De leugica van Rutte c.s.

Hij loopt weer handenschuddend en grijnzend van links naar rechts over het beeldscherm en roept weer krachtige teksten over hoe “wij”[1] de druk op Putin gaan opvoeren.

Hij vindt dat “wij” meer gevechtskracht bij de grenzen van Belarus en de Oekraïne moeten ontplooien. Want volgens onze nationale papieren veldheer zijn “wij” in oorlog met Moskou. Het is het geijkte recept van politici die zich in een te wijd regentenpak hijsen om thuisproblemen te maskeren door dapper te doen buiten de nationale grenzen. Hij had beter eerst een college “logisch denken” op het HCSS van Rob de Wijk kunnen volgen. Had hij maar geluisterd naar de teksten waarmee De Wijk gisteren in OP1 de verzamelde kenners om de oren sloeg:

wij zijn niet in oorlog met Rusland; Oekraïne maakt geen deel uit van EU noch van NAVO (en dus hebben “wij” daar niets te zoeken); “wij” hebben een slecht trackrecord”.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Blijkbaar zijn de debacles van de laatste 25 jaar snel vergeten. Inmenging in de Balkanoorlogen uit de periode 1992-1995: na 25 jaar vertoont Bosnië nog steeds kenmerken van een kruitvat met een korte ontstekingslont.  Voor het oplossen van de Kosovo-problematiek waren 2-4 dagen gereserveerd; het werden er 78 en het resultaat was niet echt wat “wij” voor ogen hadden. Afghanistan: 20 jaar plus en ook niet het resultaat dat “wij” voor ogen hadden. Irak: 17 jaar en niet het resultaat dat “wij” voor ogen hadden. Noord-Afrika: chaos en ellende troef.  Ook niet echt wat “wij” voor ogen hadden”.

De Wijk heeft gelijk en hij had zijn argumenten nog kunnen aanscherpen door te wijzen op de slechte gevechtskrachtstatus van Westerse krijgsmachten en vooral op een twijfelachtige motivatie als moet worden gestreden op buitenlandse bodem, waar nationale belangen niet beschermd moeten worden.“Wij” hebben niets te zoeken op Oekraïense bodem; “wij” moeten voorkomen dat het geweld geen grensoverschrijdend karakter krijgt en grensgebieden van het NAVO territoir in brand komen te staan.

Om dat te kunnen realiseren helpt het niet door aan de zijlijn van het speelveld machtswoorden te gebruiken en de indruk te wekken dat Westerse leiders schouder aan schouder staan. Het gros is op meerdere leugens betrapt, is niet in staat om op nationale bodem welvaart en welzijn van de eigen samenleving te waarborgen en wordt geleid door een dementerende man. Het is alsof je naar een C-film zit te kijken met slecht acterende hoofdrolspelers die zonder enige overtuiging hun teksten uitspreken en de twijfel in ogen en lichaamstaal onmiskenbaar waarneembaar is.

De papieren doortastendheid die de Nederlandse Minister-president in het buitenland herhaaldelijk ten toon spreidt, kan hij beter vertalen in een echt doorpakken in Nederland om welvaart en welzijn van de samenleving op Nederlands territoir te waarborgen. Om daadwerkelijk invulling te geven aan zijn belofte om een nieuw elan uit te stralen met zijn regeringbuddy’s. Om te logenstraffen dat Maaike Charand het bij het rechte einde heeft als zij in haar column van 27 januari 2022 het kader schetst waarbinnen uitspraken en daden van “onze” Minister-president c.s. geplaatst moeten worden:  

 “Het is de ziekte van verpakking boven inhoud. Van macht in plaats van gezondheid. Van imago en in het verlengde de mate van succes en niet om realiteit en in het verlengde de onweerlegbare waarheid. In zo’n omgeving zijn framing, doxing en unmasking belangrijke instrumenten. Het draait om halve waarheden verpakt in First impression boodschappen. De halve waarheid is door het misleidende en manipulerende karakter erger dan een hele leugen. Waarom? Omdat het tonen van een klein stukje waarheid de indruk geeft  dat het hele bericht, de informatie juist is”.

Gezien het doen en laten van regeringskopstukken als De Jonge en Kaag lijkt het door de Minister-president luid verkondigde nieuwe elan dat hij binnen en buiten de Nederlandse grenzen daadkrachtig toont, verdacht veel op een opgepoetste versie van het ouderwetse manipuleren, liegen en bedriegen. Het groeiende leugenpakket van Rutte[2], wordt inmiddels aangevuld door de leugens van De Jonge en Kaag. Vermoedelijk maken hun omtrekkende bewegingen en beweringen deel uit van de leugica van Rutte zoals hij die regelmatig in binnen en buitenland poneert. Wie daar nog intrapt moet nodig eens een psycholoog of psychiater gaan raadplegen.

De kleine KGB-er in Moskou zeker niet. Die heeft in eigen kring genoeg problemen die om een snelle oplossing brullen en gelet op de uitspraken van Rutte weet hij precies hoe hij die kleine man in het hart kan raken. Tja.  


[1] Onduidelijk of dat “wij” op NAVO, EU of Nederland betrekking heeft.

