Prikbord nr 851

Duitsland heeft geen bezwaar tegen meer immigranten die willen werken. D.w.z. Duitse politici die de woningnood (ja, ook daar), het scholen- en artsentekort, het tekort aan zorg- en kinderopvangmedewerkers, de criminaliteit en de honderdduizenden uitgeprocedeerden niet hebben opgelost. En die gaan nu de deuren openzetten? Dan kunnen de Nederlandse aanmeldcentra wellicht meteen doorverwijzen; tevens een test voor gelukszoekers die hier niet komen om te werken.

Gasprijs

Minister Jetten (D66) en Duitsland zijn bereid de hoogste gasprijs ter wereld te (blijven) betalen, omdat het gas – volgens Jetten – anders aan overige (rijkere?) landen wordt verkocht. Hoe weet hij dit en wie zijn dan die landen?

Of zoekt Jetten een merkwaardig excuus om niet deel te nemen aan EU-inkoop, zodat hier door het dure gas de burgers sneller overstappen op andere energie? Want de weigering om de Groningse velden te heropenen en kerncentrales te bouwen is anders onverklaarbaar, net als de beperkingen in de Waddenzee. Of heeft hij een ‘excuus’ nodig voor de (vertraagde) bouw van kerncentrales?

Ook Duitsland heeft wellicht een verborgen agenda: alsnog een dubieuze reden kunnen geven voor de – inmiddels ‘opgeblazen’ – contracten met Rusland en voor (te) dure stroom uit bestaande gasgestookte centrales. Maar dit maakt het sluiten van kerncentrales en de weigering om in de Duitse Waddenzee te boren nog onbegrijpelijker. Want alleen de resterende kolencentrales kunnen daar straks enige uitkomst brengen, tenzij ook in Berlijn de SPD-regering voorrang geeft aan het klimaat- en milieubeleid ten koste van de eigen burgers en industrie. Opzettelijk de welvaart en economie van een land kapotmaken; van GroenLinks is dit nog te verklaren, maar van D66 en een Duitse ‘socialistische’ partij….

Immigratiebeperking

Wat de belofte van premier Rutte waard is, zal moeten blijken, want kennelijk is er de afgelopen 6 maanden nog niets gebeurd om een aanzienlijke instroombeperking voor te bereiden. En ook de datum waarop de spreidingswet afdwingbaar wordt, is vooruitgeschoven. In ieder geval tot na de komende verkiezingen; dus nog eens 6 -12 maanden waarin er niets zal gebeuren. Terwijl in Brussel intussen wel voorbereidingen zullen worden getroffen; zeer waarschijnlijk om de Nederlandse plannen te blokkeren. Dat de VVD zich opnieuw door loze beloftes heeft laten paaien, toont het gebrek aan ruggengraat én aan enig besef van urgentie. Daarmee krijgen enkele coalitiepartijen de gelegenheid om dwars te liggen, maar dat wist Rutte natuurlijk allang.

Kaag-banen

Als minister Kaag wil dat mensen met een baan harder of langer werken en meer belasting betalen, waarom begint ze dan niet bij de Europese en Nederlandse ambtenaren? Vervolgens de bestuurders van allerlei gesubsidieerde instituten, waterschappen, politie, provincies en gemeentes.

Alsmede Kaag-banen voor iedereen die met een uitkering, die tot werken in staat is. Geef het uitkeringsgeld aan de werkgever en laat die het (minimum-)loon uitbetalen, zodat al die extra kosten van gemeentelijke toeslagen, UWV, Sociale dienst e.d. kunnen vervallen. Immers, het inkomen van werkenden die niet zwart kunnen bijverdienen, zelf hun vervoer moeten betalen, meebetalen aan hun pensioenopbouw, geen toeslagen ontvangen, kinderopvang moeten betalen en gekort (kunnen) worden bij ziekte, zou – volgens Kaag en andere grootverdieners – toereikend zijn.

Of bedoelt ze dat straks ieder gezin twee banen nodig heeft om rond te komen?

En dan hoeft ze ook niet bij te passen voor immigranten die menen dat ze recht hebben op een volledige AOW, omdat ze de gemeentelijke toeslag tot bijstandsniveau afwijzen. Immers, indien de partner die hier nooit heeft gewerkt, ook een eigen AOW-inkomen kan meenemen naar het land van herkomst, ligt een verdere uitbreiding van het bestaande misbruik voor de hand zodra de gemeentelijke controles helemaal ontbreken.

Kaag-miljarden

Indien minister Kaag meent dat de bodem van de schatkist in zicht komt, dan heb ik nog een paar gratis adviezen voor haar. Beëindig alle privatiseringen die tot hogere kosten hebben geleid en start een onderzoek naar de verkoop van de provinciale energiebedrijven. Want bij die stommiteit met voorspelbare lastenverzwaring voor de burgers, moeten vele politici hun zakken hebben gevuld. En nog steeds, gezien de reeds verdwenen miljarden in Noord-Brabant.

Laat ook de jaarrekeningen van Buitenlandse Zaken, Justitie/IND/COA, Ontwikkelingssamenwerking, Onderwijs, Cultuur en Gezondheidszorg grondig onderzoeken – inclusief de omvang van het RIVM en de jaarrekeningen van ziekenhuizen – en verscherp het toezicht op de managementkosten van pensioenfondsen. Dan is belastingverhoging helemaal niet nodig. Want het zal toch niet zo zijn dat minister Kaag straks de volgende president van de ECB wordt, zodat Nederland nog meer moet bijpassen?

Oorlogsschade

Gelet op de Russische claims en Duitse herstelbetalingen voor schade uit de Tweede Wereldoorlog, zal Moskou niet verbaasd zijn over de geëiste schadevergoeding voor de MH17-ramp en straks voor de schade in Oekraïne. Bijv. te voldoen door levering van gratis gas en olie. Daarnaast zal een Internationaal Strafhof de schuldigen moeten veroordelen en om uitlevering vragen. Ook al zal dit laatste worden geweigerd, toch zal Rusland de komende 50 jaar met de gevolgen van dit schurkenregime worden geconfronteerd. De houding van de VN is dan ook onbegrijpelijk.

Paspoort

Ook het WK voetballen heeft weer zichtbaar gemaakt dat bij een grote groep immigranten in België en Nederland het paspoort slechts een virtuele nationaliteit oplevert. Het blijven Marokkanen en Turken; zelfs als ze hier zijn geboren. Overigens, waarom is het zo geheim wat minister Hoekstra heeft besproken in Marokko? Omdat hij inhoudelijk niets heeft bereikt?

Virtueel geld

Wie hebben er eigenlijk belang bij ‘marktwerking’ met de pensioenen en de invoering van virtueel (digitaal) geld? Financiële instellingen die tot voor kort honderden miljarden per jaar konden verplaatsen, witwassen en wegsluizen? Of regeringen die koersen kunnen manipuleren, schulden wegpoetsen en begrotingen overschrijden? De Euro-koers die destijds voor de gulden werd vastgesteld, heeft de burgers honderden miljarden aan koopkracht en pensioenwaarde gekost. En ook nu weer gaat het om tientallen miljarden aan ‘kosten’, het afschrijven van de schulden van Griekenland en Italië, het vermoedelijk niet (kunnen) terugkeren naar de gulden en de Mark, en het inzicht in vrijwel elke financiële transactie. Dat heeft er allemaal niets mee te maken, zegt u? Waarom dan die voorstellen die niemand begrijpt, goed werkende systemen vervangen en door politici niet zijn uit te leggen? En hoe betrouwbaar virtueel geld is, heeft de Bitcoin wel laten zien.

Wolvensubsidie

De Dierenbescherming wil dat de staat de schade vergoedt, die door wolven in toenemende mate wordt aangericht. Kennelijk gaan klimaat en natuur ver boven de belangen van mensen; dus laat je die opdraaien voor het hobbyisme van enkelen. Helaas heeft die nieuwe religie één ding met voorgaande religies gemeen: aan de groei van de wereldbevolking wordt niets gedaan. We laten liever 40 miljoen kinderen honger lijden en nog eens 200 miljoen creperen in armoede, slavernij en misbruik.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
1 jaar geleden

Leo, je hebt al mijn ideeën over dit soort onderwerpen perfect verwoord opgeschreven, waarvoor dank!
En zo denken al mijn vrienden en kennissen er ook over.

Maar vooralsnog is de trein nog niet te stoppen. Wie zijn die mensen die onze samenleving in de afgrond storten en waarom doen ze dat?

Narcisten die kicken op hun status?
Ik vind het gevaarlijke gekken.