Bezuinigingen

BNR publiceerde vandaag een bericht dat minister Kaag van Financiën inmiddels een tekort heeft van vier tot zes miljard euro op haar begroting. Het kabinet zoekt naar oplossingen om de gaten te dichten en kijkt daarbij ook naar bezuinigingen.

Mevrouw Kaag heeft helemaal geen verstand van financiën. Ze is daar niet voor opgeleid en heeft geen enkele ervaring op dat terrein; een ambtenaar op het ministerie kan haar 26 keer op één dag in de maling nemen en dan nog heeft zij dat niet door. Dat wordt dus een gepruts van niks.

Dag in dag uit komen er honderden landverhuizers ons land binnen. Een fractie van hen is op de vlucht voor oorlog en geweld, maar verreweg het grootste gedeelte heeft horen zeggen dat het geld hier zo uit de muur kan worden getrokken. Een bijkomend voordeel is dat zij in echte huizen mogen wonen en dat zij niet hoeven te werken. Voor hen zijn dagelijks duizenden ambtenaren en ‘vrijwilligers’ bezig, die over het algemeen ook al een meer dan ruim belegde boterham overhouden aan begeleiding als gezinscoach, leerkracht taal, budgetcoach, integratiedeskundige, bemiddelaar of subsidieschipper op een veerdienst die de stroom op gang houdt.

Dat kan wel ietsje minder.

Dan is er nog het waanzinnige beleid op het terrein van ‘energietransitie’. Ook daar kan flink de bezem door. Onze regering acteert alsof morgen de fossiele brandstofbronnen zijn uitgeput, maar dat is baarlijke nonsens. In Groningen bijvoorbeeld, zit de helft van het gas nog in de grond. Dat kan direct worden benut, maar dan behoren de winsten wel ten goede te komen aan de Groningers die daar nadelen van ondervinden.

Van de miljarden die nu door het putje worden gespoeld om de stikstofuitstoot te verminderen begrijpt inmiddels ook iedereen dat dit een wassen neus is. Het Ministerie van D66 (beweerdelijk: Klimaat & Energie) kan onmiddellijk worden opgeheven zodat er vele tientallen miljarden kunnen worden bespaard. Onze natuur is in een voortreffelijke conditie en het krankzinnige idee dat Nederland het klimaat een toontje lager kan laten zingen is aanleiding voor verpleegkundige begeleiding.

Kortom: er is geld genoeg. Wat de schatkist geweldig kan helpen is het bezuinigen op D66-politiek. Dergelijke partijen zouden gewoon verboden moeten worden omdat zij blijk geven van een totaal verkeerd staatkundig streven, namelijk de afbraak van dit land.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
10 maanden geleden

Heer Nijhof, ter info, m.v.g. Paul Quekel

CITAAT UIT EIGEN WERK 2005 over ambtenaren, bestuurders en politici:
mede naar aanleiding van artikelen ontvangen van relaties, leest u: Bezuinigingen op https://lnkd.in/ezKX8gyA en PRIKBORD 865 op https://lnkd.in/ew92SP4F.

“Hierbij mijn visie op het soort zakkenvullers met kostbanen van het kostbanencircus. UITLEG: Uitleg over het Kostbanen circus; https://lnkd.in/e4Zja7W.
 
HERHALING: De Nederlandse Staat, (lees: het kostbanencircus van politici, ambtenaren, volksvertegenwoordigers en subsidieopmakers) in de carrousel van: eigen belang, partijbelang en coalitiebelang staan met ‘stip’ voorop bij deze opmakers van de stromen gemeenschapsgeld:

“ons geld wordt gestolen, gevorderd, afgepakt, weggesluisd, verdonkeremaand, misbruikt, enzovoorts,” maar hun prachtige toverwoorden zijn: “sociaal, sterkste schouders dragen hoogste lasten, minderbedeelden, opkomen voor de ouderen, sociale democratie, hulp aan de armen, geld voor achterstandswijken – sorry het heeft een andere naam gekregen – Vogelaar wijken?, allochtoon moet kansen krijgen, kleurpiet in plaats van zwarte piet, waarden en normen, generaal pardon, subsidies, milieu, PC Hooft-tractoren, goede doelen, onthutst, verbijsterd, geschokt enzovoorts. Je wordt er niet vrolijk van, van al deze zakkenvullers.

DE ECHTE DISCRIMINATIE: Weet u wat het grootste waangevolg in Nederland is? Dit is de zogenaamde discriminatie en tweedeling tussen allochtoon en autochtoon.

Grote nonsens, want hiermede wordt bewust de aandacht afgeleid door onze bestuurders, TV 1,2,3, Volkskrant, Parool, Trouw, enzovoorts.

Ik verzeker u dat dit een gecreëerd waangevolg is door het kostbanencircus, want de echte discriminatie en werkelijke tweedeling in Nederland is het verschil tussen de kostbaners (politiek, ambtenaren en subsidieopmakers zijnde de kostbanen) en opbrengstbaners (hardwerkende mensen van MKB bedrijven, ondernemingen, boeren, tuinders, journalisten, winkeliers, vrije beroepen enzovoorts), die alle onzin moeten verdienen en betalen.

DUS U en IK en je hoeft zeker geen professor economie te zijn en al helemaal geen Wouter Bos/Gerrit Zalm, om te voorspellen dat het helemaal mis gaat.

De onvoorstelbare kosten van deze kostbanen zijn niet meer te verdienen door de opbrengstbanen. Dit was het wat Pim Fortuyn wilde aanpakken, al deze “banen” en een doorgeslagen onzinnige regelgeving gecontroleerd door een ambtenarenapparaat, dat zichzelf in stand houdt en daarom zei hij: “Vergis u niet, dit land wordt aan het volk teruggeven.”

Zou men daarvoor niet eens de straat op moeten gaan? Met vriendelijke groet, Paul Quekel”. Einde citaat.

Leest u ook de links over de “gezondheidszorg” en mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu op: https://lnkd.in/drv2fHQ. Hier staat ook onze brief uit 1996 aan Wim Kok over het Nederlandse aardgas en hoe dat is afgelopen kunt u vragen aan de Groningers en uw eigen portemonnee.
 
Met verdrietige groet Paul Quekel 79 jaar, verloren in het “GAVE” Land van M. Rutte

UIT EIGEN WERK 2005:
De Zalmnistische bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen. We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens! Gecensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7.

Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspilzucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk. Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille?

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.

Citaat uit eigen werk 2022: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.

En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm. 

Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

10 maanden geleden

Kaag is een 100% WEF trekpop!
Zij valt samen met ons WEF kabinet onder de New World Order met die regenboog SDG-schwabstika.
Ze zit er alleen om onder het mom van minister van financiën met ons belastinggeld de kosten voor het Europese digitale identiteitsbewijs en het CBDC af te dekken.
Ze is daarom zelden tot nooit in ons land, ze reist de “wereld” af om voor het WEF met andere ministers van financiën te praten hoever ze er in alle landen al mee zijn.
Als dit Europese identiteitsbewijs en het CBDC er door is verdampen de miljarden schuld met één druk op de knop.
U kunt zelf wel bedenken hoe die schulden afgelost gaan worden.

10 maanden geleden
Antwoord aan  Cornelia

Moet ik nu “ constateren “ dat Kaag eigenlijk gewoon een crimineel is dewelke de belangen van burgers volledig ondergeschikt maakt aan die van het WEF ? Immers : Er kan geen referendum worden gehouden omdat de partij van Kaag D-66 , deze heeft afgeschaft . Dat Kaag een “” trekpop”” is van het WEF is per definitie al een criminologisch gegeven . Dat de schulden, dewelke aan Nederland , door de mediterrane landen , verschuldigd is , met een druk op de de knop kunnen “” verdampen”” is dus het resultaat van een uiterst vies plannetje van louche bestuurders, zowel in Brussel als wel bij de Europese Centrale Bank . Dat het gewoon dan en roversbende betreft en het woord crimineel nog te fatsoenlijk is . Het doet mij denken aan Cyprus waar de spaargelden zonder zonder waarschuwing vooraf in de tijd van PvdA-er Dijsselbloem werden “ geannexeerd . Ook Griekenland is in de vergeethoek gezet , maar nog steeds € 19.000.000.000,- niet aan Nederland heeft terugbetaald . We kunnen rustig spreken van een grote boevenbende . Als ik het mis heb hoor ik dat graag . In dit licht zie ik Rutte en zijn trawanten al lachen, omdat hun plannetje de Zuidelijke Landen van ons belastinggeld te laten profiteren zou zijn geslaagd . Het Marxisme / Communisme in volle bloei ……. En wetende, dat het electoraat geen besef heeft van de harde realiteit De heer Ab Flipse , financieel expert , zei toch ook dat de bevolking vanaf de geboorte tot het graf worden “” belazerd””. Dus , het woord crimineel is eigenlijk nog een eufemismen .

10 maanden geleden

Het is nu toch HEEL duidelijk dat Minister Kaag Als “” diplomaat”” in de coalitie is gezet door Mark Rutte opdat Rutte een beetje bijstand heeft om U en mij te kunnen belazeren . Dat Kaag geen enkel verstand heeft van financiën heeft de heer Nijhof aangehaald . De reden dat Mark Rutte deze keuze heeft gemaakt is vele malen ook bij Sta-Pal beschreven . Het is Rutte’s hoogste ideaal om als premier op het pluche te kunnen blijven zitten . Het landsbelang is secundair . Dag Kaag nu wil gaan bezuinigen is omdat zij niet weet hoe het anders moet . Typisch een gedachten van absolute incompetentie waarbij ik opmerk dat haar geborneerdheid haar ook klem zet omdat er voor haar geen andere optie is . Dat de Nederlandse burger onverbiddelijk in de armoede val tuimelt kan haar geen reet schelen : Immers: zij heeft niet het overzicht in problemen waarin de burger zich nu gesteld ziet . Daarnaast blijkt dat haar denkvermogen is geobsedeerd door de macht dat zij nu bezit en daardoor volledig geestelijk is geblokkeerd . Het “” gezonde” verstand is niet meer bij haar aanwezig……. dat betekent dat een doelgericht beleid tot behoud van Nederland en dienend voor de burger, daarvan geen sprake is . Zij moet met Rutte onmiddellijk ophoepelen . Een Financieel kanon als Prof dr Onno Ruding moet haar plaats innemen wil Nederland niet in de financiële afgrond donderen . Immers : Al miljoenen huishoudens hebben met armoede te maken. Dat door immigratie de armoede zal toenemen is voor Kaag en Rutte te moeilijk om te begrijpen . Dat partijen als D-66 moet worden verboden , is niet de oplossing ……. We hebben enorme behoefte aan vakmensen. Mr Dr Thierry Baudet wilde een zakenkabinet met vakministers ……. hij werd uitgelachen door de ongelooflijk incompetente bende in de coalitie . Maar let op. Er zal zeker een belasting verhoging worden aangeboden …… dat maakt de financiële ramp compleet . Dat het Rode Kruis nu 120.000 mensen van voedsel moet voorzien tekent de “ lamentabele “ situatie in Nederland . Verschrikkelijk ……!!!!

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes

Heer Girbers, u slaat de spijker vol op de kop met Daarnaast blijkt dat haar denkvermogen is geobsedeerd door de macht die zij nu bezit en daardoor volledig geestelijk is geblokkeerd”.

Sigrid K. zit op deze stoel in de hoop dat zij ongehinderd pagina 1 uit haar neo-Marxistisch kookboek in de praktijk kan gaan brengen, die luidt : manipulatie resp.intimidatie + onwetendheid = controle. Verder heeft het mens geen idee.

Stalin, Hitler en Mussolini hadden ook nergens verstand van maar wisten dat fascistische recept ook feilloos in de praktijk te brengen. Rutte zal het ‘worst wezen’ zolang het de huur van het torentje betaalt ….