Palestijnse Autoriteit: failliet of antisemiet?

Het Europees parlement heeft op 10 mei jl. een motie aangenomen dat de Jodenhaat en ophitsing in de Palestijnse schoolboeken moet stoppen:

“betreurt het problematische en hatelijke materiaal in Palestijnse schoolboeken dat nog steeds niet is verwijderd. Onderwijs en toegang van leerlingen tot vreedzame en onbevooroordeelde leerboeken is essentieel, vooral in de context van de toenemende betrokkenheid van tieners bij terroristische aanslagen.”

In die schoolboeken zijn antisemitisme en terreurverheerlijking algemeen. Een recente studie naar de inhoud van de schoolboeken vond onder meer:

  1. Joden worden voorgesteld als “sluw, verraderlijk en vijandig. Joden controleren wat er wereldwijd gebeurt door hun financiële macht en manipulatief gedrag. Ze stimuleren het voeren van oorlog.”
  2. Scholieren worden aangespoord tot geweld en geïnstrueerd om jihad tegen Israëli’s te plegen. Ze zouden moeten sterven als martelaren voor het ‘bevrijden’ van de Al-Aqsa Moskee.
  3. Israël wordt gedemoniseerd – het wordt letterlijk beschreven als satanisch.
  4. Wie sterft als martelaar bij het doden van ongelovigen zal Allah’s genade ontvangen en rijkelijk worden beloond.
  5. Jihad voor de bevrijding van Palestina is een “privéverplichting voor elke moslim”.
  6. Terroristen zijn de grote voorbeelden voor Palestijnen. Zie de onderstaande afbeelding uit een schoolboek van Izz ad-Din al-Qassam. Naar hem zijn de terreurbrigades en de raketten van Hamas vernoemd. Hij is liefdevol gevat in een hart.
  7. Joden hebben geen band met het land, ze hebben geen recht op zelfbeschikking. Israël moet daarom verdwijnen.

Hetzelfde haatzaaien en geweld aanmoedigen doet de Palestijnse Autoriteit ook via andere media, zoals hun televisiezender. Maar het aanpakken van de schoolboeken is uiteraard een goed beginpunt. Zo niet dan wordt weer een nieuwe generatie onderwezen om terreur te plegen.
Ook de Verenigde Staten zijn nu wakker geschud. Het Amerikaanse Congres werkt momenteel ook aan een wetsvoorstel over de Palestijnse schoolboeken.

Dit is allemaal helaas niet nieuw. De rapporten over de walgelijke inhoud van de Palestijnse schoolboeken zijn er al vijftien jaar. Al vier jaar vraagt het Europees Parlement om aanpassing. Dat is het nu zat en wil daarom opschorting van de Europese financiële steun voor het Palestijnse onderwijs totdat de schoolboeken zijn gewijzigd. Eurocommissaris Oliver Varhelyi die over de ‘ontwikkelingshulp’ gaat, had dit ook toegezegd aan Israël.

Echter, de eurocommissaris van Buitenlandse Zaken Josep Burrell ligt daarbij dwars. Hij zegt dat opschorting van de Europese financiële steun het faillissement van de Palestijnse Autoriteit zou kunnen veroorzaken.

Dit is onwaarschijnlijk. De EU heeft altijd van alles op Israël aan te merken. Als eurocommissaris Burrell echter zijn zin krijgt mag de Palestijnse Autoriteit het conflict eindeloos in stand houden. De Palestijnen kunnen dan doorgaan met volgende generaties te vergiftigen met leugens over Joden en hoe mooi het daarom is om Joden te doden en daarbij zelf ook te sterven.

Dat is het kernprobleem waardoor het conflict al honderd jaar onoplosbaar is.

Juist Europa zou moeten weten waar dit soort Jodenhaat en het aanmoedigen van geweld tegen Joden toe leidt. Hopelijk houden het Europees Parlement en het Amerikaanse Congres voet bij stuk. Zodat er eindelijk wat verandert bij de Palestijnen en ze wel gaan werken aan een vreedzaam samenleven.www.likoed.nl
info@likoed.nl
Steun ons via Paypal

Reageren kan op:
https://www.facebook.com/LikoedNederland
http://nl.linkedin.com/in/likoednederland

Twitter: @likoednl


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
1 jaar geleden

Het is naïef te denken dat de oplossing van het Palestijnse probleem een stap dichterbij komt wanneer de indoctrinatie en haat verdwijnt uit de schoolboeken van de Palestijnen. Misschien een stapje maar pas na generaties. En behalve die schoolboeken zijn er de media die niet gecontroleerd kunnen worden. En met een impact groter dan die van schoolboeken.
Voor een oplossing, zo die er is, is meer nodig aan beide kanten. Het begint natuurlijk met de bereidheid elkaar te accepteren in het huidige grondgebied. Van daaruit kan dan worden gewerkt aan een modus vivendi met duidelijke waarborgen.

Misschien zou het helpen dat de Arabische wereld Palestina niet meer steunt. Maar zeker is dat niet want een kat in nood maakt gekke sprongen. Van het Europees Parlement hoeven we niets te verwachten. Dat is een machteloos praatlichaam dat 3 miljard per jaar opsoepeert voor in eigen land uitgerangeerde politici.

De vraag mag ook gesteld worden of Palestina wel levensvatbaar is. 6000km2 voor ca 5 miljoen mensen, doch snel in tal toenemend. En een economie die niets voorstelt, geen perspectief biedt aan de tienduizenden jonge mensen. Maar goed, Libanon is ook maar 10000km2 groot en ook 5 miljoen inwoners. Palestina zal altijd wel een kruidvat blijven.

Tijl Uilenspiegel
1 jaar geleden

Benieuwd naar wat Hare Kaagheid daarvan vindt. De vraag stellen is hem beantwoorden.