De ziekenhuis explosie in Gaza

Er is overweldigend bewijs dat Israël niet de veroorzaker was van de explosie gisteren, maar een Palestijnse terreurorganisatie:

1. Een door Al Jazeera gepubliceerd filmpje waarop te zien is hoe een raket van een raketsalvo afzwaait.

2. Een tweede filmpje dat dit ook laat zien.

3. Een geo-analyse van de onafhankelijke organisatie GeoConfirmed die zegt dat er sluitend bewijs is voor het inslaan van een Palestijnse raket.

4. Een afgeluisterd telefoongesprek van Hamas terroristen in de omgeving laat horen hoe zij ook een te vroeg neergekomen Palestijnse raket als de oorzaak noemen.

5. Te vroeg neergekomen Palestijnse raketten zijn de oorzaak van tientallen procenten van de Palestijnse burgerdoden. Dat bleek al bij de eerdere Gaza-oorlogen.

6. De verklaring van Israël dat hun leger het gebied op dat moment niet bombardeerde vanuit de lucht, land of zee.

7. Israël geeft aan dat er geen structurele schade was aan de gebouwen rondom het Al-Ahli al-Arabi ziekenhuis en dat er ook geen kraters te zien zijn die overeenkomen met een luchtaanval. Het grootste deel van de schade lijkt te zijn veroorzaakt door de raket-brandstof, niet alleen door de springlading.

8. De Amerikaanse president Biden zegt dat Israël niet de veroorzaker was. Hij zal dit niet zo maar beweren, maar daarover geïnformeerd zijn door zijn inlichtingendiensten.

Zoals gezegd is het bewijs overvloedig dat Israël niet de veroorzaker was van de explosie van het Al-Ahli al-Arabi ziekenhuis.

Het te vroeg neerkomen van de raket zal niet opzettelijk gebeurd zijn. Echter, zoals Likoed Nederland al in het persbericht van eergisteren aangaf, ziet Hamas Palestijnse doden als islamitische martelaren, die zodoende naar het paradijs zijn gegaan. Ook Palestijnse mensenlevens hebben dus geen waarde voor Hamas. Integendeel. Zoals Han ten Broeke, de directeur politieke zaken van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies) aangeeft, beschouwt Hamas de burgerdoden als PR-instrument:

Hamas ziet ze liever sterven

Hamas heeft een ideologie van de dood. Ook als het om de eigen burgers gaat. Omdat elke dode Gazaan voor hen een PR offensief is.”


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties