De missende informatie over Jenin

In de berichtgeving over de recente operatie van het Israëlische leger ontbrak veel essentiële informatie in de Nederlandse media. Hieronder zetten we die voor u op een rijtje.

   1. Burgerslachtoffers

In vrijwel elk bericht staat het aantal dit jaar ‘omgekomen Palestijnen’. Echter, daar staat niet bij hoeveel daarvan terroristen waren. Dat is de overgrote meerderheid. De 12 doden van de actie in Jenin waren zelfs allemaal terroristen. Die hebben zelf gekozen voor het geweld en waren van plan Israelische burgers te doden. Israel moet hier uit zelfbescherming tegen optreden. Want de Israëlische slachtoffers zijn juist in overgrote meerderheid wel burgers.

Overigens is het een enorme prestatie om relatief weinig burgerslachtoffers te maken in dichtbevolkt gebied. Daarbij maken de Palestijnen ook nog eens gebruik van burgerlijke gebouwen als schuilplaats, denk aan scholen en ziekenhuizen. In Jenin werd geschoten vanuit een ziekenhuis en bleek een moskee een opslagplaats voor wapens en explosieven.

De geallieerden als de Verenigde Staten, Engeland en Nederland doen dat bij de terreurbestrijding in bijvoorbeeld Afghanistan en Syrië veel minder goed. Daar maken burgers meestal meer dan de helft van de slachtoffers uit. Denk slechts aan de 70 burgerslachtoffers die Nederland maakte bij één bombardement op Hawija in Syrië in 2015.

   2. Kindsoldaten

Van de 12 terroristen waren er 3 minderjarig (afbeelding). Daarom beweren sommige media dat Israël kinderen doodt. Het werkelijke schandaal is dat de Palestijnen geregeld minderjarigen inzetten als kindsoldaten. Dat is een oorlogsmisdaad.

   3. Geweldsverheerlijking

Waarom willen Palestijnse tieners terrorist worden? Omdat hen van jongs af aan – zoals via schoolboeken – wordt ingeprent dat Joden slecht zijn, dat geweld tegen ‘ongelovigen’ bewonderenswaardig is en goed in de ogen van Allah, net als het sterven in de strijd.

   4. Verzet

Sommige media stellen terreurorganisaties voor als ‘verzetsorganisaties’. Dit waren vooral de NOS en de NRC. En dat, terwijl het formele doel van Hamas en Islamitische Jihad is om Israël te vernietigen. Het middel dat zij daarvoor gebruiken is het vermoorden van zoveel mogelijk Joodse burgers. Zoals mensen die aan het tanken waren (20 juni 2023) of een zwangere vrouw die daardoor haar kind verliest (5 juli 2023). Dat is vanwege hun ideologie, het moslimfundamentalisme.

Het is ongekend om dat ‘verzet’ te noemen. Dat gebeurt ook alleen bij Israël. De media doen zulke onzinnige beweringen niet over bijvoorbeeld moslimfundamentalistische terroristen die christenen vermoorden in Nigeria of die mensen overrijden op de boulevard in Nice (2016).

   5. Verantwoordelijkheid Palestijnse Autoriteit

Terreur wordt door de Palestijnse Autoriteit aangemoedigd en verheerlijkt, bijvoorbeeld op hun televisiezender. Als terroristen gevangen worden genomen of gedood, krijgen zij of hun nabestaanden levenslang een vorstelijke beloning. Omgekomen terroristen worden vereerd als ‘martelaar’. Als zodanig zouden zij als beloning in het islamitisch paradijs worden opgenomen.

Dit, terwijl de Palestijnse Autoriteit volgens de in 1993 gesloten vredesakkoorden juist de plicht heeft om zelf terrorisme te bestrijden. Zij zou dus de terroristen moeten arresteren. Omdat de Palestijnen dit nalaten, wordt Israël gedwongen om op te treden en daarvoor autonoom Palestijns gebied binnen te gaan.

   6. De rol van Iran

De buitenlandse invloed wordt ook niet vermeld. Terwijl Ziyad al-Nakhalah, de leider van de terreurgroep de Palestijnse Islamitische Jihad, vorige week zei dat hun terreur rechtstreeks bevolen is door de Opperste Leider van Iran, Ali Khamenei. Iran voorziet hen van geld en wapens.

Bovenstaand zijn allemaal harde, onweerlegbare feiten. Die zijn allemaal negatief voor de Palestijnen.
Het is opvallend dat juist deze informatie wordt weggelaten, zoals vaker gebeurt bij negatieve feiten over de Palestijnen. Het Nederlandse publiek wordt daardoor onjuist geïnformeerd over wat er echt aan de hand is en krijgt daardoor een vertekend beeld.


www.likoed.nl
info@likoed.nl
Steun ons via Paypal


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties