De moderne holenmens

Vanochtend publiceerde BVN een video waarin de man van ‘4311 plus dagen regeren’ in 2006 een paar stevige uitspraken deed en vooral wilde benadrukken dat hij – in zijn doen en laten – echt rechts zou zijn.

“Wij (? wellicht de koning en hij) zijn zeer rechts als het gaat om…file bestrijding; economie, staatschuld, dichthouden van de grenzen voor gelukszoekers”. Vooral die laatste zes woorden zullen tegenwoordig bij weldenkende personen zowel een bulderende lach als een huilbui veroorzaken. Het is maar vanuit welke invalshoek die uitspraken van de man die geen actieve herinneringen heeft aan eigen daden en uitspraken, nader beschouwd worden.

Persoonlijk ben ik wel klaar met de ruis die deze man voortdurend uitbraakt. Wat moet je aan met een man die belofte op belofte stapelt, voortdurend afspraken maakt, zich nooit aan zijn eigen afspraken houdt, geen belofte wil inlossen en niet herinnerd wil worden aan eigen pulpuitspraken. Mark is lid van de generatie X, de generatie die de wereld wil veranderen en komende generaties een bestaan in holen en grotten gunt. Recapitulerend luiden de grote wensen van deze generatie als volgt:

Zij eiste als eerste airco’s in klassenlokalen, in iedere kamer een TV; een of meerdere computers in woon – en slaapkamers; de hele dag door met elektronische apparaten bezig zijn; niet de noodzakelijke kennis en wijsheid voor de stap naar volwassenheid vergaren in een onderwijsinrichting, maar liever gebruik maken van milieu en klimaat aantastende platformen en podia. Een generatie die zelfs in het verkeer zo in beslag genomen wordt door I-Phone en overeenkomstige apparaten van andere merken, dat zij en anderen het slachtoffer worden van verkeersongelukken.

Niet verrassend dat de generatie van Mark de grootste consumenten van luxeartikelen zijn en regelmatig kleding, apparaten en vervoermiddelen wisselen om trendy te zijn en te blijven (hoewel Mark er het liefst als een joviale tiener bij loopt). Het is ook de eerste generatie die pleit voor geboortebeperking van autochtonen, maar het prima vindt dat het bevolkingsvolume in het toch al dichtbevolkte Nederland groeit door het ongebreidelde binnenhalen van in de loop van de levensduur groeiend migranten gezinnen en families. Een generatie die doorlopend roept om betere financiële voorwaarden, maar het prima vindt dat door een lopende omvolking de druk op de sociale voorzieningen steeds groter wordt, de staatskas leger raakt. milieu en klimaat nog intenser worden beschadigd en criminaliteitscijfer die door het plafond schieten.

“En alles is veroorzaakt door
generaties die hen voorgingen”

Afb: Rasbak

Wanneer zij klimaat, milieu, migrant en Oekraïne op hun manier hebben gered en voedselproducenten in Nederland buitenspel hebben gezet, moeten ze weer overschakelen van digitaal op analoog; kunnen ze koud douchen; lopend, met openbaar vervoer of de fiets naar een onderwijsinstelling gaan; terugvallen op het vaste telefoonnet; zelf leren koken op een bunsenbrandertje (tenminste als er voedsel in de schappen ligt, transportmiddelen brandstof hebben en aanvoerpijplijnen niet dicht zijn) en jarenlang in dezelfde kleding lopen. Vermoedelijk moeten ze weer met de hand afwassen en drogen, omdat al het witgoed te kostbaar is in gebruik, energiekosten door het plafond zijn gegaan en warmte een schaars goed is geworden. Het betekent ook dat meerdere keren op vakantie gaan niet meer mogelijk is. En als het aan duistere lichten ligt, zoals de voormalige minister van VWS die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de woningbouw, moeten ze hun heil zoeken in scharrige tenten en de eigen medische verzorging doen met de inhoud van een EHBO tasje.

Natuurlijk kleuren ze hun toekomst niet in zoals boven is beschreven, omdat ze denken dat het bijdrukken van geld zonder goud of andersoortige waardedekking, hun problemen zal oplossen. En de problemen die ze aan de horizon zien verschijnen, worden allemaal “veroorzaakt door generaties die hen voorgingen“. Geen wonder dat die man die zestien jaar geleden vertelde sterk rechts van het politieke gangpad te staan, nu een stevig links gedrag vertoont en zich heeft overgegeven aan het modernisme van vandaag. Instituties; industrieën en bedrijven vernielen en aan iedereen buiten Nederland excuses aanbieden. Criticasters van zijn desastreuze beleid, moeten monddood gemaakt worden en worden opgeborgen in westerse goelags.

Gelukkig een nog een lichtpuntje. Gerrit Hiemstra, eminent lid van de generatie X en Neerlands klimaat doemdenker, ontdekte onlangs dat “de hoeveelheid zonnestraling sterk samenhangt met de hitte, de droogte en de lage waterstanden deze zomer“! Geen directe relatie met de CO2 uitstoot. Die Gerrit toch. Is dat niet wat kenners al decennia beweren? Een maand geleden beet hij vakantievierend Nederland met een gestrekt wijsvinger nog bozig toe: “de huidige temperaturen zijn nu extreem, maar binnen enkele decennia zal dit het gemiddelde zomerweer zijn”. Hij legde toen nog een verband met klimaatverandering. Door CO2 uitstoot. Volgens Hiemstra was onze verkwistende manier van leven de oorzaak van deze nieuwe werkelijkheid. Hij onderstreept daarbij dat ook hij zich niet aan de normstelling van klimaatverdwaalden hield. Die Gerrit maakt deel uit van Marks generatie.

Die vertelt ook alleen maar sprookjes en handelt in nachtmerries.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
1 jaar geleden

Onze lei(ij)der fietst toch altijd al zonder beveiliging door 070? Lekker na een koude douche…