De verkeerde oprit

In het artikel “Desinformatie“ heb ik de ergernissen van Maaike van Charmante over de inhoud van de podcast van het duo Mouthaan-Van der Meer verwerkt in een artikel en die aangevuld met een aantal eigen waarnemingen.

Het duo had op zijn eigen manier “met open vizier” de ontwikkelingen rond de publicatie van de eerste serie Twitterfiles en de laptop van Hunter Biden van kanttekeningen voorzien. Bewust gebruik ik niet de term “kritische kanttekeningen”, omdat die vervuild waren door een stuitend minachting en hinderlijke vooringenomenheid.

Het onderzoeksverslag van twee Amerikaanse Senaat commissies

Hadden  ze maar eerst het onderzoeksverslag “Hunter Biden, Burisma and Corruption: The Impact on  US Government Policyand related Concerns”(PDF, augustus 2020) gelezen. Of in ieder geval de moeite genomen om de belangrijkste onderzoeksresultaten en de conclusie van het onderzoek diepgaand te bestuderen. Dan waren ze vermoedelijk tot andere uitspraken gekomen. Het verslag geeft een onderbouwing van de door de twee min of meer aangevochten beschuldigingen van corruptie van de twee  Bidens en de walgelijke seksuele voorkeur van Hunter. Een selectie van de oorspronkelijke teksten uit het rapport zijn op een rij gezet en ik neem aan dat Mouthaan door zijn jarenlange verblijf in de USA strekking, toonzetting en effect van de volgende teksten begrijpt. Omdat der Erich door Corona geen tijd en energie blijkt te hebben, heb ik een aantal voor hem op een rijtje gezet.

Sterke banden met corrupte functionarissen in Kiev

In early 2015 the former Acting Deputy Chief of Mission at the U.S. Embassy in Kyiv, Ukraine, George Kent, raised concerns to officials in Vice President Joe Biden’s office about the perception of a conflict of interest with respect to Hunter Biden’s role on Burisma’s board. Kent’s concerns went unaddressed, and in September 2016, he emphasized in an email to his colleagues, “Furthermore, the presence of Hunter Biden on the Burisma board was very awkward for all U.S. officials pushing an anticorruption agenda in Ukraine.”

Al in 2015 is aan de regering Obama gemeld dat de zoon van de Vice-president (VP) – met instemming van zijn vader – naar corruptie neigende activiteiten in de Oekraïne ontplooide die het Amerikaanse streven om juist die corruptie terug te dringen in een merkwaardig daglicht stelden. Hoewel signalen van “witte boorden criminaliteit” duidelijk herkenbaar waren, geworden, deed de Obama regering niets.

In October 2015, senior State Department official Amos Hochstein raised concerns with Vice President Biden, as well as with Hunter Biden, that Hunter Biden’s position on Burisma’s board enabled Russian disinformation efforts and risked undermining U.S. policy in Ukraine.

Die waarschuwing direct gericht aan de twee betrokken Bidens, dat hun activiteiten in de Oekraïne de geloofwaardigheid van het Amerikaanse anticorrupties beleid na de door Washington geïnitieerd en ondersteunde politieke wisseling, in Kiev zou ondergraven, bleef zonder verdere acties. Joe Biden (JB) die de Oekraïne portefeuille van de Obama regering beheerde, bleef vanzelfsprekend passief. Het was en is zijn zoon die in het vizier stond. Vermoedelijk startte Joe toen al zijn activiteiten om de politieke schade te beperken. Als hij dat niet heeft gedaan, getuigde dat van verregaande arrogantie, domheid en ondersteuning van corrumptieve handelingen.

The awkwardness for Obama administration officials continued well past his presidency. Former Secretary of State John Kerry had knowledge of Hunter Biden’s role on Burisma’s board, but when asked about it at a town hall event in Nashua, N.H. on Dec. 8, 2019, Kerry falsely said, “I had no knowledge about any of that. None. No.” Evidence to the contrary is detailed in Section V.

Het is in de USA breed bekend dat John Kerry een geschiedenis van liegen en bedriegen heeft. Dat heeft hij tijdens de onderhandelingen en na het afsluiten van de nucleaire overeenkomst met Iran herhaaldelijk bevestigd. Zelfs onder ede voor Senaatscommissies. JB en Kerry lobbyden in de periode juli-september 2014 voor het overmaken van $1,8 miljard naar Privatbank, waarvan Kolomoyski (de echte sterke man van de Oekraïne en niet Zelensky) eigenaar is en de Staatsbank van de Oekraïne is geworden. Tot 2020 is het onduidelijk gebleven waar die $1,8 miljard heen is gegaan. Vermoedelijk in de diepe zakken van Kolomoyski of is gebruikt om de strijd in de Donbas van zijn Azov regiment in de periode 2014-2022 te financieren. Relevant is dat JB na zijn VP periode bleef doorgaan met zijn merkwaardige activiteiten in de Oekraïne en China.

Former Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland testified that confronting oligarchs would send an anticorruption message in Ukraine. Kent told the Committees that Zlochevsky was an “odious oligarch.” However, in December 2015, instead of following U.S. objectives of confronting oligarchs, Vice President Biden’s staff advised him to avoid commenting on Zlochevsky and recommended he say, “I’m not going to get into naming names or accusing individuals.”

Burisma werd en wordt geleid door Mykola Zlochevsky, een voormalig milieu minister van de regering Yanukovich. In de Oekraïne beweerde men dat hij zijn positie misbruikte ten voordele van Burisma. Die uitspraak deed de staf van Biden nog geen twee maanden nadat de VP werd geconfronteerd met de oktober waarschuwing. Activiteiten om de politieke storm rond Burisma en Hunter Biden (HB) en in het verlengde JB te temperen , zijn toen al begonnen.

Pogingen om corruptie en omkoping te maskeren

Hunter Biden was serving on Burisma’s board (supposedly consulting on corporate governance and transparency) when Zlochevsky allegedly paid a $7 million bribe to officials serving under Ukraine’s prosecutor general, Vitaly Yarema, to “shut the case against Zlochevsky.” Kent testified that this bribe occurred in December 2014 (seven months after Hunter joined Burisma’s board), and, after learning about it, he and the Resident Legal Advisor reported this allegation to the FBI.

JB leidde namens de Obama regering het Amerikaanse beleid voor Oekraïne en China. Binnen die context assisteerde hij de Oekraïne in diens energie – en anticorruptie beleid (sic). Burisma had sterke belangen bij die activiteiten en wilde de naam Biden voor zakelijke en politieke doeleinden benutten. Daarom hielp HB bij het samenstellen van een juridisch team, dat was opgebouwd uit Amerikaanse advocaten en adviserende organisaties, om beschuldigingen van corruptie in de USA te bestrijden. Een van hen was een topfunctionaris van het Obama Ministerie van Justitie. Hij werd ingehuurd als bevestiging voor de buitenwereld dat het energiebedrijf uitstekende banden onderhield met de USA/Obama regering en niet langer met Rusland. Mede door de inmenging van het door HB samengestelde US juristen-team werd het onderzoek naar Burisma uiteindelijk vlak voor de regeringswisseling in Washington gestaakt. De FBI bleef ondanks die zware beschuldiging op zijn handen zitten en bevestigde opnieuw een pion van de Obama regering te zijn en deel uit te maken van de Deep State. Dat werd tijdens en na de regering Trump diverse keren bewezen.

Hunter Biden was a U.S. Secret Service protectee from Jan. 29, 2009 to July 8, 2014. A day before his last trip as a protectee, Time published an article describing Burisma’s ramped up lobbying efforts to U.S. officials and Hunter’s involvement in Burisma’s board. Before ending his protective detail, Hunter Biden received Secret Service protection on trips to multiple foreign locations, including Moscow, Beijing, Doha, Paris, Seoul, Manila, Tokyo, Mexico City, Milan, Florence, Shanghai, Geneva, London, Dublin, Munich, Berlin, Bogota, Abu Dhabi, Nairobi, Hong Kong, Taipei, Buenos Aires, Copenhagen, Johannesburg, Brussels, Madrid, Mumbai and Lake Como.

Uit informatie van Morgan Stanley (een vooraanstaande Amerikaanse bank) bleek dat een groot aantal geldstromen van Oekraïense oligarchen en anonieme organisaties in o.m. Oekraïne, Kazachstan en China naar de rekening van Robert H. Biden (HB) liep en vermoedelijk nog steeds loopt. Burisma heeft eind september 2020 tijdens de rechtszaak in de VS Burisma versus Derkach toegegeven de voormalige VP en zijn zoon HB grote sommen smeergeld te hebben betaald. Het in de rechtbank genoemde bedrag van $ 900.000 werd door Burisma weliswaar betwist, maar ligt volgens ingewijde bronnen veel hoger. Het feit dat de Bidens werden omgekocht, is door Burisma nooit aangevochten. Sterker nog, volgens zakenman en politicus Andriy Derkach, tegen wie Burisma de zaak had aangespannen, heeft het bedrijf juist erkend dat het JB heeft omgekocht.

JB heeft zich ingespannen om het onderzoek van de nieuwe Oekraïense Openbare aanklager Victor Shokin naar de corruptie bij en door Burisma en de rol van HB daarin te stoppen. Het niet opvolgen van JB ’s dringende verzoek zou ten koste gaan van een lening van $1,5 miljard. Een Quid pro Quo gevalletje. Inderdaad is Shokin op oneigenlijke gronden uit zijn post ontheven en heeft JB op 31 maart 2016 in Kyiv op symbolische wijze die $1,5 miljard overhandigd[1]. Op 19 mei 2020 publiceert Creative Destruction Media in de Oekraïne een audiotape waar op te horen is dat JB bij de Oekraïense president Poroshenko erop aandringt om de Openbare Aanklager Victor Shokin te ontslaan.

Stevige geldstromen naar de Bidens

In addition to the over $4 million paid by Burisma for Hunter Biden’s and Archer’s board memberships, Hunter Biden, his family, and Archer received millions of dollars from foreign nationals with questionable backgrounds. Hunter Biden received a $3.5 million wire transfer from Elena Baturina, the wife of the former mayor of Moscow. Hunter Biden had business associations with Ye Jianming, Gongwen Dong, and other Chinese nationals linked to the Communist government and the People’s Liberation Army. Those associations resulted in millions of dollars in cash flow. Hunter Biden opened a bank account with Gongwen Dong to fund a $100,000 global spending spree with James Biden and Sara Biden[2].

Politico publiceerde medio 2019 het volgende bericht over de duistere relaties van JBs broer en de manier waarop de Biden familie zijn positie als VP tot aan het gaatje uitgebuit hebben:

“A donor with deep ties to Ukraine loaned Joe Biden’s younger brother half-a-million dollars at the same time the then-vice president oversaw U.S. policy toward the country. The 2015 loan came as Biden’s brother faced financial difficulties related to his acquisition of a multimillion-dollar vacation home, nicknamed “the Biden Bungalow,” in South Florida. There is no indication that the loan influenced Joe Biden’s official actions, but it furthers a decades-long pattern, detailed in a POLITICO invstigation earlier this month, by which relatives of the former vice president have leaned on his political allies for money and otherwise benefited financially from the Biden name”.

Er zijn meer leden van de Biden familie die hebben geprofiteerd resp. nog steeds profiteren van JB als VP en president: Frank in Costa Rica, James in bouwprojecten en Valerie tijdens twee verkiezingscampagnes van JB.

HB bekend in Oost-Europese prostitutie kringen

Hunter Biden paid nonresident women who were nationals of Russia or other Eastern European countries and who appear to be linked to an “Eastern European prostitution or human trafficking ring.

Wanneer Mouthaan beweert dat op de harde schijf van HB slechts “pornografisch materiaal dat aan Biden gekoppeld kon worden” staat, dan zijn de twee Senaatscommissies daar heel uitgesproken over. HB gaf klauwen vol geld uit aan criminele organisaties die zich bezig hielden met hoererij en mensenhandel. Lekker ventje dus.

Ook in China kennen ze HB

Biden and Archer’s work with Chinese nationals connected to the Communist regime illustrate the deep financial connections that accelerated while his father was vice president and continued after he left office.  Biden and Archer found willing partners in Chinese nationals connected to the Communist regime. Their work in China began at least in 2009, with the creation of Rosemont Seneca Partners with Heinz, Secretary of State John Kerry’s stepson. Then, several years later, Biden and Archer formed BHR with Bohai Capital and received their business license approval in China shortly after Biden visited China with his father, Vice President Biden.

Hunter Biden’s connections and financial associations appear to have accelerated significantly after he associated himself with Ye Jianming, who had deep connections with the Communist regime and PLA. However, that didn’t seem to have any impact on Hunter Biden, who made millions from the relationship. Indeed, Hunter Biden and his family, to include James and Sara Biden, associated with other Chinese nationals such as Gongwen Dong. In one case, the three of them went on a $100,000 global spending spree after Gongwen Dong and Hunter Biden opened a joint account. In addition, Hunter Biden received millions of dollars over a period of years from Gongwen Dong’s companies. According to records acquired by the Committees, many of these transactions involved potential criminal financial activity.

De contacten die HB kreeg met belangrijke Chinese autoriteiten waren in het sterk gecentraliseerde Chinese bestuursmodel alleen mogelijk op voorspraak van en met steun van zijn vader. Die moet op het hoogste regeringsniveau de weg geplaveid, de juiste deuren geopend hebben voor HB c.s. Het bevestigt opnieuw de corrumptieve instelling van JB. Maar er is meer. Ludes Broadcast heeft informatie over HB’s uitspattingen op een harddrive uit China (ook in bezit is van de DOJ[3]) die hij in oktober 2020 ontving, in een video geopenbaard. Daar waar de Engelse ondertiteling rept over seks tapes en pedo tapes, blijkt er in het Mandarijn letterlijk over seksueel misbruik te worden gesproken. Lude beschrijft de opnames zelfs als extreem misbruik van kinderen. Dit impliceert geweld en verkrachting, en bevestigt dat de minderjarige slachtoffers van HB werden gedwongen. Overigens heeft DOJ net als de FBI niets met die informatie gedaan om de verkiezingskansen van JB niet te doorkruisen.

Conclusie

Peggy Noonan vatte tijdens haar interview voor het programma “NBC Meet the Press” de voorgaande tekst op zondag 13 oktober 2019, treffend samen:  “This is a story that at least half the American people, understand the Hunter Biden story as a story of the swamp, the elite, buddy-buddy-ism, using your family influence to do well in life”.[4]

Als Mouthaan zich als een echte journalist wil profileren, moet hij ophouden om door de regering, WEF en Bilderberg erkende narratieven slaafs te volgen en uit te dragen. Doet hij dat niet dan is hij niet meer dan een marionet van de genoemde organisaties en instanties die zich bezig houden met halve waarheden en hele leugens. Mede door zijn optreden in diverse pulp praatprogramma’s en zeker door zijn laatste podcast is het helder dat der Erich de verkeerde oprit naar de digitale informatie weg heeft genomen. Hij kan beter een voorbeeld nemen aan echte onderzoeksjournalisten als Peggy Noonan, John Solomon, Hannah Bleau en Peter Schweizer[5].  


[1] Zie https://youtu.be/cBGKEfcj76Q

[2] Broer en schoonzus van Joe Biden.

[3] Department of Justice

[4] Fox News die uit een onderzoek door Braun Research voor NY Times concludeerde dat 51% voor de afzettingsprocedure zou zijn, werd op 13 oktober teruggefloten. Volgens de NYT is niet 51% voor maar 45%. De deelnemers aan het onderzoek bestond voor 31% uit democraten, 29% uit Republikeinen en 38% uit Onafhankelijken. Andere onderzoekinstanties publiceerden andere, lagere data voor de afzettingsprocedure. In de weken daarna daalden de percentages voor de afzetting gestaag.

[5] Zie zijn boek “Profiles in Corruption: Abuse of Power by America´s Progressive Elite” (januari 2020)


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties