The Barefoot Dutchman

Anton Nootenboom (1986) diende tien jaar in het Nederlandse leger en ging driemaal op missie naar Afghanistan. Na zijn tijd bij Defensie vertrok hij naar Australië en ging daar als bouwvakker aan de slag. Na zijn opgelopen mentale problemen besloot hij in 2019 op blote voeten de Mount Everest in Nepal te beklimmen, daarna volgde een wandeling van 3000 kilometer dwars door Australië, ook op blote voeten. Hiermee vestigde hij een wereldrecord én kreeg hij een doel in het leven: laten zien dat we sterker zijn dan wij onszelf doen geloven.

Net als veel collega’s worstelde Anton Nootenboom na het verlaten van Defensie met zijn psychische gezondheid. Hij ondervond dat  mannen nog steeds problemen hebben met het uitspreken van hun mentale problemen en emoties. Dat moest veranderen, vond hij. Hij wilde aandacht voor het probleem creëren door iets bijzonders te doen: een tocht van meer dan drieduizend kilometer door Australië op blote voeten. Het is niet voor het eerst dat hij op blote voeten een buitengewone tocht onderneemt. Drie jaar daarvoor liep hij – ongetraind – op blote voeten naar het Mount Everest Base Camp. Anton is in Australië, als The Barefoot Dutchman, inmiddels een nationale held. Een flinke dosis media-aandacht zorgde ervoor dat hij nu op straat herkend wordt. ‘Mensen mogen met mij meelopen en er zijn ongelooflijk veel mensen die dat aanspreekt.’

In dit boek vertelt Anton openhartig over zijn missies naar Afghanistan, zijn opgelopen mentale problemen én hoe hij die overwon. Tevens vertelt hij over zijn spannende en inspirerende tocht dwars door Australië en deelt hij de  levenslessen die hij jou wil meegeven. Met zichzelf als sprekend voorbeeld wil hij anderen motiveren en laten zien dat je kunt vertrouwens op jezelf en op de mensen in je omgeving, als jij jezelf daarvoor openstelt.

——————–

The Barefoot Dutchman
Anton Nootenboom 
Paperback met flappen,
224 blz.
ISBN 978-90-225-9599-2
Prijs: € 20,99


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties