Macron blijft president

Emmanuel Macron mag van de Franse kiezers nog eens vijf jaar president van Frankrijk blijven. In de beslissende verkiezingsronde kwam hij volgens de laatste prognose op ongeveer 58 tot 59% van de stemmen, terwijl zijn uitdaagster Marine Le Pen 41 tot 42% aantikt.

“De komende jaren zullen geen rustige jaren worden”, zei Macron en daar kon hij nog wel eens gelijk in hebben. Frankrijk is tot op het bot verdeeld tussen links-liberaal (Macron) en conservatief (Le Pen), alhoewel internationale media graag spreken over ‘rechts’, respectievelijk ‘extreem-rechts’. In het programma van de globalist Macron zijn echter weinig sporen te vinden van ‘rechtse’ voornemens, verre van dat. Macron voert een links-liberale agenda, vergelijkbaar met de chaos die D66 in ons land wil implementeren, met milieusprookjes en uitheemse meerwaarde wat zich laat vertalen in bio-vernielzucht en plundering van de schatkist door mensen die aan het vullen nooit hebben bijgedragen.

Afb: wikimedia-commons

Zijn uitdaagster Marine Le Pen, die haar resultaat uit 2017 kon verbeteren, sprak voor zichzelf eveneens van een “overwinning” en riep haar aanhangers ertoe op om bij de parlementsverkiezingen in juni opnieuw te gaan stemmen. Als het aan de conservatieve Le Pen zou hebben gelegen, waren de subsidies voor milieuclubs en mensenhandelaren per direct afgelopen en zou het dragen van tekenen van een ander staatkundig streven (zoals islamitische hoofddoeken en boerka’s) uit het straatbeeld zijn verdwenen. Dat zou volgens Macron leiden tot een ‘burgeroorlog’ en daarmee gaf hij Le Pen dus eigenlijk impliciet gelijk in haar standpunt.

Het hevig verdeelde Frankrijk zal de komende vijf jaar steeds verder opgaan in tegenstellingen, met hevige rellen als gevolg. Vrijwel alle grote oorlogen op ons continent zijn het gevolg geweest van desastreuze Franse politiek. Tot 1870 was Frankrijk de dominante natie op het vasteland in Europa geweest, maar het zag zijn dominante positie bedreigd door de toenmalige Noord-Duitse Bond onder leiding van kanselier Bismarck. Op 19 juli 1870, verklaarde het beledigde Frankrijk aan Pruisen de oorlog, die ze binnen een jaar glansrijk verloren. Dat is nooit meer goed gekomen en aan het ontstaan van WO-1 gingen de Fransen bepaald ook niet vrijuit.

Kortom: gedonder in Frankrijk leidt linksom of rechtsom tot rotzooi in heel Europa. En met de keuze voor Macron hebben de Fransen zich daarvan verzekerd.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

Zoals altijd, is de waarheid een een ” stiefkindje ” in de politiek en bij het electoraat een te moeilijk begrip, omdat men in de wolken van het onvermogen leeft én het ” eigenbelang” is over het hoofd gezien.
Dat veel Fransen op Macron hebben gestemd dewelke ” uitsluitend” op Macron hebben gestemd om Le Pen ..GEEN…. president te laten worden verraad alles.
Het is “typisch ” het bewijs van het onvermogen tot nadenken en aldus de Fransen geen enkele kennis bezit “”inzake de geschiedenis ” van Frankrijk en Europa in het algemeen.
Ook zijn de Fransen de aanslagen al vergeten op “Charly Hebdo” en de bijna binnenlandse oorlog omdat moslims zich té nadrukkelijk manifesteerden.
Dat de Franse economie bijna failliet is én in Frankrijk de schulden oplopen omdat “LINKSE spelletjes” dominant zijn.
Waarom heeft Frankrijk er zoveel belang bij om de Europese Unie te omarmen, is omdat de afhankelijkheid van de EU steeds groter wordt.
EMANUEL MACRON is voorstander van ” Globalisering” en wil ook de
Fransen “vrijmaken” , DIE ONZIN, hetgeen Macron uitkraamt wordt verwoord door Dr Sid Lukkassen :” <<“De QR-dictatuur is de uitdrukking van een ethiek die wezensvreemd is aan de individualistische uitgangspunten van het ‘Vrije Westen’. “”De Westerse beschaving dreigt zijn ziel te verliezen en een geestelijke dood te sterven.””
Velen geloven dat een corona-pas hen vrijheid verschaft. Maar vrijheid is de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. De corona-pas biedt geen vrijheid, maar privileges: speciale rechten die aan mensen worden toegekend als beloning omdat zij de vaccinaties hebben genomen. Dat is iets substantieel anders dan echte vrijheid.>>.

En…… Marine Le Pan zou onmiddellijk een einde maken aan het degeneratieve proces en “Frankrijk weer Frankrijk” te laten zijn: maar……… ziedaar het ” “”incomprehensible”……. bij het electoraat.

Dat de Fransen nu alwéér hun “”revolutie”” hebben laten afpakken, ondanks de ” Gele hesjes”, is een demografisch raadsel…… en nu weer rustig het ” aprés nous Le déluge” als houding aannemen, …… maar eigenlijk is het ” délirer” ( waanzin ) of “faux” ( vals, onjuist) en Dr Sid Lukkassen schrijft verder…….<<De conclusie is onomstotelijk dat we onze vrijheid – en dan niet de subjectieve maar de objectieve vrijheid, de vrijheid om ons vrij te bewegen en aan het maatschappelijk verkeer deel te nemen – alléén zullen terugkrijgen als we deze hele collectivistische ethiek afwijzen. Slechts dán krijgen we onze gezellige samenleving terug!>>


Henk
2 jaren geleden

Inderdaad: Duitsland heeft altijd de schuld voor het ontstaan van WO-I in de schoenen geschoven gekregen, maar het zijn Frankrijk en Servië die er naartoe hebben gewerkt.

Koddebeier
2 jaren geleden

Het maakt niet uit wie je stemt, het belangrijkste is de gene die de stemmen telt !!

Buskens
2 jaren geleden

Ja, die voorspelling zou weleens uit kunnen komen want de Fransen zijn veel strijdlustiger dan wij. Wij trekken geen geel hesje aan. Wij gaan de koffer pakken en naar een zonnige liefst ver, ver weg bestemming. Op Schiphol in een lange rij staan schelden en tieren omdat die verdomde stakers er niet voor willen zorgen om voor 11,50 Euro per uur dat onze vol gepropt koffers in het vliegtuig komen. En de rest zal ons verder een worst wezen!!!