EU beperkt VvMU

Eurocommissaris voor de Interne Markt Thierry Breton waarschuwde Elon Musk afgelopen dinsdag dat Twitter zich ook onder zijn beheer moet houden aan de EU-wetgeving, op straffe van boetes en een mogelijke verbod op de dienst in de EU. De EU staat inmiddels garant voor vergaande beperking van de vrije meningsuiting.

Het is merkwaardig: Musk heeft alleen nog maar gezegd dat hij wil dat Twitter de vrijheid van meningsuiting respecteert (“Free speech is the bedrock of a functional democracy”), of de niet democratisch gekozen directie van de EU dreigt al met fikse boetes. Musk wil de moderatie van Twitter minder streng maken, wat in kan druisen tegen de nieuwe Digital Services Act van de EU, die gaat over onder andere nepnieuws. Wat precies ‘nepnieuws’ is, wordt dan uiteraard door de ongekozen Europese Commissie bepaald. “We verwelkomen iedereen. We staan open, maar onder onze voorwaarden. We weten tenminste wat we tegen hem moeten zeggen: ‘Elon, er zijn regels. Je bent welkom, maar dit zijn onze regels. Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn.’” Woorden van die strekking spreekt Breton uit in n.b. een tweet en een interview met de Financial Times.

EU-commissaris Breton

Breton wil Musk een reality check geven, zoals de Eurocommissaris dat noemt, inzake diens plannen voor minder strenge moderatie van het platform. De Digital Services Act, waarover de Europese Commissie afgelopen weekend een akkoord over bereikte, verplicht techbedrijven namelijk om onder andere harder op te treden tegen nepnieuws en meer openheid te geven over algoritmes die nepnieuwsverspreiding stimuleren. “Als [Twitter] niet aan onze wet voldoet, zijn er sancties: 6 procent van de omzet en, als ze doorgaan, een verbod op opereren in Europa.”

Elon Musk omschrijft zichzelf als een free speech absolutist en wil juist de contentmoderatie op het platform ‘losser maken’. Verder omschrijft hij Twitter als het ‘de facto dorpsplein’ van de wereld. Musk haalde dinsdag 41 miljard euro bij elkaar om Twitter te kopen, onder andere omdat de steeds verder opgevoerde beperking van ‘free speech’ door Twitter hem een doorn in het oog was. Inmiddels zijn v.m. president Trump (VS) en de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) weer tot het platform toegelaten waarvan zij eerder waren verbannen. Geert Wilders werd mogelijk verbannen omwille van redenen die gisteren al op deze website verschenen.

De EU- regels zijn in strijd met de Nederlandse grondwet: Artikel 7. Deze wet stelt:

  1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.
  3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.
  4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

Daar staat dus klip en klaar dat de overheid zich niet mag bemoeien met wat mensen van mening zijn, schrijven of zeggen, en dat er niet eerder ingegrepen kan worden dan wanneer men zich in die vrijheid van de grondwet zelf niets heeft aangetrokken. De EU echter, wil weliswaar nog niet de mensen zelf in hun uitingen beperken, maar beperkt de beschikbare middelen. Dat is alsof er alleen maar papier mag worden verkocht waarop geen gedachten kunnen verschijnen die de (ongekozen) EU vooraf al niet aanstaan.

Wie het genderneutrale en afgrijselijke gelaat van deze hotemetoot Breton eens goed bekijkt, ziet al snel in dat er bij zijn geboorte iets helemaal fout moet zijn gelopen. Om het netter te zeggen: ‘er verscheen op 15 januari 1955 bepaald geen heldere ster boven Parijs om zijn geboorte aan te kondigen’. Het zal eerder een behoorlijk noodweer zijn geweest.

Wij blijven zeggen wat we willen en de EU beperkt helemaal niks, nakkes, nada. Wie de vrijheid van meningsuiting wil beperken hoort in de bajes thuis.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

De EU houd niet van vrije meningsuiting, alleen de mening van de EU doet er toe, het zijn toch zulke goede democraten !
NEXIT NU !!! Weg met deze dictatuur en hun aanhangers !

1 jaar geleden

Het begint, zo langzamerhand ,een ergernis te worden als een “Euro-commissaris ..<<bralt>> , ” hoe wij moeten leven” én dat er een sanctie komt als de domme Europese burger, niet doet wat een Eurocommissaris, in dit geval, “Eurocommissaris voor de Interne Markt Thierry Breton”, zoal heeft gezegd. !! En……. dat Breton “”schijt heeft”” aan de Nederlandse burger en ook al zijn de “”EU- regels zijn in strijd met de Nederlandse grondwet: Artikel 7″”. …….!!!!!
En……. we ondervinden alweer de absolute arrogantie van dergelijke ongekozen “halve garen”.
Dat we willen blijven zeggen ” wat WIJ willen” zal afhangen van de implementatie van Europese wetten in de Nederlandse- wet én de sancties die DAN mogelijk van kracht zijn.
Figuren als Thierry Breton voelen zich al snel een soort ” Tsaar” en de macht die zij denken te pretenderen als vertegenwoordiger van die/een macht, , hun morele attitude op hol slaat…..Als we nu ” even” de uitlatingen van Frans Timmermans, Ursula von der Leijen, de uitlatingen van Vanderhofstadt en die van “In ’t Veldt” , Judith Sargentini, Cicilia Malmström, Karmenu Vella en Dimitiris Avramopoulus ( migratie) dan MOET
ik constateren dat we “NU AL” volledig door ongekozen idioten vanuit Brussel, worden geregeerd. Als “we” daarnaast ,door Mark Rutte een garantiestelling hebben bij de Europese Centrale Bank én de bijdragen aan het “Europese Garantiefonds’, als ook ….. stilzwijgend de Pensioenfondsen zijn leeggeroofd door de landen als Frankrijk, Portugal en Ierland, dan hebben we dus te maken met krankzinnigen ,zonder enig moreel besef, wat de consequenties zijn van hun handelen…. en …..Geert Wilders ( PVV) in zijn nieuwsbrief van 28 maart 2022, schrijft, dat de Nederlandse politiek elite van VVD tot CDA door en door corrupt zijn…….. let wel……….. “”door en door corrupt”……… en dat betekent ………. misdadig.
Dus……… doordat de Nederlandse politieke elite volledig corrupt is, waardoor bescherming voor politieke uitwassen vanuit Brussel niet bestaat…….. en aldus we dan aan de Kwakzalvers in Brussel zijn overgeleverd…….. en dan te bedenken dan de Europese Centrale Bank als AASGIER fungeert, zoals Prof dr. Eelke de Jong in December 2012 al schreef, in zijn artikel, met de aanhef,
“” De Europese Centrale Bank als AASGIER”.
De al eerder, op schrift gestelde uitspraak van van een lid van “”Sta-Pal””, dat een NEXIT de enige weg is om van dat tuig in Brussel af te komen, steeds meer aan betekenis wint. De uitspraak van Thierry Breton heeft dat nu wel heel duidelijk gemaakt.
Immers” Ook de doelstellingen van Den ~Haag en Brussel zijn:” World Economic Forum wants everyone who resists Great Reset to be forced into China-style “reeducation camps”…… !!

Buskens
1 jaar geleden

Ik ga het helemaal niet netjes houden, geen zin in dit keer. Ik denk dat bij zijn geboorte eerst de nageboorte kwam en toen hij! Ja, gaat niet altijd zoals het moet gaan. Tant pis, dommage.

Koddebeier
1 jaar geleden

EU = Dictatuur !!!