Democratische ondermijning

Verschillende partijen hebben achter de schermen overleg gevoerd over de ‘democratische ondermijning’ door het Forum voor Democratie (FvD). Het beraad vond plaats op initiatief van Volt-partijleider Dassen.

Aanleiding voor het geheime beraad was het interview van FVD’er Gideon van Meijeren waarin deze opriep tot een ‘fluwelen revolutie’. “We mogen niet meer wegkijken”, schreef Dassen eerder naar aanleiding van dat interview op sociale media. Een groot deel van de Tweede Kamer probeert al langer te bedenken wat er gedaan kan worden aan wat zij noemen ‘de ondermijnende activiteiten van Forum’. Volgens de berichten zijn Wilders (PVV), Eerdmans (JA21) en Marijnissen (SP) niet bij het heimelijke overleg geweest. Het is niet bekend of deze drie bewust buiten het overleg zijn gehouden door initiatiefnemer Dassen.

Van Meijeren (FvD). Afb: screenshot youtube.

Het is opmerkelijk dat de pijlen vooralsnog zijn gericht op FvD en niet op partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Deze laatste twee partijen zijn belangrijke leveranciers van het gedachtegoed waarop Extinction Rebellion en andere groeperingen zich baseren en die geweld niet bepaald uit de weg gaan. Ook de moordenaar van Pim Fortuyn bevond zich nadrukkelijk in die kringen en de huidige fractievoorzitter van GroenLinks (Klaver, annex Feras) hield zich in zijn tijd bij de jongeren van GL vermoedelijk bezig met de vervaardiging van bommen. Deze partijen en hun achterbannen hebben het, blijkens hun sympathieën en voorkeuren, voorzien op de democratische orde in ons land. Het is dus niet verbazingwekkende dat juist deze partijen van harte gehoor gaven aan de oproep van Volt, die als partij overigens tot stand kon komen met steun van buitenlandse financiers.

Partijen als FvD en GroenLinks hebben van voldoende kiezers mandaat gekregen om hen te vertegenwoordigen in het Parlement. Kennelijk is Volt voornemens om dat mandaat van de kiezers terzijde te leggen, zoals Volkert van der Graaf (of diens opdrachtgevers) het mandaat van de kiezers niet eens af wilde wachten.

Terecht werd door Wilders fijntjes opgemerkt dat dit fascistisch gedrag is van beweerdelijke antifascisten. Er is voor geen enkele partij reden om andere partijen of partijleden het mandaat te ontzeggen of ontnemen. Zo werkt onze democratie nu eenmaal. Als de bevolking het in toenemende mate stoort dat het FvD in het Parlement zit, dan zijn zij – de stemgerechtigde bevolking – zeker wel in staat om niet op die partij te stemmen bij een volgende verkiezing. Het heimelijke overleg is zodoende niet anders te bestempelen als ‘fascistisch overleg’.

Er is onder de bevolking, niet alleen in ons land, steeds meer verbazing over de uitkomsten van wat wij een democratisch proces noemen. Niemand hield het voor mogelijk dat een wegens ‘ongekend onrecht’ afgetreden Kabinet na een lange formatieperiode in vrijwel dezelfde samenstelling weer aantrad. Zonder met de ogen te knipperen werd het gezelschap ingezegend, ondanks dat onder hun beleid duizenden gezinnen werden vermalen door ambtelijke molens, gezinnen uit elkaar gedreven en zelfs tot zelfmoord. Vergeten was de ‘functie elders’ voor onwelgevallige Kamerleden (met fors mandaat). Weer anderen twijfelen sterk aan de juistheid van de verkiezingsuitslag en de manier waarop de uitgebrachte stemmen worden geteld omdat ze zich niet voor kunnen stellen dat telkens dezelfde partijen aan de macht komen. Veelal worden zij, net als nu het FvD, ‘wappies’ of ‘radicale complotdenkers’ genoemd. Allemaal tot uw dienst, maar leg eens uit hoe telkens partijen boven komen drijven die al jaren vrijelijk een afzichtelijke puinhoop van ons land maken.

D66 is, als afschaffer van bijvoorbeeld het referendum (“de mensen snappen vaak de vraag niet”) op een gevaarlijk pad geraakt. Hun politieke verwanten van Volt gaan nu een stap verder en willen democratisch gekozen volksvertegenwoordigers het werk onmogelijk maken; dat roept herinneringen op aan hoe er met Omtzigt werd omgegaan.

Het is ernstiger dan we dachten: de fascisten zijn onder een valse dekmantel al in het Parlement gekomen. Daarom snap ik de mijmeringen van Van Meijeren ook wel. Ik ben niet de enige denk ik.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
1 jaar geleden

De politiek en de samenwerkende media creeren een perceptie.
Die perceptie gaat over in gedrag.
En zo manipuleer je het volk.
Gobbles deed dat ook.

Tijd voor de vrije gedachte.
De FVD geeft als enige partij vorm aan die gedachte.
Dus houd je rug recht!

Koddebeier
1 jaar geleden

De fascistische rat Dassen (VOLT) probeert onze democratie de das om te doen.
Weg met deze fascistische splinterpartij.

ronald.dunki
1 jaar geleden

Er bestaat een frappante overeenkomst tussen de opkomst van Hitler’s Nationaal Socialisten anno 1930/1933 en de vuile intrige’s van Rutte en zijn cryptocommunisten van de WEF/UN anno 2022.

