Achterstevoren

Een aparte situatie, de boven ons gekonkelde elites bestrijden de vermeende klimaatopwarming met methoden en middelen die zwaar belastend zijn voor het milieu. We werken inmiddels achterstevoren in Nederland en Europa.

Er hangt nog steeds een ’groen’ imago aan windenergie, hoewel die turbines enorm veel beslag leggen op de vrije natuur, veel grondstoffen kosten, en straks weer allemaal vervangen moeten worden. Daar komt nog eens bij dat de onderdelen veelal in China worden gemaakt door een industrie die veel vervuilender is dan de onze en waar de arbeidsvoorwaarden sinds Mao niet meer zijn teruggevonden. Een windmolen vervaardigen onder de condities die in China gelden, zou in het Westen onmiddellijk worden verboden. De noodzakelijke grondstoffen voor de ‘groene’ auto’s (accu’s) komen veelal uit China, Chili en Congo en worden daar onder mensonterende condities gedolven door mensen die soms als beesten worden behandeld. Tesla rijders hebben de natuur al vernield voordat de auto in ons land is gearriveerd (om over de slavenarbeid nog maar te zwijgen) maar krijgen wel een zak geld als dank voor de aanschaf van onze ‘groene’ overheid. Leg het maar eens uit.

In Nederland straks geen varkens meer in de stal en ook geen koeien in de wei; te belastend voor het milieu en bovendien dieronvriendelijk. Oplossing: importeren uit een land waarvan je tenminste niet ziet hoe die dieren dáár worden behandeld. Dat ìs ook niet om aan te zien trouwens.

Toch worden ons al die producten opgedrongen; de overheid dwingt de bevolking welhaast om deze ‘groene’ producten aan te schaffen. Er is ook keuze om dat niet te doen trouwens, maar deugdelijke alternatieven in bijvoorbeeld het openbaar vervoer zijn er amper. Wie met openbaar vervoer naar het werk wil, offert zijn vakantiedagen op aan vallende bladeren op het spoor of in brand gevlogen (electrische) bussen. We moeten vooral ook minder het vliegtuig nemen, maar Guus Meeuwis gaat voor de lol in New York een paar versjes opzeggen en de fans gaan er echt niet in een roeiboot achteraan. Ik ben benieuwd of hij door de overheid straks als ‘influencer’ wordt ingehuurd voor 15 euro per pro-vaccinatie-tweet.

De overheid dwingt de bevolking inmiddels tot een bepaald consumptiegedrag. Niet het demos geeft de toon in het land aan, maar de boven ons gekonkelde elite. Weliswaar verdienen we ons geld in het ‘zweet onzer aanschijns’, maar een groot deel daarvan wordt opgeëist door de elites teneinde het opnieuw te kunnen verdelen; kennelijk zijn we zelf niet in staat om te bepalen waar we ons geld aan uitgeven. Sterker: op instigatie van de boven ons gestelden worden regels opgesteld hoe en waaraan we het ons resterende geld uit mogen geven. Als de overheid vindt dat we gevaccineerd moeten worden, dan gaat de spuit erin. Wie niet wil wordt uitgesloten van deelname aan de maatschappij.

Wie niet applaudisseert voor dergelijke onzin, is een rechts-radicaal, nazi, racist, klimaatontkenner, fascist, slavendrijver, volksmenner of onderbuikstuurman. Omroep Ongehoord Nederland moet vrezen voor een toekomst in het publieke omroepbestel omdat zij kritische kanttekeningen plaatst en niet in de staatsjournalistiek wil worden gedwongen. Mag niet: op radio en tv mag alleen het overheidsnarratief worden uitgedragen en wie dat niet doet moet de vergunning inleveren. Zelfs de ‘commerciëlen’ hebben goed in de gaten dat de overheid, en de overheid alleen, de zendvergunningen in dit land uitdeelt – en gedragen zich conform de richtlijnen. Politici die in de Kamer een opvatting scherp over het voetlicht brengen, wordt het woord ontnomen; verbannen uit de Kamer. Als een onwillige Chinees uit de Volksvergadering geleid.

Intussen stevenen we af op een recessie. Niet omdat de wereldeconomie bezig is met instorten, maar omdat overheden hun hand overspelen door de consumptie in een radicaal andere richting te dwingen in een tempo wat geen enkele maatschappij kan bijhouden. Bovendien geven overheden teveel geld uit aan het circuit van herverdeling; belastingen en subsidies. Door een groot deel van de besluitvorming buiten de politieke onderhandelingen (dualisme) te houden, is niet alleen het beeld ontstaan dat de democratie op haar laatste benen loopt. Dat is ook in de praktijk zo, waar NGO’s inmiddels een grotere stem hebben dan de burgers. Wie meent dat dit niet zo is, moet mij toch eens uitleggen aan welke klimaattafel zij een burger hebben ontdekt die géén lid was van een NGO of anderszins.

Niet de overheid moet voor de muziek uitlopen, maar de bevolking, het demos. De maatschappij beweegt zich met een eigen dynamiek naar de toekomst en de overheid kadert dat gaandeweg in (aangepaste) wet- en regelgeving. Tegenwoordig wil de overheid de maatschappij dicteren, maar dat is niet hoe democratie werkt; dat is fascisme. Juist de maatschappij moet de overheid dicteren, we werken achterstevoren.

Waar dat laatste gebeurt valt een land ten prooi aan chaos en verwarring waarin het recht van de sterksten geldt. Neem van mij maar aan dat dit niet de overheid zal zijn zoals wij die voor Den Uyl hebben gekend…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
10 maanden geleden

Helemaal mee eens! Dit land functioneert niet meer. Vanochtend luisterde ik naar de podcast hieronder.
Duurt een uur maar je kunt doorscrollen als je wilt. Nu hoor je het ook eens van een PvdA man die een boek heeft geschreven ‘je moet niet alles geloven’. En als ‘socialist’ weethij waar hij over praat!
Het bevestigt alleen maar wat in dit verhaal van Ton verteld wordt.
We staan erbij en kijken er naar….

https://www.nporadio2.nl/nieuws/podcast/b5acd17a-b1dc-4ef5-a072-1b6779ad36d2/nieuwe-op-zn-kop-als-je-kritiek-hebt-op-narratief-van-klimaatprobleem-word-je-weggedraaid

10 maanden geleden

Geachte heer Nijhof,
Uitstekend artikel en hoe een en ander is gekomen kunt u lezen in onze waarschuwingen vanaf 2002: http://www.sdnl.nl/quekel-waarschuwing-2000.htm en http://www.sdnl.nl/quekel/woekerpolis-waarschuwing-2002.htm.

Nooit hebben ambtenaren, politici en bestuurders aandacht geschonken aan de toekomstige desastreuze ellendes die ons als bevolking te wachten stond. Welke wij nu ervaren met zeer heftige problemen op nagenoeg alle gebieden.

Onbetaalbare kosten voor: Zorg, Woningen, Openbaar vervoer, Energie, Brandstof, Belastingen, Voedsel, Covid 19, enz.enz. Zie hieronder de ellendes.

M.v.g. Paul Quekel

Citaat:
BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN VOLLE VERDWAALD.

Geachte heren de Jong en van der Meulen en de weledelgeleerde heer Prof de Swart,

Diverse jaren geleden heb ik u ernstig gewaarschuwd voor de gevolgen voor de economie in Nederland met als grootste veroorzakers Paars onder leiding van Wim Kok. U deed mijn vrees af met ‘u strooit in de brief met miljarden euro’s zonder ook maar enig bewijs te leveren’.

Het is triest nu te moeten constateren dat onze gulden inderdaad voor een veel te slechte wisselkoers is ingeruild zonder dat wij als bevolking daar enige invloed op hebben kunnen/mogen uitoefenen of dat ons door Wim Kok volgens onze grondwet daar op democratische wijze om gevraagd werd. Gelukkig wordt mijn pleidooi voor NEE te lezen op uw rubrieken Forum en De Kwestie nu door professoren zoals Prof. Dr. H.C.M. de Swart ondersteund. 

Eveneens triest is dat medeveroorzaker Wim Duisenberg nu een lans breekt voor Dexia en de strop voor de gedupeerden van winstverdriedubbelaars/vertienvoudigers enz., enz., wel enigszins losser maakt maar het financiële verlies niet echt oplost.

Het is weer zoals zo vaak bij Banken en Verzekeraars “slikken of stikken” en hun advies is altijd “gaat u als u het niet met ons eens bent dan maar naar de bevoegde Nederlandse Rechter” die meestal de Banken en Verzekeraars in het gelijk stellen aangezien er vele plaatsvervanger rechters en raadsheren zijn en zelfs vice-presidenten die commissaris, adviseur of op een andere ondoorzichtige wijze betrokken zijn bij dit soort instellingen (bewijzen voorhanden).

Voorbeeld: Rechtbank in Den Bosch, de heer Emiel Bogaerts is na advocaat en deken nu rechter geworden, zijn vrouw was al rechter en zijn compagnon Mr. Groenen van Bogaerts & Groenen uit Boxtel is plaatsvervanger rechter (plaatsvervanger rechters en raadheren komen alleen in Nederland voor, wederom zijn we uniek in de wereld) en dat allemaal in hetzelfde arrondissement ‘s-Hertogenbosch.

Hoezo de schijn van onafhankelijke rechtspraak? Waarbij aangetekend dat een vriend van dit echtpaar Wim Dik is, die de Nederlandse samenleving benadeeld heeft via KPN met een verlies van ongeveer 25 miljard euro. Terwijl deze Wim Dik ook nog een vriend van Jacques Stienstra is en via zijn KPN, kantoren huurde van Stienstra in Den Bosch. Tevens wijs ik u op het onderzoek door prof Anton van Putten, te lezen in de bijlage en op http://www.sdnl.nl/quekel-procesmonopolie.htm

Pas door Ton Bazelmans werd de rechtsongelijkheid doorbroken met de zaak van Leen Pronk en gelukkig voor vele aandelenlease gedupeerden voortgezet ten gunste van de kleine benadeelden. Vaak kun je de torenhoge rekeningen van advocaat, griffierechten, procureurskosten, deurwaarderskosten niet betalen en verlies je de rechtszaak, dit staat goed beschreven in http://www.sdnl.nl/flipse-1.htm 

Voor een bodemprocedure ben al gauw 40 tot 50.000 euro kwijt. Het grieffierecht voor een cassatiezaak kost buiten advocaat en andere kosten al zo’n 10.000 euro.

Overigens heb ik een primeur voor U. De beurs zal nogmaals instorten en al jaren pleit ik voor het verbieden dat pensioenfondsen mogen speculeren in aandelen. Dit werd toegestaan door Gerrit Zalm en het resultaat kennen we, langer werken, hogere premies en lagere uitkeringen maar nergens heb ik gehoord dat de verantwoordelijke directies met ook hun topsalarissen moesten opstappen!

En-passant kreeg de vergrijzing de schuld!!!

Gelukkig geldt ondanks mijn kritiek op “mijn” Brabants Dagblad als een ruim 40-jarige abonnee dat er tegenwoordig toch echte waardevolle artikelen in staan. Het is buiten Koninginnedag een echte feestdag voor mij met de krant van 30 april 2005. Ik zal hem bewaren en koesteren.

BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN VOLLE VERDWAALD”.

NU IN 2022 IS DE HYPOTHEEKSCHULD AL MEER DAN 800 MILJARD EURO. En bovenstaande geldt nu in 2022 als overtreffende trap door incompetent beleid van M. Rutte en c.s.

TER INFO over ellendes:
Oh ja en de 17,2 miljard euro aan koopkracht reparatie in 2022 is eveneens een dikke sigaar uit eigen doos. Leest u: http://www.sdnl.nl/pdf/dag-sigrid-kaag.pdf.
CRISISSEN? Wij noemen het ellendes.
Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn Kamerleden met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.

Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:

VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?
 
ANALYSE:
Leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6981985917104177152/.

De gecombineerde dwaasheid van politici, activisten en rechters. Wilt u dit delen.

CITAAT: “Uitstekend artikel als antwoord op de column van de heer R. Plasterk, http://www.telegraaf.nl/watuzegt/1735234000/atoomstroom-onmisbaar-bij-energietransitie

Maurits Campert
10 maanden geleden

Benieuwd of Mark, Yasser en Jetty boy al genieten van een meelwormpje in slakkenslijm in het restaurant van het huisje van hun wegkwijnende democratie (voorheen nog, voor de WEF tasjes dragers, ook wel 2e Kamer genaamd).