[2] Dat zich uitstrekt van geen verhoging van het eigen risico via geen geld naar Griekenland, ontkennen dat er memo’s over het afschaffen dividend belasting 2017/2018 bestonden, ontkennen dat maatregelen tijdens de corona periode de grondrechten van de mens en schendingen van de Grondwet waren tot het ontkennen van het functie elders voor Omtzigt. Herhaaldelijk stelde dat hij “daar geen herinneringen aan had”.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Richard Jansen
11 maanden geleden

Dag Charlef, je weet precies te verwoorden hoe ik en vele anderen er over denken. Wat erger ik mij aan Mark Rutte, die de gebraden haan uithangt. Hij is er met zijn maatjes in de landelijke politiek en in de EU al jaren verantwoordelijk voor dat dit allemaal kon gebeuren. En dan heeft hij ook nog geschiedenis gestudeerd. Wachten is op China. Dat regeren vooruitzien is, kan wel uit de schoolboeken. Richard Jansen uit Zeist.

11 maanden geleden

Het zal een continuerende politieke ergernis worden, zolang Mark Rutte CS aan het roer staat van “Schip Nederland”.
Ook de schrijvers van Sta-Pal doen hun best en hebben gelukkig de juiste mentaliteit en hun assertieve houding is nog volmaakt in orde zoals uit hun commentaren blijkt.

Maar, iedereen loopt met het hoofd tegen een “betonmuur ” aan en de artikelen , blijken dezelfde portee te hebben, na een simpele analyse, is het een aaneensluiting is van ” ongenoegen” omdat de eenling per definitie machteloos is, om nog iets tegen de ” onheilsprofeet Mark Rutte,” te kunnen doen.
Zoals al eerder is besproken, is Mark Rutte CS zeker van hun positie omdat het ” schuimbekkende ” electoraat op hen stemt.
En……… dat is de realiteit en daaraan is niets te doen. Het ” verdeel en heers systeem werkt nog steeds goed”……… en dat wisten de Romeinen ook al…..!!!
En, zoals de heer Brantz schrijft:””” <<< Gezien het doen en laten van regering-kopstukken als De Jonge en Kaag lijkt het door de Minister-president luid verkondigde nieuwe elan dat hij binnen en buiten de Nederlandse grenzen daadkrachtig toont, verdacht veel op een opgepoetste versie van het ouderwetse manipuleren, liegen en bedriegen.””>>>

Het liegen en bedriegen is dus een ” gewoonte” geworden omdat de tegenstand verwaarloosbaar blijkt én, men begrijpt dat niemand hen een “trap” kan verkopen……….. zodat………zij hun het vilein én deviant gedrag rustig kunnen aanhouden, ook al gaat het en “”ten koste”” van miljoenen mensen. De ” morele ineenstorting is nu een feit en daarmede het politieke beleid voortkomt uit de invloed van een ” DEVIANT- GEDRAG”.

De beleidsvormen en het politieke niveau is nu dus gebaseerd op de ” vanzelfsprekendheid inzake de Europese machtsuitoefening, waarbij de soevereine landen ” vanzelfsprekend” die soevereiniteit opgeven.

Immers: Zoals de heer Brantz meldt:””  In zo’n omgeving zijn framing, doxing en unmasking belangrijke instrumenten. Het draait om halve waarheden verpakt in First impression boodschappen.”

De burger is nog slechts een ” Persoonsnummer” om belasting te kunnen betalen ter financiering van hun ZIEKE PLANNEN EN MACHTSWELLUST.

De ” geschiedenis herhaalt zich onverbiddelijk: Immers: Een fanatieke nazi- figuur werd eens gevraagd, waarom hij alles heeft vernietigd:” …. Och, ik heb mijn plicht gedaan en orders opgevolgd”…….!!

Ook nu, in de oorlog in Oekraïne; Bij een vraag, in een interview in Oekraïne met een soldaat ( officier) uit Rusland,”” waarom hij NU in Oekraïne is én waarom hij de uit Rusland afkomstige landgenoten in Oekraïne wil vernietigen:” Het antwoord was: << Ik doe mijn plicht en volg de orders op”.>> De morele ineenstorting wordt kennelijk gevoed door ANGST…….!!!! WE begrijpen nog steeds niet dat velen, dewelke een “”leider willen zijn””, gewoon…….. doodeenvoudig gestoord zijn”. Wie nu nog respect voor dat tuig kan opbrengen………… is toe aan een psychiatrische behandeling.

Bob Fleumer
11 maanden geleden

Rutte is een patiënt die verdwaalt is in zijn eigen hoofd, zijn synapsen zijn de weg kwijt.

Koddebeier
11 maanden geleden
Antwoord aan  Bob Fleumer

Het wordt de hoogste tijd voor een functie elders !!! (Ver weg waar hij geen schade kan aanrichten voor Nederland).

Buskens
11 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Dan graag naar timboektoe en zijn gelijk gestemde ook mee svp. In godsnaam niet naar Europa want vanaf daar kunnen ze nog meer schade toedienen. Stelletje onbenullen!!