Prikbord nr 910

Het Leger des Heils vindt dat ‘arbeidsmigranten’ hier niet dakloos mogen zijn, want ze hebben een EU-paspoort. Een merkwaardige opvatting, want in heel Europa zwerven gelukszoekers rond – al dan niet met een gekocht of Spaans paspoort – die zich asielzoeker, arbeidsmigrant, Roma of economische vluchteling noemen.

Heeft het Leger enig idee waar die mensen vandaan komen en waarom ze naar Nederland, Engeland en Duitsland willen? We geven al onderdak aan illegalen die niet terug willen naar het land van herkomst en aan derdelanders uit Oekraïne; allemaal een reden voor duizenden anderen om het hier te proberen. Vaak ook nadat ze elders zijn afgewezen of worden gezocht wegens (oorlogs)misdaden. In Oekraïne wachten nog honderdduizenden daklozen, in Gaza 1,5 miljoen en in Afrika en Azië zelfs honderden miljoenen. Kennelijk doet ook het Leger mee aan humanitair manipuleren in plaats van het gezonde verstand te gebruiken.

Bulgaren-fraude

Het zal toch niet zo zijn dat ‘iedereen’ hier uitkeringen en toeslagen (via internet !) kan aanvragen zonder voorafgaande controle, omdat de bewijslast bij de overheid ligt en niet bij de aanvrager? Want controle achteraf faalt meestal, vooral als buitenlandse overheidsinstanties niet meewerken. Dat weten we al sinds de onderzoeken in Turkije, Marokko, Polen en Suriname. Daarbij gaat het niet alleen om bezit, AOW, aantal kinderen, ziekte/arbeidsongeschiktheid, maar ook om (valse) identiteit, verzwegen inkomen, criminele activiteiten en omkoping van lokale artsen. Onze wetgeving is veel te naïef en bewindspersonen doen net of dit niet te veranderen zou zijn. Te beginnen met de verboden ‘nationaliteit-gerichte’ onderzoeken, want paspoorten zijn in Bulgarije, Hongarije, Malta en Spanje te koop of worden door de overheid weggegeven om het immigrantenprobleem ‘op te lossen’ met een gratis treinkaartje naar het noorden. De Spaanse eilanden voor de Afrikaanse kust zijn dan ook aantrekkelijke bestemmingen voor ‘bootvluchtelingen’.

Cultuur

Wie meent dat 18 miljoen subsidie voor het behoud van een officiële nationale streektaal verspilling vindt, moet nog eens goed kijken naar andere cultuursubsidies van het Rijk, provincies en gemeentes. Bovendien wordt dit geld in eigen land besteed en niet aan reisjes van cultuurbobo’s, orkesten (zoals bij staatsbezoeken), culturele uitnodigingen/ ontwikkelingshulp, cultuurattachés en dubieuze aankopen in het buitenland. En dan hebben we het nog niet over de gigantische verspillingen in eigen land zoals bij de renovatie van het Binnenhof, de restauratie van paleizen, musea en schilderijen, evenals de subsidies voor concertzalen en theaters. Pas als al die ‘projecten’ worden afgebouwd, inclusief deelname aan het songfestival, mag ook de volkscultuur worden weggesaneerd.

Dwangwetten

Niet alleen door de EU, maar ook door Nederlandse activisten worden steeds meer dwangwetten, regels, bureaucratie en geldverspilling ingevoerd. Op allerlei gebieden: ontwikkelingshulp, eco-viaducten, milieu-effectenrapportage (MER), natuurbescherming, Wadden-wetgeving, vistrappen, polders onder water zetten (‘natuurherstel’), meanderende (regen)waterafvoer, natuurcompensatie (bouwprojecten), klimaatsubsidies (elektrische auto’s etc.), uitbreiding ambtenaren, activistensubsidies, infiltratie van kerken, onderwijs en waterschappen, activistenblokkades, rechtsbijstand illegalen, uitbreiding adviesorganen, activisme in universiteitsbesturen en onder studenten, beperkingen criminaliteitsbestrijding (privacywet, bureaucratie, antidiscriminatiewet/-jurisprudentie e.d.), beschermde diersoorten (incl. wolven, vleermuizen, kraaien etc.), vogelrustplaatsen, CO2-hype, miljarden naar ‘hulporganisaties’, absurde stikstofreductie, mislukt verbod kernenergie (dus nu sabotage besluitvorming), wegsaneren vissers, geen gas maar stroom (met warmtepompen, windturbines, autosubsidies en vele risico’s), stadsverwarming (met restwarmte van gasverbranding?) en vele andere voorbeelden. Minder opvallend zijn de asielwetten waarbij de gelukszoeker zijn paspoort kan weggooien, want deze hoeft zijn ‘vluchtverhaal’ niet te bewijzen. De staat moet aantonen dat betrokkene geen rechten heeft, maar kan geen straf opleggen wegens misbruik van het asielrecht; ook niet aan de advocaat. De overheid moet bovendien snel beslissen, omdat er anders een dwangsom van toepassing wordt! Het resultaat is dat hier 2x zoveel gelukszoekers een status krijgen als elders in Europa. Wie hebben deze omgekeerde bewijslast bedacht en wie hebben bij de invoering ervan zitten slapen?

En waar blijven de linkse (asiel)advocaten die bij de rechter eisen dat er jaarlijks een MER komt over de toestroom van weer honderdduizenden immigranten, waarvan de helft asielzoekers, voormalige asielzoekers met EU-paspoort, illegalen die niet uitgezet (kunnen) worden en de rest Oekraïners, studenten en arbeidscontractanten. Indien de formerende partijen niet bereid zijn dubieuze wetten te veranderen, dan is een kabinet volstrekt zinloos en alleen bedoeld om de PVV eruit te werken; koste wat het kost. Daarbij zal Wilders ongetwijfeld de schuld krijgen, zoals eerder vertoond en nu in de media voorverwarmd. En de VVD zal de eigen wettelijke ‘belangen’ blijven beschermen en deksels op beerputten houden. Beide overige partijen tellen daarbij niet mee, omdat ze nauwelijks beseffen wat er in dit land werkelijk speelt. Want wie geen wetten en verdragen wil wijzigen of opzeggen, wil in feite niets veranderen. Niet voor de boeren, de woningzoekenden, de graaiende profiteurs, de criminelen, de kansloze immigranten, de MKBers, de patiënten, de illegalen, de Bulgaren-fraude en zeker niet voor de belastingbetalers.

Geen commentaar

De toestand van Nederland en Europa is af te lezen uit de oogst van De Telegraaf op een doorsnee-dag: Russisch smeergeld voor politici, falen ProRail, verkeersboetes nog hoger, net als brandstofprijs, graaiende ziekenhuizen, Waddenzee-uitspraak, Chinese spionage, verdronken gelukszoekers, kwaliteit van het onderwijs, schatkisttekorten, kosten van de NAVO-top, woke-reuring binnen de Marechaussee, angst voor rellen in Amsterdam, bouwfiasco Almere, COA-manager stapt op, de hufters van Vandaag Inside en tot slot de Heilige Koe voetbal. En dan hebben we het nog niet over Brussel, Hongarije, Bulgaren, de ECB, de F35-onderdelen en de ingezonden brieven gehad. Genoeg stof voor een compleet prikbord, maar deze keer geldt: schrijft u dat zelf maar, want u was gewaarschuwd. Bijna 20 jaar lang; ook over de corruptie/belangenverstrengeling bij banken verzekeraars, ict-projecten, cultuursubsidies, bouwfondsen en malafide woningcorporaties.

Iran

Iran zoekt niet alleen de (militaire) confrontatie met Israël, want dat speelt al tientallen jaren een rol. Niet alleen bij het islamitische terrorisme, maar ook in de algemene Arabische haat tegen Israël en de VS. De bewering dat daar nooit bewijs voor is gevonden, gaat voorbij aan de raketten die aan Hezbollah werden geleverd (en vervolgens aan Hamas?), de ondersteuning van de rebellen in Jemen, de aanvallen op olietankers en de aanwezigheid van hoge officieren in Libanon, Qatar, Syrië en mogelijk Jemen. Ook de ontwikkeling van kernwapens wijst op een lange termijn strategie tegen de westerse superioriteit. Het is daarom onbegrijpelijk dat Nederland een ambassade heeft in een land waar dictatuur, agressie en terreur – ook binnenlands – de dagelijkse praktijk zijn. We hebben daar niets te zoeken, evenals Duitsland, en zeker geen ‘zaken’ te doen; net als in Afghanistan, China en Rusland. In Bonn wordt de relatie met Iran heroverwogen, maar Paternotte (D66) zal hier wel anders over denken.

Ontwikkelingshulp

Het pleidooi om over de besteding van ontwikkelingsgelden in overleg met de lokale bevolking te beslissen, gaat voorbij aan het bestaande beleid van de hulporganisaties die beweren dat ze dit allang doen. Daarmee worden namelijk inlandse hulporganisaties gesponsord, waarbij onzichtbaar wordt waar het geld daadwerkelijk terecht komt. Bovendien is de lokale bevolking niet geïnteresseerd in ontwikkelingsprojecten, maar vooral in onmiddellijke humanitaire hulp. En dit laatste is juist de reden dat de regionale problemen alleen maar toenemen; gratis hulp werkt verslavend tot in de vluchtelingenkampen die uitpuilen van de minderjarige kinderen. Die kunnen dan weer in de media worden gebruikt om de noodzaak van nog meer (financiële) hulp te ‘bewijzen’. Hoeveel geld al die organisaties voor ‘zichzelf’ nodig hebben, blijft vaag, maar de signalen zijn alarmerend. De bewering van enkele goedgelovigen dat het ministerie in het jaarverslag precies aangeeft waaraan het geld is besteed, lijkt illustratief voor dergelijke ongeverifieerde ‘informatie’. Niet alleen is nog steeds 5 miljard ‘zoek’, maar ontwikkelingshulp was niet bedoeld om de gezondheidszorg te verbeteren, de stroomvoorziening en voedselhulp te betalen, en de gemiddelde levensduur met 20 jaar te verlengen zodat het overbevolkte Afrika zijn kansarmen kan lozen in Europa, tenzij…. er nog meer corruptie wordt gefinancierd. En daarbij ging het al die jaren niet alleen om de miljarden uit Nederland, doch de EU-jaarrekening van de ontwikkelingshulp werd lang geleden al bekritiseerd en vervolgens ontoegankelijk gemaakt v.w.b. de feiten en cijfers.

Rode Kruis

Veel gesubsidieerde hulporganisaties vrezen kennelijk dat straks het geld op is voor hun activiteiten die in de afgelopen jaren steeds meer politieke beïnvloeding en media-aandacht nastreefden. Daarbij laat de informatieverstrekking in jaarrekeningen en de verantwoording van 555-acties veel te wensen over. Dus moet de publieke opinie weer eens worden bewerkt ten gunste van de zieligheidsindustrie die alleen maar is gegroeid, zoals ook zichtbaar is bij Vluchtelingenwerk. Het Rode Kruis voegt zich nu in het rijtje met onder meer ook de Stichting Vluchteling, het Leger des Heils, een nieuwe club voor hetzelfde werk dat Jantje Beton beweert te doen, documentairemakers, de kerken en Artsen zonder Grenzen. Intussen weet kennelijk niemand wat er met de hulp aan Turkije en Sint Maarten is gebeurd of aan de Oekraïense bevolking, terwijl over de (financiële) hulp aan terreurorganisaties in Syrië en Gaza wordt gezwegen. Dan is plotseling niemand verantwoordelijk, evenals destijds bij de hulp aan het ANC, de terreurbende van Fidel Castro en de PLO van Arafat. Zelfs de UNHCR meent ons nu de les te moeten lezen, terwijl de eigen bevolking hier een tekort heeft aan medicijnen, artsen, onderwijzers, drinkwater/voedsel, zorgmedewerkers, gezond oppervlaktewater voor het vee, woningen, criminaliteits-/fraudebestrijding, discriminatiebestrijding, openbaar vervoer, gevangenissen, rechters, politie, stroom, gas, betaalbare autobrandstof, rechtvaardige wetgeving en fatsoenlijk bestuur. Net als ieder ontwikkelingsland met bovendien tentenkampen voor economische ‘vluchtelingen’, voedselbanken, fraude, corruptie, noodlijdende vissers, beveiliging van de elites en een overheid die liever de eigen bevolking dakloos maakt door hun vakantiehuizen te vervangen door dure nieuwbouwprojecten.

Tweestaten oplossing

Dat een (linkse) Europese regeringsleider meent een ‘oplossing’ voor de oorlog tegen Hamas te hebben, getuigt van lafheid, partijdigheid of onwetendheid. Er is geen oplossing voor de haat tegen Israël, de VS of de Europese samenleving. In tegendeel, met een eigen – door het Westen gefinancierde en door Iran bewapende – Palestijnse staat wordt Israël nog verder in het nauw gedreven. Zodat dan niet alleen militairen uit Iran (moeten) worden uitgeschakeld, maar tevens de top van Hamas, Hezbollah, rebellen in Jemen en mogelijk terreurorganisaties in Egypte. Zwakheid tonen door Europese leiders heeft al genoeg ellende veroorzaakt, waardoor beter kan worden gepleit voor een ‘tweestaten oplossing’ bij de oorlog in Oekraïne: gewoon de Russen eruit.

Waddengas

De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen het boren naar Waddengas vanuit de Noordzee. Daarbij gaat het vooral om de CO2 die het installeren van een boorplatform veroorzaakt en geluidsoverlast voor zeehonden. Gelukkig waren bij de constructie van windturbines in de Noordzee geen zeehonden betrokken, maar de Waddenzee is heilig en dit wordt door UNESCO erkend. De vraag is echter of alle gasvelden binnen de territoriale wateren liggen d.w.z. of de rechter jurisdictie heeft over de locatie waar vanaf wordt geboord. En welke geluidsoverlast wordt veroorzaakt, indien van buiten de 12 mijlszone schuin onder de Waddenzee kan worden geboord. Zelfs horizontaal boren behoort tot de mogelijkheden, zoals bij oliewinning is aangetoond. Hoewel de Waddenzee tot Esbjerg veel groter is dan het Nederlandse stukje, lijken natuurbeschermers altijd weer ‘bedreigde’ plekken te vinden rond onze gasvelden. En een GroenLinkse burgemeester rekent zelfs haar eiland daartoe. Dus ook geen windturbines daar neerzetten, want de Noordzee is groot genoeg, maar niet van ons. En zo heeft het vermeende welzijn van dieren een hogere prioriteit gekregen dan het welzijn van mensen die straks worden geconfronteerd met gigantische windparken, stroomnetwerken en kosten.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties