Nog geen ei

Als er iets is wat de huidige staat van onze beschaving het beste weergeeft, dan is het iemand met de naam Yvonne Coldeweijer. Deze Yvonne Coldeweijer (1986) is naar eigen zeggen presentatrice, zangeres, actrice en youtuber. Kortom: die kan – naar dezerzijdse mening – nog geen ei bakken.

In een video op het YouTube-kanaal van deze Coldewijer, deed zij uitspraken over de rol van de weduwe van volkszanger Andre Hazes in het “uitlekken van een privébrief” van André Hazes jr. aan diens ex-echtgenote Sarah van Soelen. Kennelijk is dat groot nieuws. Coldeweijer beweerde dat de rol van weduwe Rachel Hazes in het uitlekken van de brief ervoor heeft gezorgd dat er verminderd contact is tussen Rachel Hazes en haar zoon André jr. Coldeweijer noemde in één van haar – weinig indrukwekkende – culturele en sociaal-maatschappelijke bijdragen op Youtube, de weduwe van Hazes een ’gecremeerde kroket’. Naar het schijnt heeft Coldewijer op Youtube een grote schare volgers, die klaarblijkelijk hevig geïnteresseerd zijn in het wel en wee van min of meer ‘bekende Nederlanders’ en kroketten in het bijzonder.

Dat laatste is opmerkelijk in deze tijd. Mij dunkt dat er wel andere, meer prangende zaken op de maatschappelijke agenda staan;
Waarom hebben we al die spuuglelijke windmolens in ons schitterende Nederlandse landschap? Waarom worden in ons land kinderen ontvoerd door de overheid? Waarom hebben we al die hoofddoekjes in Nederland? Waarom komt er maar geen einde aan de toestroom van gelukzoekers? Waarom wordt onze Zwarte Piet kapotgemaakt? Waarom zijn de Groningers nog niet gecompenseerd? Waarom hebben we vrijwel geen kerncentrales meer? Waarom wordt onze zwaarbevochten soevereiniteit weggegeven aan ongekozen bureaucraten in Brussel? Waarom heeft ons leger geen materieel terwijl we wel van alles weg kunnen geven aan Oekraïne, zoals tanks? Waarom worden we bijna doodgegooid met onzin zoals de genderideologie? Waarom wordt ons nu al jarenlang Black Lives Matter door de strot geduwd? Waarom zijn onze musea clubhuizen van woke-idolaten geworden? Waarom zijn onze universiteiten verengelst?

Media kiest voor verlepte loempia’s

Maar nee. Nederlandse media buigen zich massaal over het vraagstuk of een soort van verlepte loempia (Want veel anders valt het in radeloosheid geplamuurde gelaat van deze ‘juicy-koningin’ toch werkelijk niet te noemen) hardop mag zeggen dat een zekere weduwe er als een gecremeerde kroket uitziet. Sterker nog: ook de rechtspraak heeft tijd gevonden om zich daarover uit te laten en in al haar wijsheid bevolen dat dergelijke meningen ontoelaatbaar zijn, ondanks artikel 7 van de Grondwet.

Al met al valt aan de indruk niet te ontkomen dat deze krokettenaffaire de tragische schets is van het verval van onze beschaving.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adri Ekstijn
8 maanden geleden

Dit lijkt mij geen thema van enigerlei waarde om op deze site te vermelden; Ook niet om uw grieven te ventileren.

Wat anders en beter kan in Nederland is mij allang bekend en worden gelukkig in andere artikelen feitelijk toegelicht.

Fatsoen is de leidraad en met modder gooien blijft ten alle tijden ongepast!

Bor
8 maanden geleden

Et, tu

Koddebeier
8 maanden geleden

Het is meer het verval van de rechtspraak !