Brief aan de regering

In een prachtig draadje op Twitter, maakt WvH korte metten met de ongekende gekte op de Haagse burelen. Een open brief aan de regering van Nederland en het is er eentje om in te lijsten:


Aan de regering van Nederland,
Het spijt ons u te moeten laten weten dat het voor ons onmogelijk is in te schatten of wij onze belasting tot 31-12-2022 nog wel kunnen en willen betalen.

Het ‘Torentje’ Den Haag.

Onze financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden, dankzij de toepassing van uw Arbeidswet, Auteurswet, Horecawet, Beurswet, Loterijwet, Motorrijtuigenwet, Warenwet, Woningwet, Drankwet, Gezondheidswet, Winkelsluitingswet, Invaliditeitswet, Vestigingswet, Flexwet, Ziektewet enz. enz., die u op ons heeft losgelaten. Door al uw wetten zijn wij zo terneergeslagen, aangeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat wij niet meer weten waar wij aan toe zijn, hoe wij hier nog kunnen zijn en of wij hier nog zelfs wel willen zijn.

Men heeft ons genoodzaakt te betalen voor Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting en Waterschapsbelasting.
En verder voor tabaksaccijns, benzineaccijns, gedistilleerd accijns, zegelrecht, registratierecht, invoerrecht, uitvoerrecht, statistiekrecht, reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.

Voorts krijgen wij de plicht om bij te dragen aan WAO, AOW, WW, WWW, UWV, VVV, BTW en tal van andere W’s als ook aan Zorgverzekering, Autoverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering, Brandverzekering, Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Ziektegeldverzekering, Kostbaarhedenverzekering en andere zekerheden die inmiddels allang niet meer zo zeker zijn met en door uw kabinet.
Wij betalen liggeld, stageld, loopgeld, wachtgeld, parkeergeld, tolgeld, sluisgeld, schoolgeld, inschrijfgeld, uitschrijfgeld, lesgeld, kijk- en luistergeld en hoe dan ook: heel veel geld !!! Wij worden verzocht en of verplicht om bij te dragen aan Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Leprafonds, Nierfonds, Kinderbescherming, Rampenfonds, Begrafenisfonds, Geheelonthoudersfonds, maar ook het Rode Kruis, Gele Kruis, Oranje Kruis, Groene Kruis, het Witgele Kruis en een regenboog aan andere kruisen.

De regering en anderen die in haar naam regeren, hebben ons zó geregeerd dat wij niet meer weten wie we zijn, of we er zijn en of we er nog wel willen zijn. Wij zijn verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, geëvalueerd, gezuiverd, ingesloten, opgesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, gesommeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, voorgelicht, uitgelicht én… door u opgelicht !!!
Wij hebben tot nu toe ons leven doorgebracht met het invullen, inschrijven, opschrijven, overschrijven, halen, betalen, opsturen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Wij hebben al honderden keren verklaard dat wij zijn geboren, waar en wanneer…. waarom? Wij worden voorts achtervolgd door actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen, zowel schriftelijk als telefonisch (liefst onder het eten) en zelfs thuis aan de deur.

Ons enige geluk is dat wij geen geld over hebben om te kunnen steken in ING, ABN-AMRO en alle andere Rothschild banken, Palm Invest, Easy Life, Dubai Resorts, IceSave, Fortis of andere oplichters. Wij zijn zover dat wij onze huizen willen verkopen, maar daarvoor moet wij eerst een energiekeurmerk aanvragen en betalen, waarvoor wij dan weer formulieren moet gaan aanvragen, invullen en opsturen.

Wat komt er nog meer?

Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk. Omdat het milieu vervuild wordt door de uitstoot van gassen door het rund. Dan voelen wij door onze klompen heen, dat de volgende stap zal zijn, dat wij straks verplicht zijn een snuffelpaal aan te schaffen voor ons huis, om onze eigen uitstoot te meten en daarover ook milieubelasting te betalen.

Wij hadden eigenlijk graag een nieuwe auto willen kopen, maar dan moeten wij 42,3% belasting betalen over de netto-cataloguswaarde. Waarom is dat? Moeten wij bestraft worden? Of is dat een boete, omdat wij te hard gewerkt hebben? Daarbij worden we al beboet, als we eens ziek zijn, door de eigen hoge bijdrage! Een auto van de zaak wordt ook al bestraft met bijtelling. En binnenkort hebben we ook nog rekeningrijden vanwege het milieu. Wij betalen ook al slurptaks en vliegtaks. Nu moeten wij over de grens gaan rijden, is dat wel goed voor het milieu?

We hebben ook nog verpakkingstaks, want ook verpakkingen zijn slecht voor het milieu. Volgens ons blijven producten juist langer vers door de verpakking en gooien we ze niet zo snel weg, want dat is pas slecht voor het milieu. En waarom ook niet, Nederland heeft brave burgers, bijna niemand maakt bezwaar.

We hebben in Nederland voor alles een stichting, praatgroep, actiegroep, commissies van wijze mannen en vrouwen die zich bezighouden met rapporten, die uiteindelijk door niemand worden gelezen, en dit alles aangevoerd door opperhoofd Rutte en zijn vrienden die al jarenlang bezig zijn met kilometerzones, flitspalen, spitsstroken die dicht blijven, dimlicht overdag, rookverbod in de horeca, praatgroepen voor herintegratieproblemen, tolerantie van minderheidsgroepen, inburgeringscursussen, tekorten in de zorg en het gedaalde libido van de dwerg-cavia.

Dat we jaren bezig waren met een HSL-lijn dwars door ons landschap, waarbij u minstens 20 miljard boven het budget bent gegaan, een nieuwe Botlek-brug heeft gebouwd die al 100 keer in storing heeft gestaan, is dat wel goed voor het milieu??? Weet u wat slecht is voor het milieu? De toegenomen criminaliteit en de excessen in de samenleving, ontvluchte tbs’ers en hangjongeren, die hele wijken en winkelcentra onbegaanbaar maken voor brave Nederlandse burgers die wél om hun leven geven.
Uw kabinet sponsort wel banken en verzekeraars, die jarenlang casino speelden met het door ons aan hen toevertrouwde geld. En nu, na al hun blunders, moeten wij er nogmaals voor opdraaien om de boel draaiende te houden en de staatsschulden in te lopen. Maar als wij burgers omvallen, dan kunnen we nergens aankloppen!!!

Nee, wij gaan niet nog meer belasting betalen! Anders zijn wij genoodzaakt gewetensbezwaarde te worden en gaan al sowieso niet langer akkoord met uw miljoenennota’s. Hierbij verklaren wij daarom – afwachtende op een nieuw en eerlijk financieel-economische systeem – niets te ondernemen tot uw gehele kabinet is verwijderd en verdwenen.

Hoogachtend,
De Nederlandse burger


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
1 jaar geleden

Dit land is de meest verrotte van de wereld. Helaas.

1 jaar geleden

Geachte redactie, leest u ook het artikel van prof. G. Berkhout: https://opiniez.com/2022/08/27/verlos-ons-van-dit-kabinet-1/guusberkhout/ en ook op LinkedIn geplaatst: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6969577556337377280/

1 jaar geleden

Jaren geleden heb ik al eens geschreven dat iedere Nederlander zijn longinhoud moet opgeven. We ademen namelijk “schone” lucht in en ademen vervuilde lucht uit. Naar rato van de longinhoud wordt er een belasting geheven op deze ernstige vervuiling met als credo: “De vervuiler betaalt”. M.v.g. Paul Quekel

Tigron
1 jaar geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Beste Paul,

Zodra Rutte zijn mond open doet komt niet slechts vuile lucht uit….
En iedere Nederlander zijn longinhoud opgeven?
Volgens “onze” “koningin” bestaat de Nederlander niet.

Gelukkig heb ik na het drinken van een biertje het recht om een boertje te laten.
Met vriendelijke groet, Tigron

1 jaar geleden
Antwoord aan  Tigron

Heer Tigron,
M.Rutte liegt nog als hij fluit en schaterlachend stort hij Nederland de afgrond in, waar al vele huis, tuin en keuken burgers liggen te creperen.

Leest u de aangifte die niet in behandeling werd genomen door het OM op http://www.sdnl.nl.

De heer Leo Dorrestijn heeft samen met mij een antwoord geschreven op het WRR artikel over de Nederlander en dat hadden we aangeboden aan Wim van de Donk (toen voorzitter van de WRR), tijdens de presentatie van het rapport op de universiteit van Tilburg. Hij zou erop terug komen. Nooit antwoord gehad. Wel werd hij kort daarna benoemd door Koningen Beatrix tot commissaris van Noord-Brabant.

Bewezen diensten in het verleden zijn grote garanties voor uitstekende toekomstige beloningen.

M.v.g. Paul