De Manchurian Candidate

Maanden geleden had ik me voorgenomen om geen column over de demissionaire MP te schrijven en de reden is duidelijk: er komt geen zinnig woord uit de mond van de man die herhaaldelijk geen actieve herinnering heeft aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die voor hem ongunstig uitpakken of uitgepakt zijn.  

Een man die praat over oorlog alsof hij net een broodje kroket heeft besteld en inmiddels de meer dan een miljoen slachtoffers op omgeploegde velden en in verpulverde oorden, als een terechte opoffering beschouwt voor zijn overtuiging dat Kiev moet winnen.

Uitspraken

Afb: Flickr

Gisteren las ik in de krant van “Wakker Nederland” drie uitspraken en volgens mij meent hij wat hij uitkraamt, wat de toonzetting van die uitspraken eigenlijk nog triester maakt. Een uitspraak over de reden van de westerse steun voor de oorlog in de Oekraïne die hij als hefboom misbruikt om zijn ambities te realiseren de volgende Secretaris-generaal van de NAVO te worden; een uitspraak over de man die in het Kremlin al 25 jaar aan de knoppen draait en een uitspraak over de BRICS om te verduidelijken de strekking van mondiale ontwikkelingen en gebeurtenissen niet te willen resp. kunnen bevatten.

Oekraïne

Over de Oekraïne is heel wat geschreven op diverse websites die zich strekken van de traditionele MSM via bloggers/vloggers naar alternatieve informatie podia met iets minder gekleurde informatie over wat zich in de Oekraïne op een gewelddadige manier afspeelt. Vanzelfsprekend heeft de demissionaire MP met het oog op de volgende aantrekkelijke functie met meer macht en pecunia, een mening: “Het is van groot belang dat Oekraïne dit wint, dat Rusland dit verliest. Onze waarden staan op het spel.”

Ter verduidelijking met dat woordje “onze” bedoelt hij niet die van de Nederlandse resp. westerse samenleving, maar die van de elitocratie verenigd in WEF, Bilderberg en soortgelijke alternatieve vriendenclubjes met teveel macht, invloed, geringe empathie voor de mens buiten die clubjes en vooral geld. Met zijn oorlogszuchtige taal verpakt in een tegendraads sanctie regime en een uitdeelbeleid van Krijgsmachtjuwelen, heeft hij welvaart, welzijn en vooral de veiligheid van Nederland bewust op het spel gezet.

Het was voor de serieuze kenner van meet af aan helder dat de partij met de grootste materiële -,  munitie -, personele voortzettingcapaciteit, een wapenindustrie die 24/7 op oorlogsvermogen zou kunnen produceren en eenvoudig, snel en relatief goedkoop aan de noodzakelijke grondstoffen kan komen, aan de winnende kant zou zitten. Vooraf was ook duidelijk dat het gevecht tussen de voorstander van een uniepolaire wereld en zijn adepten versus de voorvechters van een multipolaire wereld – zeg maar het gevecht tussen de G7 en BRICS – “gewonnen“ zou worden door de partij die kan wijzen op een groeiende internationale steun, gezondere economie, groeiend BBP en niet onbelangrijk veel grondstoffen en bevolkingsvolume. Dat was onze bebrilde criticaster vermoedelijk ontgaan.

Wanneer de Russische stoomwals die tussen Bakhmut en Avdiivka op een door Moskou gedicteerd operationeel tempo gestadig in westelijke richting beweegt, het signaal is wat in de komende weken en maanden voor de lijdende Oekraïner nog in het vat zit, dan komt die uitspraak van de demissionaire MP wel heel sneu over.

Poetin

Hoe ik persoonlijk over de mens Poetin denk, heb ik in bijna 100 artikelen/columns verwoord en wat meningsvorming betreft lig ik persoonlijk lichtjaren voor. Daar kan geen misvatting over bestaan. Tegen de achtergrond van leven en welzijn van Olga en Boris speelt die mening absoluut geen rol en moet naar producten en prestaties gekeken worden. Voor Boris en Olga. De demissionaire MP komt dan met deze uitspraak waarmee hij zich als een serieuze gesprekspartner op het internationale politieke podium in een zin diskwalificeert. Die uitspraak is overigens in lijn met uitermate krachtige regeringsleiders als Biden, Scholz, Macron en dwalende politici als Baerbock, Von der Leyen en Stoltenberg. Hier komt die: “Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent.”

Ik hoor de betrokken persoon in het Kremlin bij het horen van die uitspraak van het lachen van zijn zetel vallen. Hij vraagt niet eens wie die uitspraak heeft gedaan, want dat kan er volgens hem maar een zijn. De man die zijn land naar de knoppen heeft geholpen. Hoe je ook denkt over Poetin, zijn prestaties voor het land waar hij verantwoordelijk voor is, zijn indrukwekkend vergeleken met zijn aantreden 25 jaar geleden: BNP, jaar- en maandinkomen per persoon veel hoger, inflatie en schuld sterk gedaald. De Russische economie is de vijfde van de wereld en is Duitsland voorbij gestreefd. Zou de bebrilde politicus zijn eigen prestaties daar eens even naast willen zetten?

Hoezo is Poetin geen sterke leider? Waar leest hij dat vanaf? Oh, wacht hij heeft hem vele malen gesproken en beseft niet dat een wereldleider zich nooit in de kaarten laat kijken. Ooit een stevige discussie met de man aangegaan? Over oorzaak en gevolg van mondiale gebeurtenissen? De importantie van de kleine tsaar voor een groeiende BRICS op het heden en nabije toekomst geïnventariseerd? En wie is en wat vertegenwoordigt de bebrilde demissionaire MP op het internationale politieke podium? Hier speelt het beeld van de muis die bij het lopen op een houten brug trots tegen de olifant zegt ”wat stampen we toch lekker”.    

BRICS

De uitermate denigrerende uitspraak over de BRICS is nog wel de meest verdrietige, omdat hij blijkbaar niet beseft wat de groei van deze multinationale organisatie betekent voor het geopolitieke speelveld in het algemeen en de westerse wereld in het bijzonder: “een onbeduidend rommelig clubje..neem dat nou niet te serieus…daar zitten India en China in, dus dat kan nooit wat worden.” De kortzichtigheid stroomt als een tsunami uit die zin en de verzamelde Nederlandse oogdeskundigen zullen een hele kluif er aan hebben om zijn blik op heden en toekomst scherper te stellen. .

De BRICS is een organisatie die nu 42% van de wereldbevolking omvat en 25% van de wereldeconomie vertegenwoordigt. Steeds meer landen sluiten zich aan resp. hebben de intentie uitgesproken zich bij dit rommelige clubje te willen aansluiten. Misschien dat hij de gevolgen nog eens oplijnt van het bericht  op de staatstelevisie van Saoedi-Arabië dat het koninkrijk zich samen met de VAE, Egypte, Ethiopië en Iran heeft aangesloten bij de BRICS. Dat onbeduidende rommelige clubje groeit en groeit. Uit aversie tegen het westerse imperialisme; uit aversie tegen de oorlog in de Oekraïne; uit aversie tegen het streven van de VS naar het handhaven van zijn invloed en macht in een uniepolaire wereld; uit het dedain voor de niet-westerse wereld dat spreekt uit de tekst “daar zitten India en China in, dat kan nooit wat worden”. Hoe dom kun je zijn  om twee naties die mondiaal beschouwd tot de grootste naties behoren op die manier neer te zetten.

De consequentie? Grondstoffen, edelmetalen, halfproducten voor het elektrificeren  van de westerse samenleving, grootste deel van de mondiale olieproductie en handelstransitieroutes als Suezkanaal, Straat van Hormuz, Perzische Golf en Straat van Malakka zijn nu onder controle van de BRICS. Hoezo onbeduidend!

Na het uiten van die drie geborneerde en diskwalificerende uitspraken van mensen en staten, sloot hij het snelle interview af met een antwoord op de vraag of hij zich niet gefrustreerd o.i.d. voelt: “Nee hoor, bij mij niet. Ik doe m’n werk”. De vraag wat hij bedoelde met “mijn werk” werd helaas niet gesteld. In ieder geval niet die van de belangrijkste bestuurder van wat eens een van de meest welvarende landen met een tevreden bevolking was. Vermoedelijk die van een lobbyend dwaallicht in de duistere mondiale politieke rimboe, die grossiert in denigrerende, geborneerde uitspraken.

Potentiële kandidaat?

We hebben het hier dus over een man die segmenten van de Nederlandse samenleving in ellende achterlaat, van de democratie een rokende puinhoop heeft gemaakt, de firma Nederland met zijn vier concessies in 2020 tijdens de discussie over het Corona steunfonds, voor 30 jaar ad € 330 miljoen per jaar in het pak heeft gestoken, van de migratie een groot tranendal verhaal heeft gemaakt, milieu en klimaat met het door hem gedragen emissiebeleid geen dienst heeft bewezen; zijn oorlogszuchtige taal heeft verpakt in een € 3 miljard steunpakket aan Kiev en voortdurende bevestigd heeft het Trias Politica beginsel te willen ontmantelen.

Ik vraag me af hoe je iemand moet kwalificeren die herhaaldelijk bevestigde van de wereld van de man en vrouw in de straat geen pepernoot te weten, laat staan te begrijpen. Een man die geen notie heeft van het geopolitieke spel en de kleuren op het geostrategische spanningsveld als een kleurenblinde bekijkt . Als een Rubberen Robbie, als een lobbyende karikatuur? Zet maar een kruisje bij ‘ongeschikt’ als speler op het geopolitieke schaakbord.


Deel dit:
5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tigron
7 dagen geleden

Ik gun het Rutte van harte dat tijdens het beklimmen van zijn persoonlijke carrière ladder, de laatste trede ( NAVO )het zal begeven.

Het was tijdens de MH17 mij al duidelijk dat zijn oog reeds was gevallen op de topbaan van de NAVO.
Met het ‘ inlegvelletje’ n.a.v. de Oekraïne werd het steeds duidelijker.
De uitspraak van hem; ” het is ook onze oorlog ” kon het niet meer missen.

Ik kijk hoopvol uit naar het moment dat deze psychopathische narcist het deksel op de neus krijgt.

Go Orbán Go……

ronald.dunki
12 dagen geleden

…. en nadat hij een broodje kroket had besteld meldde hij langs zijn neus weg dat wij Nederlanders ook zo dolgraag onze souvereiniteit willen opgeven…!?
Goethe heeft ooit gezegd : “Krot, wer hat dich geschissen?”

A.R. Girbes sr
13 dagen geleden

Eigenlijk is alles gezegd en geschreven en is iedere zogenaamde aanvulling op het artikel van Brantz “ overbodig “. Maar, het moet mij van het hart dat een figuur als Mark Rutte zich op een wijze heeft gemanifesteerd , een absolute raadsel blijkt . Immers : Dat Rutte zich gedurende dertien ( 13 ) jaar als “ minister president” heeft kunnen handhaven is toch een psychologisch wonder . Wat betekent dat ? Als er nu om zijn uitspraken wordt gelachen en hij in de rubriek “ psychopathologie” als “ De Manchurian “ kandidaat voor een baan als “ Secretaris Generaal van de NAVO , is voorgedragen of als “ sollicitant “ voor die baan geschikt zou zijn, ondanks zijn lachwekkende uitspraken , er een HEEL groot probleem ontstaat . Immers: Rutte heeft van Nederland bijna een “ ontwikkelingsland gemaakt” door onbesuisd de geldkraan open te draaien en als een Play-boy overeenkomsten heeft afgesloten en ” op geen enkele wijze Nederland heeft gediend “ en hij zich slechts als intermediair heeft gedragen, netjes de orders heeft opgevolgd van de WHO , de VN, en contacten heeft met Dr Soros, waardoor Nederland bijna haar soevereiniteit heeft verloren en een deel van de macht in Nederland heeft overgedragen de Europese-Unie , Rutte een absolute psychopaat blijkt en door zijn verbale begaafdheid het gehele Nederlandse intellectuele establishment een loer heeft gedraaid . De landen, binnen Europa , zoals Spanje , Portugal , Griekenland en Frankrijk hebben hun mond gehouden “ omwille van de smeer “ ( Pecunia non O’Let ) nu mogelijk Rutte zullen steunen NAVO – baas te worden . Brantz heeft het uitstekend “ verwoord en gezegd “ dat “ Rutte als een Rubberen Robby ongeschikt is voor het geopolitieke speelveld . Maar , in hoeverre hij de sympathie heeft van landen , waar hij als «  intermediair «  heeft gefunctioneerd inzake de bijdragen aan die landen , via de EU , heeft toegezegd, moeten we afwachten . Dat Mark Rutte van immigratie in Nederland een “ tranendal” heeft gemaakt is bekend, en toch stemmen mensen op de VVD . De “ psychomant ( geestenoproeper ) is voor de VVD kennelijk onmisbaar dat tevens duit op een minimale kennis bij de VVD , van feiten , terzake de implicatie , ( de verwarring) dat door de Psychopaat” is ontstaan .,Dat er inmiddels grote financiële schade is opgetreden , deert kennelijk de zelfingenomen VVD niet . Dat Prof Maarten van Rossem de huidige “ bestuurders “ een “ dievenbende” noemt is nu duidelijk . Dat van den Burg , VVD , minister van immigratie , blij is dat Wilders geen Minister President kan worden , mede dankzij Pieter Omtzigt ; zijn het dan toch een stel zwakzinnigen die niet begrijpen dat Nederland mentaal en financieel afzinkt in een diepe trog in de “ Oceaan van domheid”. ?? De “” recuperatie “ van Nederland zal mogelijk meerdere generaties in beslag nemen. Maar gezien het Globalistisch, communistische karakter in beleid van de Europese Unie, is het mogelijk ook een utopische gedachtengang .

Buskens
13 dagen geleden

Ja, wat een humor heeft die Pinokkio he? Wij hebben om die uitspraken helemaal in een deuk gelegen. Tegelijkertijd is het te triest voor woorden dat we met zo’n dom scharminkel zijn opgescheept. En dat moet dan de hotemetoot van de Navo worden! Pfffffffffff…….

mgjb
14 dagen geleden

Charles, grote dank voor dit kristal heldere verhaal.

Je moet toch maar het gore lef hebben om je vijand zo publiek te tarten. Dit vergeet Putin NOOIT! En de leiders van de Brics landen weten inmiddels ook met wie ze te maken hebben.
Rutte is natuurlijk een grote sterke leider….. Zonder visie want daar doet hij niet aan. Wel oorlogshitsen, escaleren en verlengen van de oorlog. Veilig vanuit zijn beschermde leventje.

Eigenlijk is het knap om met enkele woorden een kwart van de (zeer hard werkende ) wereldbevolking weg te zetten als een stel wappies en een wereldleider totaal te schofferen. Inmiddels zal hij er wel geen actieve herinnering meer aan hebben, bij seniliteit verdwijnt het korte geheugen eerst.

Maar ik hoop echt dat deze actie voor hem de deur naar de Nato baan dicht gooit. Orban et al zullen inmiddels wel op de hoogte zijn van het gedrag van deze arrogante l*l. Ik schaam me diep dat dit soort figuren mij als nederlander representeert!

Ik laat het hierbij anders ga ik radicaliseren.

ronald.dunki
14 dagen geleden

The Manchurian Candidate – er is geen beter passende titel denkbaar voor de sociopaat in het torentje…!

Ik herinner mij nog hoe, in een lang vervlogen verleden, moeders Rutte vertelde hoe hij al als schooljochie met vriendjes pretendeerde premier te zijn en daarbij zijn oeverloze ge-O.H. practiseerde in plaats van af en toe eens tegen een voetbal aan te schoppen.

Zijn overmoedige uitlating van de afgelopen dagen “ Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent….” zegt alles over deze megalomane Tarzan. En daarbij nog eens zijn inane gewauwel over Brics!  

Zijn moeder stelde dat zij haar zoon in feite niet zo’n prettig figuur vond. Terecht, dit ‘woke’ paard van Troje is een ramp voor Nederland gebleken… De crux is m.i. dat Rutte’s ’Manchurian brainwashing‘ al sinds zijn liefst acht (véél te) lange jaren durende geschiedenis-studie zijn beloop heeft gekregen en inmiddels zijn wrange vruchten afwerpt: zijn idool Barack Obama is de grootste verrader die de westerse wereld – nog steeds – ondermijnt en het omhoog gevallen ambtenaartje Rutte is in feite de visieloze copycat van Obama die de facto nog steeds president is van de USA.

Ik hoop op Trump maar dat marxistische tuig en de ‘ deep state ‘ trekken alle stoppen weer open om de verkiezingen opnieuw te stelen; de verschillen met Biden zijn niet zo groot als de conservatieve pers doet geloven dus bereidt u voor op duistere tijden!
 
V.w.b. Rutte’s verdere gratuite kritiek inzake Brics zie ik in de samenwerking van zo’n mondiaal blok groot economisch potentieel waarin de – dankzij lieden als Rutte, Scholz en Macron – imploderende EU binnenkort vele malen verdwijnt. Maar in de door China gedreven politiek/financiële agenda daarvan (hun rancuneuze, natte droom van de vervanging van de Dollar als mondiale reserve valuta) zie ik geen perspectief omdat dit vereist dat deelnemende landen ‘put their money where their mouthes are ‘. D.w.z. er zal dekking (goudreserve’s) voor zo’n fiat valuta moeten komen en ik zie Saudi Arabië, Brazilië en India hun reserve’s niet zomaar aan het agressieve China toevertrouwen. Hoe zwak de Dollar ook moge zijn, “ it takes a thief to catch a thief “!  China’s acteert op 99 % rancune en egotripperij van de fanatici in de CCP en slechts 1% ratio en financiële knowhow. 
 
India is weliswaar in de economische en geopolitieke upswing maar Brasil gaat nu volledig naar de donder met de communistische (‘woke’ – net als Rutte) crimineel Lula. Ik heb er jaren gewoond en hoor de meest verschrikkelijke verhalen van kennissen. Daarnaast is China in economisch verval dankzij niet alleen de O.G. ramp van Evergrande maar ook de vergrijzing als gevolg van Mao’s ” één kind ” politiek. Hun Marco Polo project, waarover ik al jaren geleden op Sta-Pal schreef, begint ook te ‘ backfiren ‘ omdat veel landen nu voelen hoe China hen bij de taas heeft en nu, net als de mafia, betaling gaat ‘enforcen’. De haven van Piraeus is bijvoorbeeld al minstens 2 decennia in Chinese handen en zij zitten overal, terwijl een eens zo rijk zuid Afrika op het wereldtoneel een absolute paria is geworden.

Vanuit een militair strategische invalshoek is het tot slot interessant om te zien hoe de CCP probeert niet alleen de greep van de USA en Australië op de zuid Chinese Zee maar ook op de Indische Oceaan te doorbreken, die essentiëel is voor aanvoer van grondstoffen. Het is verbazingwekkend hoeveel militaire bases de communisten daar al hebben gevestigd, maar India heeft zijn krijgsmacht de laatste jaren ook behoorlijk opgewaardeerd.
 
Kortom, veel geopolitieke beweging waarvan onze geborneerde Tarzan met de kippeborst niets begrijpt! Gelukkig bevestigde Viktor Orban vandaag dat hij de NATO benoeming van deze ‘ woke ‘ trekpop in Brussel zal blijven blokkeren tot er een nieuwe premier in Nederland is… En of die nu Geert Wilders of Mona Keizer heet, dan is er toch nog gerechtigheid… Boontje komt om zijn loontje en stemt u in juni svp ook eens mee voor de goede mensen in het E.P., want mede dankzij de passiviteit van Wilders in de laatste ronde kon een braakmiddel als Timmermans daar jarenlang lawaai maken. Dat moet nu definitief afgelopen zijn evenals de sabotage van de formatie door dat andere ‘ woke ‘ minkukeltje Omtzigt die bij broodnodige nieuwe verkiezingen helemaal achterin de zaal terechtkomt waar hij hoort terwijl PVV (meer dan) vijftig zetels binnenhaalt!