Het schijnheilige ‘cordon sanitaire’ van Rutte – zonder populistische pottenkijkers als PVV en nu FVD – dient slechts als doekje voor het bloeden om zijn infiltratie van de ‘deep state’ met zijn louche vriendjes van D66 aan het oog te onttrekken. Dat is de reden waarom zij hun communistische infrastructuur zo effectief en ongestoord konden opbouwen en het land nu voor een (bijna) ‘fait accompli’ proberen te stellen met de ondermijning van de hedendaagse democratie waaraan zij, zoals hier beschreven, de laatste hand hopen te leggen voor de verkiezingen.

In het Duitsland anno 1930/1933 waren een drietal vleugellamme kanseliers – Brüning, von Papen en von Schleichen – bij een absoluut gebrek aan steun (< 10%) uit de bevolking min of meer door Hitler gedwongen om per decreet te regeren i.p.v. via de grondwettelijk controlerende Reichstag. Daardoor kon de meteorische groei van de NaZi partij zich ook aan het oog onttrekken, precies zoals de ‘woke criminelen’ vandaag de dag in Nederland proberen te bewerkstelligen voordat de democratie hen wegvaagt.

Zolang er geen referendum of verkiezingen dreigen haasten zij zich om de kroon op hun werk te zetten.

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Allereerst weet ik nog niet eens hoe te reageren op het bericht dat ik vanmorgen oflas want mijn emoties gaan alle kanten op . Wel kan ik zeggen dat we inmiddels in een naar, corrupt en als er geen ander beleid komt, een derde wereld land leven. Het is, mijn inziens, pure angst van het kartel. En het bekende spreekwoord, gezegde luidt “een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Maar
wat mij het meest benauwd is, dat hordes mensen het niet door hebben , niet geïnteresseerd zijn, er onverschillig onder zijn. Dat is beangstigend! Als het kartel die smerige plannen wil doorzetten, vraag ik me af, kan dit staatsrechtelijk dan zo maar!

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Buskens

Heer Buskens,

Staatsrechtelijk is het natuurlijk een 100% foute zaak, want landverrader n°1 heeft openlijk lak aan zijn ambtseed en doet het land al sinds jaren in de uitverkoop aan het cryptocommunisme van V.N., E.U. en W.E.F. De moreel corrupte burgemeestertjes in spé in de 2e Kamer doen desperaat mee in deze verkrachting van de democratie en stoppen de arrogante trol Maxima evenmin in haar goudgerande (kippen-)hok terug waar zij hoort. D66 de Raad van Staate vindt dit soort excessen fantastisch.

Maar het ‘populisme’ begint zich te roeren, niet alleen in het Amerikaanse ‘House of Representatives maar ook in Zweden, Italië, Hongarije, Polen en Baudet en zijn mannen prikken dagelijks door hun ballonnen heen en dat is géén democratie. Populisten lusten die cryptocommunisten langzamerhand rauw, dus de tijd dringt voor Rutte en zijn medeplichtigen. Is het niet typisch dat een door George Soros gesponsorde neo-fascist als Dassen instrumenteel is in de huidige intriges in de 2e Kamer?

Dat Rusland daarbij niet geheel toevallig onze ‘deus ex machina’ en de facto-bondgenoot is geworden in de strijd tegen het globalisme heeft Baudet scherp gezien – daargelaten of Poetin nu een brave borst is of niet – maar deze gelegenheids-alliantie kan niet ontkend noch versmaad worden. De globalisten bijten hun tanden nu stuk op de Oekraïne, maar wèl op onze kosten en een verlaging van onze levensstandaard naar dat van een bananenrepubliek met 20% inflatie p.a. en de corresponderende dictatuur.

Vandaar dat het Kartel alles op alles zet, want de tijd dringt. De landverraders zitten in tijdnood met de komende verkiezingen op komst: Als de 1e kamer uit Rutte’s klamme vingertjes glipt kan het kaartenhuis snel instorten, want als daar alsnog (vervroegde) verkiezingen van komen zijn wij hen waarschijnlijk kwijt. Eindelijk!
Maar, zoals landverrader n°1 al lang geleden zei: ‘ Nederland is een door en door socialistisch landje’ dus – zoals u terecht stelt: ‘zij hebben het in feite gewoon nog steeds niet door’.

Wie weet wat voor psycho’s de stommelingen dan weer in het zadel helpen? Het is geen toeval dat duizenden en duizenden ouderen en jongeren het zinkende schip verlaten en emigreren, ook uit andere west Europese landen… De schade is gewoon al te groot en het zal méér dan één generatie vergen om de schade in Europa te herstellen.

De meeste lezers van Sta-Pal maken dat niet meer mee, met dank aan Mark Rutte, het corrupte Kartel en ons koningshuis.

1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Het is « «  droevig » «  dat U zo moet reageren in een nu nog democratische staat . Maar de democratie is in feite «  ten Grave gedragen «  wat ook U al meer dan een jaar geleden in Uw artikel schreef . Ik heb geen woorden meer om dat « tuig van de richel «  te omschrijven . Het wordt nu regelmatig een herhaling van (zetten) woorden om de frustratie een uitlaat te geven . Maar ……. Een harde les «    mensenkennis » is nu opgedaan . Immers: we dachten altijd dat : «  criminelen niet op het pluche kunnen zitten «  . Ook onze naïviteit is inmiddels op de proef gesteld . De geestesgesteldheid van de huidige «  bestuurders » is niet anders dan in de «  duistere jaren «  van de vorige eeuw .

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  A. R. Girbes

Adolf Schwab ziet communistisch China als zijn ideale rolmodel en onze sociopaat in het torentje beijvert zich om daar uitvoering aan te geven, daarbij geholpen door ‘deep state’, Raad van Staate en de verziekte zittende en staande magistratuur.

U en ik zijn oud genoeg om Franz Kafka en George Orwell te kennen, die de minkukels van het Kartel reeds helder voor ogen hadden!