Prikbord nr 909

Tegen Johan Derksen (Vandaag Inside) is aangifte gedaan. Voor wat eigenlijk, want normaal kan alleen een slachtoffer of benadeelde of belanghebbende aangifte doen van een strafbaar feit. 

En ook dan wordt er te veel ‘op de plank gelegd’. Daar komt bij dat het grensoverschrijdende gedrag van Derksen al veel te lang werd getolereerd, namelijk door zijn werkgever. Net als de vrouwonvriendelijke bagger van Van der Gijp, het anti-Israël sentiment, de Wilders-haat en alle andere schunnige of minderwaardige uitingen in het programma van John de Mol. Waar zijn dan de protesten van partijen die zich zo moreel verheven voelen, dat Koran-verbranding moet worden verboden, maar hoofddoeken niet en politieke partijen een democratische structuur moeten hebben (zodat ze gemakkelijker te infiltreren zijn?) en die precies weten waarom Oekraïne mag worden opgeofferd zo lang wij maar veilig kunnen leven? Of is hun ‘populisme’ – inclusief discriminatie van vrouwen en van rechtse politici – ineens wel salonfähig?

Arrogantie NPO

De onbeschaamde tv-journalist Rutger Castricum vindt dat politici gewoon 1,2 miljard per jaar moeten overmaken aan de NPO en zich verder niet met de besteding moeten bemoeien, maar hun mond houden. Ondanks het schofferen, interrumperen en kleineren door Castricum liet Mona Keijzer zich de mond niet snoeren in het programma de Oranjezondag. Hélène Hendriks ‘vergat’ in te grijpen, waardoor de indruk werd gewekt dat Keijzer alleen om die arrogante behandeling was uitgenodigd. Castricum zette zichzelf daarbij voor gek door te beweren dat veel Nederlanders hun informatie bij de NPO ‘weghalen’; alsof de kwaliteit van die informatie er niet toe doet, net als de eenzijdigheid en politieke beïnvloeding of – erger nog – openlijke partijdigheid of minachting voor bepaalde politici en buitenlandse staatshoofden. De NPO hoeft niet blij te zijn met zijn optreden, want Nederland zal er alleen op vooruit gaan als het budget wordt gehalveerd en ook de ‘reclame’ voor activisme van het scherm verdwijnt.

Asielcrisis

Dat er in België scherpere asielregels zijn dan in Nederland, heeft niet alleen te maken met de bewindspersoon die daar vindt dat de politiek beslist en niet de rechter, maar ook met het misbruik in het recente verleden en de overvolle immigrantenwijken van de grote steden. Een gevolg is dat hun kansloze asielzoekers doorstromen naar Nederland en Duitsland waar de problemen bijna niet meer zijn op te lossen en de criminaliteit sterk toeneemt. Ook niet als straks de EU nieuwe wetten aanneemt voor de verdeling van immigranten, zonder de buitengrenzen te sluiten. Zo lang volgeladen ‘hulpschepen’ nog mogen afmeren in Italië en Griekenland, Spanje zijn immigranten doorstuurt naar het noorden en Nederland cruiseschepen huurt in plaats van containerhuizen die niet op een festivalterrein staan, blijft het dweilen met de kraan open. En de Raad van State plus asieladvocaten doen de rest, waardoor hier 2x zo veel immigranten een status krijgen als in België. Dus moet Nederland straks het toegewezen EU-contingent gaan afkopen tegen € 20.000 per gelukszoeker; een prima deal gelet op de absurde kosten hier van € 27.000 – 54.000 per jaar! Doch de maffiose asielindustrie zal ongetwijfeld gaan piepen. Overigens is deze deal vooral gebakken lucht, want de instroom (Frontex, havens, binnengrenzen, vliegvelden) en de uitzetting zijn nog niet geregeld. Dit laatste is geen wonder als een NL activiste naar verluidt verantwoordelijk is voor het EU-dossier.

Gaza

Kennelijk heeft Israël besloten om liever te onderhandelen over vrijlating van de gijzelaars dan over een wapenstilstand. Wat is echter het nut van doorvechten, indien vervolgens de Hamas-gevangenen weer (moeten) worden vrijgelaten. Er is maar een manier om de minachting van Hamas voor de eigen bevolking aan de kaak te stellen; namelijk door ze een wapenstilstand aan te bieden in ruil voor de gijzelaars. Bovendien worden daarmee troepen vrijgemaakt voor de eventuele aanpak van Hezbollah en Iran. En dan eens zien wat de reactie van de VN is. Waarschijnlijk zal er ook geëist worden dat Israël Hamasleden moet vrijlaten, maar dan zijn alle dode soldaten, gijzelaars én burgers zinloos gestorven.

Hof voor de Rechten van de Mens

Het Europese Hof in Straatsburg heeft niet altijd mijn respect; met name, omdat te veel dossiers – kennelijk op verzoek van het betrokken land – niet-ontvankelijk worden verklaard. Maar bij de uitspraak ten gunste van Zwitserse vrouwen die last hebben van de opwarming van de atmosfeer, hebben ze op unieke wijze de luchtfietserij van landen die zich door activisten in het Parijse akkoord hebben laten rommelen, aan de kaak gesteld. Als je onhaalbare, onbetaalbare en onzinnige wetten aanneemt en verdragen sluit, dan moet je die nakomen. In dit geval gingen rechters niet op de stoel van de politiek zitten, maar hielden ze een spiegel voor. Nu de immigratiewetten en verdragen nog, want na 10 jaar ‘onderhandelen’ – met wie eigenlijk; activisten? – is er weer een gedrocht geboren: het verdelen van immigranten en het ‘opsluiten’ van kansarmen, behalve minderjarigen. Waarom niet; zij moeten juist als eersten worden teruggestuurd! Bovendien hebben de ‘gezinnen’ die Europa als gelukszoekers binnenkomen, doorgaans ook minderjarigen, bejaarden, zieken of baby’s. Daar zorgen de mensensmokkelaars dan wel voor. Daarnaast moeten vanuit Groot-Brittannië ook nog tienduizenden worden teruggestuurd, naar Europa (volgens de vervallen Dublin-afspraken) of een ander ‘land van herkomst’. En wie houdt immigranten tegen als ze eenmaal een Europees paspoort hebben? Ze gaan zelfs op vakantie in landen waaruit ze zijn ‘gevlucht’.

Hulpverleners

Na weken onderhandelen over het openen van de grenzen rond Gaza, blijken de hulpverleners geen voorbereidingen te hebben getroffen. Ze laten de wachtende colonnes gewoon staan! Is hier sprake van het niet willen verliezen van de media-aandacht of een dubieuze bijdrage leveren in het afdwingen van een wapenstilstand. Opvallend is namelijk dat het vooral om de grenzen met Israël gaat, en zelfs een haven, en niet met Egypte of de noodhaven in Gaza die alleen publiciteit heeft opgeleverd. Ook vanuit Jordanië zijn (meer) hulptransporten via Israël mogelijk. Maar het vermeende gebrek aan voorbereiding en organisatie wekt de indruk dat de UNRWA nog steeds het ‘mediabeleid’ bepaalt, zodat de beelden van hongerende kinderen voorlopig niet van het scherm zullen verdwijnen. De nieuwe routes zouden plotseling te ‘gevaarlijk’ zijn; over de vele tientallen hulpverleners en duizenden burgers die door toedoen van Hamas om het leven zijn gekomen, heeft niemand het meer. Israël beschuldigen van genocide, terwijl die Palestijnen even hard stonden te juichen op 7 oktober als nu de jodenhaters in Iran. Doch de genocide in Oekraïne mag niet zo genoemd worden in de VN.

Krijgsraad

De ophef over de dood van 7 hulpverleners in Gaza is terecht; niet alleen omdat zulke dingen niet mogen gebeuren, maar omdat Israël de verantwoordelijken ontslaat zonder ze voor een krijgsraad te brengen. Een blunder van de eerste orde, doordat de sympathie voor de oorlog tegen terroristen kan omslaan. Daarbij biedt het vinden van een dode gijzelaar geen ‘compensatie’. Overigens is het niet bestraffen van dergelijke fouten en oorlogsmisdrijven normaal: Duitse SS-ers, rechters en jodenjagers kwamen er mee weg of kregen een zeer lichte straf. Net als Nederlandse (politieke) collaborateurs, politiefunctionarissen, moordende of lichtzinnige verzetsstrijders, verraders, foute rechters en ambtenaren. De misdadige of ondoordachte bombardementen op Nijmegen, Haagse Bezuidenhout, Dresden, Eindhoven, Rotterdam, Hamburg en vele andere steden, hadden eveneens bestraft moeten worden. Maar die dossiers werden zo snel mogelijk gesloten. Intussen is de wereld nauwelijks veranderd: Rusland kan zijn gang gaan in Oekraïne, net als destijds in Oost-Duitsland en Berlijn. De VS kon zijn gang gaan in Vietnam en Afghanistan; zelfs in de laatste luchtaanval op burgers. Maar Israël had moeten weten dat de secretaris-generaal van de VN een antisemiet is, net als al die haatvolle demonstranten met hun Palestijnse vlaggen.

Personeelstekorten

Ambtenaren van de Belastingdienst kregen een gouden handdruk en vervoegd pensioen met als gevolg: personeelstekorten. Detentie-inrichtingen werden gesloten en 2000 medewerkers naar huis gestuurd: ook hier personeelstekorten. De bureaucratie bij de politie kost steeds meer personeel, evenals beveiliging en ME, met als gevolg…. Inderdaad.

De krijgsmacht leverde duizenden beroepsmilitairen in – zonder dat het aantal rijksambtenaren is gedaald – en heeft nu een tekort aan chauffeurs voor de nieuwe transportvoertuigen. In de zorg werden mensen van de werkvloer behandeld als werkslaven die zelfs met Corona-verschijnselen hun werk moesten blijven doen, met als gevolg dat velen in hun omgeving ook ziek werden – terwijl hun patiënten met niemand anders contact mochten hebben (!) – en de schaarste aan personeel nu nijpend is geworden. Bij de rechtbanken is de capaciteit zo ver gedaald dat sommige griffies de post pas na 6 weken verwerken.

En bij de banken zijn kantoren gesloten om personeel en geld te besparen, doch waar zijn die ‘overschotten’ gebleven? In ieder geval niet naar Justitie, maar wellicht naar het onderwijs overgestapt. Want daar zijn de salarissen en arbeidsvoorwaarden altijd op peil gebleven, maar worden teveel uren besteed aan overleg en administratie. Intussen is overal een tekort aan technische vakmensen en vragen de werkgevers om praktijkgerichte opleidingen, net als 20 jaar geleden. Dit land zit op slot en alleen een halvering van het aantal ambtenaren en van alle bureaucratische regeltjes lijkt nog uitkomst te bieden. Daarom is het goed dat niet de werkgevers een verhoging van het (minimum-)loon gaan betalen, maar zal de belastingdruk omlaag moeten; te beginnen met de aftrekpost voor gebruik eigen auto – € 0,20 is nog niet de helft van de werkelijke kosten per km – en met de absurde boete voor het privégebruik van een bedrijfsauto.

Renovatieramp

Waarom is minister De Jonge bouwminister gemaakt; hij had toch in zijn vorige functie al bewezen dat hij niet met geld kan omgaan en helemaal niet met druk van grote graaiers? En het zijn toch niet de aannemers die samen met bevriende ambtenaren bepalen hoe het Binnenhof wordt gerenoveerd en wat dit mag kosten, als daarmee de begroting met 200% wordt overschreden? Doch de Kamer kijkt weer eens toe hoe het geld ‘sober en doelmatig’ met bakken wordt verspild; dat bleek al uit het tv-programma hierover. Want wat heeft alleen het ‘historische onderzoek’ gekost en uiteindelijk opgeleverd? Hoog tijd om de wetgeving aan te passen, omdat ook belastinggeld niet ‘gratis’ is; al lijkt de minister daar anders over te denken.

Schuren

Als demonstraties mogen schuren, dan heb ik een advies aan burgemeester Halsema: nodig XR uit om de weg tussen Amsterdam en Schiphol te blokkeren of, beter nog, de weg naar het Amsterdamse stadhuis. En vraag het tuig met Palestijnse vlaggen om zich op te stellen voor haar woning. Ongestraft, zodat Wilders de vraag kan stellen waarom zijn gegronde woorden over criminele Marokkanen of over dubieuze gelukszoekers niet mochten ‘schuren’. In beide gevallen heeft de praktijk zijn gelijk reeds bewezen, maar de werkelijke cijfers worden achtergehouden en verhuld door de bewering dat er geen cellentekort is, maar een personeelstekort. Zo maar, ineens, alsof niemand in Den Haag naar Opsporing Verzocht kijkt.

Versleten

Wat is er in ons land aan de hand dat zoveel mensen, ook die gezond leven, ineens kanker hebben of een versleten knie of mentale problemen of chronische ellende? Gaan onze afweersystemen achteruit bij toenemende milieuvervuiling of is de voeding te eenzijdig of slapen we te weinig? Opvallend is dat er landen zijn waar kanker weinig voorkomt, kennelijk door de voeding en de luchtkwaliteit. In andere landen, zoals China, worden mensen vaak oud ondanks een minimum aan slaap, maar in Nederland valt alleen op dat de naoorlogse generatie steeds minder buiten speelt, minder gezond voedsel eet, laat naar bed gaat en sneller gestrest is. Volwassenen voelen zich al rond hun 60e jaar ‘versleten’ of willen emigreren naar landen waar het leven nog een ‘normaal’ tempo heeft. En de jeugd – zelfs indien niet verslaafd aan de i-phone – is vooral bezig met ‘alles’ uit het leven te halen en zich daarbij te spiegelen aan rolmodellen, voedingsgoeroes, succesverhalen en de nieuwe ‘religies’ (festivals, mindfulness, activisme, bitcoins, sportverdwazing, koningshuizen, shotjes, woke, klimaat etc.).

Terwijl hun ‘helden’ soms ontdekken en toegeven hoe eenzijdig en leeg hun bestaan is: ze stappen uit de topsport, krijgen een burn out of nemen een pauzejaar. Zou het kunnen zijn dat we hen een te gemakkelijke jeugd hebben gegeven, ze mentaal kwetsbaar hebben gemaakt of zich door internet-voorbeelden laten verleiden en niet meer bestand zijn tegen de harde werkelijkheid? Dat ook het geruststellende wij-gevoel is verdwenen, net als het vertrouwen in mensen, wetenschappers, artsen, media, overheid en rechters? En dat die geestelijke slijtage vaak lichamelijke gevolgen kan hebben?

Wetteloosheid

Door het gebrek aan cellen, wetgeving en daadkracht heeft de politiek het fenomeen van profiteurs die met allerlei uitvluchten de wet negeren, sterk laten toenemen. Bovendien lijken de verantwoordelijke wetshandhavers ‘begrip’ te tonen voor de argumenten van deze anti-socialen. Dit begon al met het gedogen van krakers, universiteitsbezettingen, het binnendringen van militaire complexen, het bekladden van banken, het blokkeren van toegangswegen naar kerncentrales en kernwapenopslagplaatsen, het dierenactivisme, de vrijstaten in Amsterdam-noord en elders (onder meer woonwagenkampen), de motorbendes, het geweld van Ra-Ra tegen Shell etc. en de acties van de anti-apartheidsbeweging, maar nu vooral de illegalen, complotdenkers, klimaatactivisten, ‘autonomen’ en ‘soevereinen’. Nederlanders die geen belasting (willen) betalen zijn kennelijk niet in loondienst en hebben ook geen uitkering, doch wie zich niet aan de wet houdt – met name onder het motto ‘uw rechtsstaat is de mijne niet’ – dient te worden gestraft of zijn paspoort te verliezen, en wie de wet overtreedt, geweld gebruikt of voorbereid of daaraan leiding geeft, dient te worden gestraft met detentie. De ondermijning van de rechtsstaat gedogen is pure discriminatie van burgers die wel genadeloos worden vervolgd als ze een verkeersboete niet (kunnen) betalen of zwart inkomen – al dan niet uit nevenbaantjes/adviezen – verzwijgen.

Zorgfraude

Waarom zijn onze wetten zo krom dat zorgfraude moeilijk is op te sporen; te beginnen in het buitenland, maar ook binnen Nederland?

Welke belangen worden hiermee gediend? Die van de daders? En wat te denken van de slachtoffers door incompetente medewerkers van zorgbedrijven, nep-artsen, ontslagen criminelen in een volgende baan en medicijnfraudeurs? Het OM heeft geen capaciteit en de Staat wordt beschermd door de Landsadvocaat waar naar verluidt ook van alles mis is. De ‘rechtsstaat’ Nederland is een lachertje geworden, ook voor medische toeristen en onverzekerden. Ziekenhuizen hebben inmiddels maatregelen genomen bij de identiteitscontrole, maar moeten nog steeds rekening houden met geweld tegen medewerkers en met familieleden die zich van de gedrags- en bezoekregels niets aantrekken.


Deel dit:
5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties