Stijgende energieprijzen

Volgens premier Rutte kan het kabinet niet meer maatregelen nemen om te voorkomen dat mensen minder te besteden hebben. Het zal volgens de premier voor het kabinet “heel moeilijk worden” om de pijn van de hard stijgende prijzen verder te verzachten met ingrepen naast de al aangekondigde maatregelen.

De hoge energieprijzen “gaan we echt met zijn allen voelen”, sprak de premier tijdens de wekelijkse persconferentie. De komende weken overlegt het kabinet met de leiders van de coalitiefracties over de voorjaarsnota, waarin het kabinet aanpassingen aan de lopende begroting aankondigt. Bij die gesprekken zal de extreem hoge inflatie ook onderwerp van gesprek zijn. Het is volgens Rutte “zorgwekkend” dat de prijzen zo hard stijgen, maar “ik denk dat, als ik door mijn oogharen kijk, het niet op voorhand gezegd is dat er maatregelen gaan volgen”. Het kabinet begon aanvankelijk met een goede financiële positie, maar die situatie is nu veranderd en bovendien zijn er volgens de premier ook nog andere problemen, zoals met de spaartaks. De Hoge Raad oordeelde eerder dat gedupeerden van deze oneerlijke heffing ‘rechtsherstel moeten krijgen’ van het kabinet, iets wat vele miljarden kan kosten. Bovendien heeft de Kamer geëist dat het kabinet de uitgaven voor Defensie flink opschroeft.

Afb: pxhere

Het is weer een heel doorzichtig maar vals plaatje wat de premier schetst. Die ‘goede uitgangspositie’ kwam mede tot stand door onterechte heffingen en daar zijn er nogal wat van, de energieheffingen niet uitgesloten. Dat wisten de dames en heren politici bij het in elkaar flansen van dit krankzinnige regeerakkoord ook donders goed. Bovendien behoeven de huidige – onzinnige – plannen om de vermeende ‘opwarming van de Aarde’ een halt toe te roepen ook heroverweging onder de conditie van gezond verstand: de koudste 1 april ooit in ons land is juist gemeten. Met de hitte in ons land valt het dus wel mee en omdat de koude veroorzakende wind vooral bestond uit poolwind, zal de Noordpool er ook wel niet zo slecht aan toe zijn als de ‘klimaatwetenschappers’ ons willen doen geloven.

Er is hier duidelijk sprake van een vooropgezet plan om de burgers extra af te persen, teneinde de D66-dram-agenda door te drukken. De belasting op gas en elektriciteit bedraagt maar liefst 70% en onze regering kan dus (vanwege de gestegen prijzen op de wereldmarkt) de accijnzen en BTW op energie gerust wat terugdraaien. Omdat een handjevol mensen er zonder ook maar een spoor van bewijs van overtuigd is geraakt dat de wereld vergaat, moeten de burgers kennelijk direct nog meer geld bijstorten in de staatskas. Om de temperatuur op Aarde met 0,0007 graden te laten zakken… Let wel: het gaat hier om primaire levensbehoeften, zoals eten (koken) en verwarming. Dat laatste geeft al aan dat de gretige Regering zelf ook niet veel gelooft van automatische opwarming.

Wat er moet gebeuren is een fundamenteel andere aanpak van de staatsbemoeienis. Miljoenen ambtenaren en semiambtenaren veranderen ’s morgens klokslag 08:00 uur in regelrechte vijanden van het volk, verblind in de ambitie om die burgers (die overigens ook hun salaris mogen ophoesten) nog verder uit te persen. Alles voor een extra streepje op de mouw. Een groot deel van dat afgeperste geld gaat naar stevig gesubsidieerde bullshit-banen in industrieën die ons land handenvol geld kosten, zonder ooit ook maar iets op te leveren.  En dan hebben we het nog niet over de honderdduizenden die ons land in werden gepompt en nooit verder zullen komen dan bankhangen met een ‘uitkerinkje hier en een toeslagje daar’. Een flink aantal treinen naar het (midden) oosten kan helemaal geen kwaad.

Goed voor vele milieus ook, behalve de linkse.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tigron
1 jaar geleden

De ambtenaren die van mij veel respect krijgen zijn o.a.de gemeenteambtenaren die als vuilnisophaler in alle weersomstandigheden hun werk doen.

1 jaar geleden

Enige supplementaire meldingen zijn noodzakelijk gebleken omdat ik duidelijke aanwijzingen heb dat de inflatie nog lang zal duren waardoor ook de prijs van Gas nog niet op het hoogtepunt zit . Wat nu ook heel belangrijk is, is dat de Europese Centrale Bank onmiddellijk moet stoppen met het bijdrukken van geld en de schulden , obligaties , van de zuidelijke landen, het opkopen , moet stil zetten . Immers: als de rente als compensatie voor de inflatie zal stijgen de afbetalingen van schulden door Spanje, Griekenland Portugal en Italië niet meer worden voldaan en dan er nog slechts de afschrijving van die schulden een feit is . De gulden was eens een sterke munt en dient dan ook terug te keren . De huidige monetaire ramp zal ons lang heugen omdat de garantstelling voor de schulden bij de ECB Nederland dat niet kan trekken omdat de inflatie een spoor van vernieling zal ontlokken omdat de afschrijvingen en betaling van garantstellingen Onverbiddelijk een ramp zal worden . Het beleid van de ECB en de patstelling in het Nederlandse politieke beleid ten aanzien de ambities inzake het klimaat is onverenigbaar . De € 60.000.000.000,— welke gereserveerd is voor klimaatdoelen is per definitie weggegooid geld en MOET nu gebruikt worden om Nederland leefbaar te houden . De armoede zal miljoenen mensen treffen en als gevolg daarvan de middenstand wordt weggevaagd. En, deze Regeringscoalitie zal onmiddellijk moeten opdonderen .

Ronald.Dunki
1 jaar geleden

Nederlandse inflatie is inmiddels boven de 14% p.a. gekomen dankzij globalistische overmoed en kortzichtigheid.

Dit is pertinent NIET de schuld van Poetin, zoals leugenaar Rutte impliceert, die inmiddels een defacto goudstandaard voor de Roebel heeft ingevoerd, waardoor Rusland’s olie- en gasinkomsten dit jaar naar recordhoogte gaan stijgen i.p.v. papieren Euro’s en Dollars te accumuleren.

Slimme zet van Poetin, dus maar één oplossing: iedereen in Groningen een nieuw huis en de gaskraan weer snel open voor de komende tien jaar terwijl wij zo snel mogelijk meerdere kerncentrale’s bouwen. Gas genoeg !

Koddebeier
1 jaar geleden

We hebben ministers en staatssecretarissen zonder ook maar enig verstand van zaken maar die wel hun oren laten hangen dramtenaren die het eigenlijk ook niet weten maat wel doen alsof !

1 jaar geleden

Ik discussieer graag even mee omdat, naast het gelijk van de heer Nijhof, ik ook nog even wil afrekenen met Mario Draghi, nu président van Italie en ex président van de Centraal Europese bank . Er is al jaren geleden gewaarschuwd door economen dat de Financiële verruiming van de ECB ,door waardepapieren , Obligaties , in de Zuidelijke landen op te kopen en ook de schulden van bedrijven werden overgenomen door de ECB , een inflatie golf kan veroorzaken . Economen vonden het een Bizar beleid en Dr Richard Schoo, econoom , begreep er helemaal niets van ( NRC , April 2017 ) Schoo was zeer verbaasd dat “” er niets van werd gezegd””. We zien dus dat Mark Rutte een fantast en pathologische leugenaar blijkt en geen verstand van economie heeft . Dat ambtenaren “” Het Volk”” om des morgens om 0,800 uur als vijanden ziet , zegt dus alles over de opstelling van ambtenaren . Jaren geleden is er een Consolidatie-proces geweest om ambtenaren een vaste plek te geven in verband met “” De Europese Unie “”. Dat immigratie Nederland bankroet maakt en het sociale systeem op losse schroeven zet is ook de schuld van de PvdA en het andere linkse tuig, en, Mark Rutte kijkt toe , ondanks zijn zogenaamde liberale opvatting . Het klimaat-ideologie heeft een religieus tintje gekregen waarbij de kosten voor de burger de pan uitrijzen . De financiële uitbuiting van de burger is begonnen , zodat de armoede Nederland tot een ontwikkelingsland dwingt. . ….het gehele zootje in de coalitie lacht zich te barstens : immers: het nepotisme werpt haar vruchten af. Parasiteren op de bevolking is mijne inziens het morele faillissement van Nederland. De kiezer op de VVD, CDA en D-66, wordt bedankt .

Buskens
1 jaar geleden

Inderdaad! Hier ook een die het ermee eens is. Ik hoorde zojuist die Jetje Kadetje zeggen dat de meeste Nederlanders wel zullen begrijpen dat de klimaatverandering aangepakt moet worden. Hij heeft mij niet gebeld om het te vragen. Is maar goed ook want anders had ik mij net zo gedragen als Glennis Grace in de Jumbo. Die gestudeerde snotneus weet niet eens wat stikstof is. Hij praat over een stofje maar het is een element. De knepen van zijn luier zitten nog in zijn…. Je weet wel.

1 jaar geleden

Volledig mee eens. Chapeau Ton.