Moord namens de ‘Kroon’?

Het laatste woord over de vijanden van Fortuyn en de werkelijke daders is zeker nog niet geschreven. In een volle zaal te Rotterdam werd 6 mei 2007, vijf jaar na de moord, op een zondagavond het eerste exemplaar van het boek Moord namens de ‘Kroon’? overhandigd door schrijfster Ine Veen aan professor dr. Bob Smalhout. Hieronder de verkorte tekst van de lezing.

Professor dr. Bob Smalhout:
Mevrouw Veen, dames en heren, dit is een heel bijzondere gebeurtenis en een bijzondere dag. U weet allen dat het vandaag 6 mei precies 5 jaar geleden is dat Pim Fortuyn werd vermoord. Hij werd slechts 54 jaar.

Sinds die dag is Nederland fundamenteel veranderd. Een moord die gepleegd is, was de ultieme consequentie van een diabolisering op een tot dusver ongekend grote schaal. Immers zoals u zich zult herinneren, zo tot het jaar 2002 was Nederland geheel dichtgetimmerd met politiek correcte ideeën. Ideeën die het karakter hadden van dogma´s. En u weet dogma´s dat zijn stellingen die je niet hoeft te bewijzen, maar die je op gezag moet aannemen…

Rechts: corrector kolonel b.d. Leo J. J. Dorrestijn verheugde zich er over dat de boeken zo snel verkocht waren. (Foto: Kerdy van Vuuren)

Pim stelde dat de confrontatie van onze hoogontwikkelde westerse samenleving met de achtergebleven islamitische culturen tot grote conflicten kon leiden. Men oordeelde dat dit een vorm van discriminatie was. Er ontstond een gigantische discussie over artikel 1 in de grondwet. Dit artikel dat zo gesteld was dat iedere discussie over dit onderwerp eigenlijk niet meer mogelijk was. En Pim zei: “Als we daar niet over kunnen discussiëren dan is er wat mis met artikel 1 van die grondwet“.

En in die grondwet staat onder meer dat iedereen voor de wet gelijk is. Maar het werd uitgelegd door de media dat Pim artikel 1 van de grondwet wilde opheffen en dat ie dus onze hele grondwet aan het aantasten was…

-Bizar is dat zelfs zeer gerenommeerde persmedia, bijvoorbeeld NRC Handelsblad, het dagblad Volkskrant en Trouw over Pim gingen publiceren in een taal die normaliter nooit gedoogd zou worden. Niet door de redacties, niet door de hoofdredacteuren, maar ook niet door justitie. Ik wil u een paar voorbeelden geven die nooit mogen wegzakken uit ons geheugen. Ik zal even citeren:

… men vond hem een relnicht, men vond hem een vuile kale nep-professor, men vond hem een Nederlandse Eichmann, een homofiele racist, een narcistische flikker… en intelligentie van Adolf Hitler. Men vond hem een politieke wildplasser en wenste hem toe in het voormalige christelijke gereformeerde dagblad Trouw, dat ie in de dark room zo snel mogelijk aids zou oplopen dan waren we tenminste van hem af. Het is allemaal bij elkaar geschreven door Matty Verkamman, Jan Blokker, Marcel van Dam, Ad Melkert, Wim Kok, Paul Rosenmöller om er maar een paar te noemen. En al deze mensen hoorden tot onze sociale bovenlaag. De moord die al jaren toegeschreven wordt aan Volkert van der Graaf en waarvan niemand zich afvraagt hoe het mogelijk is dat hij vanaf de eerste dag de beschikking kreeg over bijna drie uitermate kostbare advocaten terwijl hij zelf moest leven van een uitkering. Hij genoot overal voorkeursbehandelingen en wordt zelfs nu nog beschermd.

En dan komt nu het boek van Ine Veen: Iets heel bijzonders. Ik was verbijsterd. Ine Veen die helemaal niet opgeleid is om zulk soort boeken te schrijven, van huis uit is ze ballerina, is ze met het schrijven van dit boek opgetreden als een volleerde researchjournaliste. En ze heeft honderden zo niet duizenden gegevens boven water gekregen en een boek geschreven dat uitermate goed gedocumenteerd is. En zo zag ik tot mijn verbijstering, dat wist ik zelf niet eens, dat er in alle waarschijnlijkheid een tweede moordenaar is geweest waarvan ze zelfs de naam vermeldt: een zekere Abu Fatah, een Libanees die moordenaar van zijn vak is. Volkert van der Graaf was een sociale mislukkeling die niet eens behoorlijk kon schieten. Professional Abu Fatah wel. Maar de eigenlijke killers, dat waren niet de mensen die de trekker hebben overgehaald. Het waren mensen die aangeduid worden door Ine  met ‘De Kroon?(staat in de titel)’: Moord namens de ‘Kroon’?. En met de kroon bedoelt Ine Veen niet de Koninklijke familie zozeer, maar ze bedoelt de politieke bovenlaag van onze bevolking, de gezagsdragers, de politici, de hogere mensen die vreesden voor hun positie als Pim Fortuyn ooit aan de macht zou komen. De grote verdienste van Ine Veen is dat ze heel goed gedocumenteerd vraagtekens heeft gezet achter tientallen feiten. Bijvoorbeeld het ontbreken van gerechtelijke sectie op het hoofd en hersenen van Pim Fortuyn.

Volgens de gegevens die Ine heeft verzameld, is Pim Fortuyn door een beroepsmoordenaar neergeschoten van voren uit. Er zaten twee gaten in de bovenkant van zijn hoofd. Alle kogels die Volkert van der Graaf heeft afgeschoten hadden een inschot- en een uitschotopening, die waren dwars door Pim heengegaan. De kogels van Abu Fatah zijn er alleen ingegaan en er nooit meer uitgekomen. En dat komt omdat hij een heel ander soort munitie heeft gebruikt, die direct na het treffen van het hoofd in fragmenten uit elkaar spatte, aldaar gigantische verwoestingen aanrichtte, maar aan de andere kant er niet meer uitkwamen. Die resten moeten nog in het hoofd van Pim zitten. Dat is nooit bekeken. Het is duidelijk dat hij daaraan overleden is. Gerechtelijke obductie gaat niet zozeer over het vaststellen van de doodsoorzaak; gerechtelijk obductie gaat over het verkrijgen van bewijsmateriaal in die zaak. En het vinden van de resten van de projectielen is in dit verband extreem belangrijk. Allemaal niet gebeurd! De tijd is rijp om alsnog een onderzoek in te stellen en toen ik vanavond hier naar toe ging werd mij verteld, ik had de krant nog niet gelezen, dat er al aangekondigd was dat een onderzoek naar de moord op Fortuyn heropend zou worden.

Er is een grote enquête geweest onder duizenden Nederlanders of ze vonden dat Pim Fortuyn nog steeds onder de mensen leefde en of ze Pim Fortuyn nog steeds misten. En het bleek dat bij 55 procent van de bevolking Pim Fortuyn nog springlevend is. Maar nu komt wederom de reptiel uit de doos, want 55 procent is meer dan de helft van de Nederlanders. Maar boven dat artikel stond: “Bijna de helft van de Nederlanders ziet Pim Fortuyn niet meer zitten”. Men keek naar de 45 procent die er niet in geïnteresseerd is…

…Als de pers er zoveel aandacht aan besteedt, bewijst dit dat niet alleen de persoon Pim Fortuyn, maar ook zijn ideeën en filosofieën nog springlevend zijn. Zijn verguisde uitspraken, zijn verguisde plannen, zijn verguisde voorstellen worden thans gretig gebruikt door zijn voormalige vijanden. Het is voor mij een grote eer om dit boek te ontvangen. Ik hoop dat het heel veel mensen tot nadenken zal zetten.

Ik maak me een beetje zorgen over Ine Veen. Zonder enige twijfel zal ze worden aangevallen. Men zal zeggen: “wat doet een balletdanseres met zo´n onderzoek, het is niet goed gefundeerd…” Ik weet precies wat ze gaan zeggen. Maar Ine hoeft niet bang te zijn. Haar documentatie is heel goed. En ik kan het beoordelen; ik ben het gewend om wetenschappelijke boeken te lezen. En mij trof het hoe goed gedocumenteerd ze is. Ze hoeft ook niet bang te zijn dat hier iemand naar binnen zal komen om haar te bekogelen met taarten die met stront gevuld zijn zoals Pim Fortuyn is overkomen. Ze hoeft er ook niet voor te vrezen dat ze straks op een miezerig parkeerterrein zal worden neergeschoten. Want dat offer aan de vrijheid van meningsuiting is vijf jaar geleden al gebracht…… Ik wil Ine Veen van harte feliciteren met het schrijven en uitkomen van het boek en ik hoop dat het velen tot nadenken zal stemmen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
6 dagen geleden

Leest u http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, even door scrollen. Door ons in het Engels vertaalt voor de interviews van Hans Smolders met buitenlandse media.

henk
12 dagen geleden

De politiek verandert niet.
De PVV is wel verandert.

A.R. Girbes sr
12 dagen geleden

Dat Pim Fortuyn zwaar “ gedemoniseerd “ werd is af te leiden uit het boek “” De veiligheid en beveiliging van Pim Fortuyn “. Op bladzijde 160 staat duidelijk :Een van de eerste politici die fors negatief reageerde was Dijkstal ( VVD ) . Duidelijk wijzend op LN ( Leefbaar Nederland) en Fortuyn sprak hij zijn “ afkeer” uit van groepen die denken dat “” er heel veel voordeel mee is te behalen door mensen tegen elkaar op te zetten “”. Enige tijd later maakte De Graaf ( D-66) Fortuyn een soortgelijk verwijt “” zijn islamofobie ( jaagt ) de maatschappelijke spanningen op een bedenkelijke manier (op) . Redacties , columnisten , journalisten en andere commentatoren bij een reeks van dagbladen bedachten allerlei namen om Fortuyn in het negatieven te typeren : “” media cowboy , Berlusconi van de lage landen Hij is in wezen geen Democraat “. De Waal ( FNV) noemde Fortuyn “” de ergste man van Nederland, de vlees geworden ijdelheid en arrogantie”.””” We zien dus hoe ziek “” De kroon”” was en nog steeds is . Hoewel Dijkstal inmiddels is overleden , heeft De Graaf nu een een riante positie en De Waal is mij nu onbekend , maar zijn maatschappelijk “ insteek” is om te kotsen . Ook twintig jaar geleden was de Bestuurlijke elite: psychisch gestoord en nog steeds kunnen we vaststellen dat er niets veranderd is “” In naam der Kroon “ gaat Nederland ten onder …… aan Fantastische verhalen bij het zieke establishment waarbij “””incomprehension en absolute incompetentie de boventoon ( dominant) voeren “”” . Immers : Drs Geert Wilders PVV en Mr Dr Thierry Baudet FvD worden evenzo nu gedemoniseerd en Mr Gideon van Meijeren FvD , wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor uitspraken dewelke in een normaal communicatieve sfeer kennelijk door zeer gevoelige “” deugneuzen” bij het OM met “ als mogelijke gevolgen voor de veiligheid, het maatschappelijk evenwicht “ onacceptabel zijn . Hun zieke attitude is , mijns inziens, van het zelfde niveau als die van De Graaf D-66, en wijlen Dijkstal VVD en De Waal ( FNV) . Doodzieke bestuurders …. En zelfs “” dreigende e-mails aan het adres van Fortuyn .

henk
14 dagen geleden

Dit boek is gewoon goede jounalistiek.
Maar de situatie in dit land van de omgekeerde waarheid is alleen maar verslechterd.
Het volk kijkt apatisch toe hoe dit land van binnenuit gesloopt wordt.
Mindcontrol ,CBDC, Stikstof ,CO2 .genderneutraal.
Wat een kut land.

A.R. Girbes sr
14 dagen geleden
Antwoord aan  henk

Dat komt er van als “” de massa “” op de PvdA en Groen-links stemt en de meest incompetente bestuurders ooit hun droomwerelden ventileren aan de domheid bij die massa . Dat de “” chaos”” inmiddels haar intrede heeft gedaan is het duidelijke bewijs : Immers: Immigratie van Mensen met een Arabische achtergrond en mensen die slechts het geluk zoeken , op kosten van de Nederlandse burger, zal dan onverbiddelijk de totale maatschappelijke ontwrichting als consequentie hebben . Maar , immigratie blijkt een verdienmodel te zijn en bedrijven juichen omdat ze “” eindelijk “” goedkope arbeidskrachten kunnen aantrekken om rijk te kunnen worden . Dat de autochtone bevolking in de armoede wordt gedumpt zal de elite een zorg zijn . Nederland vol AZC ‘s bouwen is vragen om totale verloedering . En het Sociale opvangnet wordt nu totaal afgebroken . Dat beseft men niet . En Brussel zal haar “” deep State” beleid ” laten werken opdat Nederland niet meer bestaat . Ook dat beseft “” men”” niet . Wilder en Baudet krijgen gelijk …. en De heer Dunki, de heer Nijhof , De heer Dorrestijn, alsook de heer Brantz zullen merken dat ook hun gelijk “” en hun uitstekende artikelen”” onherroepelijk op de vuilnisbelt beland . Nederland is Krankzinnig aan het worden . De “ waarheid “” is inmiddels begraven . Het “” defaitisme “” is in de hersenen van de massa dominant geworden .