging in overeenstemming is met het politieke belang van hun ‘adviezen’.

Het plan van minister Dijkstra is dus kennelijk om ons land op te zadelen met een overeenkomst waar instaat dat de WHO kan bepalen wanneer ons land in een soort van ‘oorlogstoestand’ moet worden gezet.

Daar moet helemaal geen debat over worden gevoerd; mevrouw Dijkstra moet onmiddellijk ontslagen worden als Minister omdat zij alsnog een overeenkomst wil tekenen die langs democratische weg is afgewezen en die verstrekkende gevolgen heeft voor de wetstoepassing (in het bijzonder de Grondwet) ingeval van een vermeende pandemie. Mevrouw Keijzer is niet in de Tweede Kamer gezet als chef bezemkast of om de bloemen water te geven: zij is samen met haar ambtsgenoten de baas van de Minister en dat gezag moet zij uitoefenen.

Geen debat: stuur de Marechaussee maar naar het Ministerie om haar op te halen als ze het fatsoen niet kan opbrengen om uit eigen beweging te vertrekken. Een willekeurige, alleenstaande bijstandsmoeder kan dat klusje beter dan deze voormalige nieuwslezeres, dus keuze genoeg.


5 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
3 maanden geleden

Ophalen per direct !

mgjb
3 maanden geleden

Dit decadente gespuis van D66 blijft maar over hun graf regeren. Waar blijft die Omtzicht nu met zijn rechtstatelijke gedram? Ik dacht dat de tweede kamer het laatste woord had. Dat lopen ze vlak voor en na verkiezingen steeds trots rond te toeteren. Sla dan ook eens met de vuist op tafel en jaag dat andere maffe wijf van Huffelen ook maar meteen weg.
Het gedrag van dit volk, incl die jankende Vijlbrief is te erg voor woorden. Er zijn echt problemen in Nederland die opgelost moeten worden. En oplossen is iets anders dan ergens een vinkje zetten.

ronald.dunki
3 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

D66 is slechts het domme voetvolk van een veel grotere, al sinds meer dan een eeuw van verre aangestuurde totalitaire, uiterst materialistische tsunami. Die maakt handig gebruik van politiek correcte domoren als D66 via hun communistische organisaties als de VN en de EU, hetgeen de vraag oproept waar te beginnen met de botte bijl met zo’n monster met honderden koppen?

Uit de VN en uit de EU zou een goed begin zijn, maar de grote schoonmaak op het door Rutte volledig geïnfiltreerde en verziekte thuisfront lijkt mij het best in handen van iemand die om te beginnen een gezond verstand heeft en daarnaast de rechte rug had om tijdens haar ambtstermijn de corrupte Rutte-klat de bel aan te binden. Dat maakt Mona in mijn optiek de enige respectabele en competente politica.

Plasterk durfde dat niet aan en zwaaide weliswaar uiteindelijk om in wat krantencolumns, maar komt toch uit dat PvdA nest…

ronald.dunki
3 maanden geleden

Het D66 ‘woke’ tuig is op weg naar de uitgang maar probeert, geheel conform hun credo in de V.N.2030 Agenda – nog zoveel mogelijk schade aan te richten.

A.R. Girbes sr
3 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Eigenlijk is het dus “ ondraaglijk en onbegrijpelijk “ hoe een dergelijk gefrustreerde tante , Dijksta van D-66 , niet begrijpt wat “ democratie “” in feite betekent en dat zij schade aanricht komt niet bij haar op. Het bijzonder kort denkvermogen en de bewustwording / met verantwoordelijkheid is zelfs dan te- veel voor haar . Het zijn typisch de symptomen van een over het paard getilde “ halve gare “” met een hoge eigendunk en “ gehoorzaamheid” . Als zij bewust schade wil aanrichten, dan is er sprake van expansive haat en is dat een symptoom van een duidelijk geestelijke afwijking . Immers ; Ieder individu ( ook beesten ) heeft een natuurlijke drang tot zelfbehoud. Ook dat ontbreekt dan bij haar . Want : De gehoorzaamheid toont haar slaafse attitude omdat zij niet zelfstandig kan denken . In dat geval past zij exact in de “” rubriek”” meeloper. Zij heeft zich NIET afgevraagd waarom zij het amendement , inzake de weigering van de Kamer een macht- overdracht bij een pandemie aan het WHO, niet wil uitvoeren . Zij is dus gestuurd . Dat zij moet “” opdonderen”” is zeker de juiste beslissing . We zien dus dat : 1. Paternotte ,2 . Rob Jetten ,3. Kaag 4. van Huffelen , allen van D-66, exact dezelfde incompetentie uitdragen . En …… dat is ondraaglijk voor een weldenkend mens. We merken ….. dat Rutte zeer selectief te werk is gegaan om Soros te bedienen : Met ………. gehoorzaamheid .