Palestijnse Apartheids-week

Al jarenlang houdt de anti-Israël beweging in het voorjaar een “Apartheids-week”. Daarmee willen ze aandacht vragen voor de vermeende ‘Apartheid’ in Israël.

Het is totale nonsens. Zoals de hoogleraar van Midden-Oosten Studies Karsh van de universiteit van Londen in een artikel aantoonde, is Israël nu juist het enige land in de regio dat niet aan institutioneel racisme en apartheid doet. Zoals wel vaker, is hier sprake van projectie: wat de Arabieren doen – in dit geval met hun minderheden – wordt geprojecteerd op de Joden.

In plaats van te reageren met redenen waarom de beschuldiging tegen Israël vals is, had de Amerikaanse studentenorganisatie ‘Students Supporting Israel’ dit jaar een originele reactie. Het ging in de tegenaanval. Het organiseerde voor het eerst de Palestijnse Apartheids-week! En daar is inderdaad wél alle reden toe.

Sharia

In artikel 4.2 van de Palestijnse grondwet staat dat de Sharia de basis vormt van de wetgeving. In de Palestijnse wetgeving is dus Apartheid officieel bepaald, want in de Sharia is de discriminatie van vrouwen, LGBTQ en religieuze minderheden vastgelegd.

Racisme

Antisemitisme wordt verspreid door de Palestijnse regeringen – van zowel Hamas als Fatah. Ook de Palestijnse president Abbas doet de meest bizarre antisemitische beweringen. Contacten met Joden zijn verboden. 

Er wordt tegen geageerd dat de Joden hun heilige plaatsen bezoeken – zoals de Tempelberg en de Klaagmuur. In een nazi-achtige bewering wordt dit “verontreiniging door de Joden” genoemd. Op de Palestijnse officiële televisie wordt zelfs gebeden voor de uitroeiing van de Joden.

Judenrein

Een bijzondere vorm van het racisme vormt de gewenste etnische zuivering van Joden. Deze is in 1948 al eens uitgevoerd met de Gazastrook en Judea en Samaria (Westbank) door Egypte en Jordanië.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft ook al meermalen verklaard dat er geen Joden mogen wonen in door Palestijnen bestuurd gebied. Dat is momenteel daarom ook niet het geval. Het verkopen van grondbezit aan Joden is dus verboden. Dit is uit religieuze discriminatie (wederom volgens de Sharia). Het is vastgelegd in de Palestijnse wet. De straf op overtreding van deze wet is de doodstraf.

Gezien de oproepen tot geweld tegen Joden is het voor hen zelfs levensgevaarlijk om autonoom Palestijns gebied te bezoeken. De Israëlische regering raadt daarom het bezoek ten sterkste af, omdat ze niet kan instaan voor de veiligheid van hun burgers daar. Dus terwijl Joden en Arabieren in Israël door elkaar leven, is dit onder Palestijns bestuur niet mogelijk.

Terreur

En last but not least uiteraard de terreur tegen Joden. Zoals al vaak op deze website met filmpjes van de officiële Palestijnse televisie is aangetoond, wordt die terreur aangemoedigd. In een recente uitzending van de Palestijnse televisie werd er opnieuw toe opgeroepen. Het conflict wordt als religieus voorgesteld en de terreur als islamitische plicht. Palestijnen moeten hun dood zoeken in de strijd tegen de Joden, om zo naar het islamitisch paradijs te gaan: “Palestijnen houden ervan om dood te gaan – als martelaar .” En na hun aanslag worden terroristen zeer royaal financieel beloond (vanuit de internationale ‘ontwikkelingshulp’).

Apartheid alom

U ziet het: in Palestijns bestuurd gebied is Apartheid werkelijk overal. Dit is op basis van de Sharia: dus dit geldt voor iedereen die niet een mannelijke, heteroseksuele soenniet is. Maar voor de Joden nog veel meer.

Dit is veel te weinig bekend. De Palestijnse Apartheids-week mag daarom volgend jaar best meer aandacht krijgen.Likoed Nederland

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties