Edgar Mulder steakt Minister neer

Een Kamermeerderheid schaarde zich dinsdag achter een motie van PVV-Kamerlid Edgar Mulder om de extra heffing op vlees niet in te voeren. In onze tijd bij het OSL hielden we al van korte gebeden en lange stukken worst, dus de motie van Mulder was te verwachten: hij steakte de Minister.

Eind maart kondigde minister Staghouwer aan dat het kabinet de mogelijke invoering van een vleestaks aan het onderzoeken was. Via een vleestaks wil de minister Nederlanders meer sturen richting ‘het dichterbij brengen van een duurzame en gezonde voedselproductie en -consumptie’. Op het plan kwam direct veel kritiek vanuit de politiek, ook van regeringspartijen VVD en CDA. Deze partijen steunden ook de motie van Edgar Mulder en Alexander Kops tegen een vleestaks. Dat de Belastingdienst op slinkse manieren in onze portemonnee zit te loeren is al ellendig genoeg, maar nu wil deze Minister kennelijk ook nog onze koelkast besturen. Op zichzelf is dat prima, als hij het baantje van Minister dan maar laat schieten; we kunnen ons geld wel beter gebruiken.

PVV Kamerlid Edgar Mulder. Afb: screenshot Youtube, Op1

De motie kon rekenen op flinke steun vanuit de Kamer en ook VVD en CDA steunden de PVV-motie. Een motie van Joris Thijssen (PvdA) en Laura Bromet (GroenLinks), om concrete doelstellingen te formuleren voor de reductie van industriële stikstofuitstoot om ervoor te zorgen dat de industrie eerlijk bijdraagt aan het oplossen van de stikstofproblematiek, kon ook op voldoende steun rekenen. Net als hun verzoek om de mogelijkheden van metingen van stikstof, ammoniak, CO2, methaan en andere stoffen met satellieten toe te passen in aanvulling op de bestaande technieken. In de loop van de tijd zal nog blijken dat deze maatregelen het gevolg zijn van verkeerde en misleidende informatie omtrent de stikstofuitstoot.

Tjeerd de Groot (D66) dacht nog te scoren met een debatvoorstel over de ‘lekkere luchten’ op het platteland, maar ook dat kon de Kamer aan de anus oxideren. Vooral omdat Mulder op verfrissende en heldere wijze aangaf ‘doodziek’ te worden van mensen uit het westen die een stulpje in het oosten betrekken en vrijwel onmiddellijk ‘beginnen te zeuren over geuren’.

Toch wel benieuwd eigenlijk hoe De Groot zelf ruikt bij het praktische revenu na het faecaliseren van het van overheidswege genuttigde (en door boeren, burgers en buitenlui betaalde) voedsel.

Enfin: nu eerst alles eten wat de Minister vervelend vindt. De AOW moet immers wel een beetje rap ophouden om dit land betaalbaar te houden.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties