Rutte taalkunsten

De Nederlandse Hof van Eden heeft door de uitspraken van een verdwaalde Haagse handelsreiziger in goede bedoelingen en verkeerde maatregelen drie weken voor een volgende verkiezing, een merkwaardige kleuring gekregen met de taalkunsten van Rutte.

In een interview durfde de WEF-kloon de volgende teksten de samenleving in te gooien: “….mijn oproep is nu, naar mezelf en naar alle mensen: laten we elkaar weer opzoeken. Luisteren naar elkaar. Naast elkaar gaan staan….Ik kan alleen maar hopen en ertoe oproepen dat we onze volksaard terugvinden: discussiëren, maar ook een beetje lief voor elkaar zijn. We zijn een gaaf land, zorg dat je familie ook weer een beetje gaaf wordt”.

Geen sprake van…

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Ooit in drie zinnen zes leugens gehoord? Opzoeken.. luisteren… naast elkaar… discussiëren…. lief voor elkaar…  gaaf land. Woorden van verzoening uit de mond van een man die de achterliggende twee jaar voortdurend grijnzend maatregelen heeft genomen die de polarisatie van de samenleving versterkten en mensen dwongen om zich te voegen naar overheidsdictaten. Maatregelen waardoor de Grondwet en de grondrechten van de samenleving herhaaldelijk geschonden werden. Twee jaar lang was weinig sprake van elkaar kunnen opzoeken; haarscheuren veranderden in diepe ravijnen en daardoor werd de tweedeling van de Nederlandse samenleving herkenbaar. Hoezo opzoeken en naast elkaar?

Lief zijn voor elkaar en luisteren? De levenssfeer werd regelmatig verpest door demagogische teksten die de samenleving verstikten. Onderzoeken die waarschuwden voor de geringe langdurende beschermingseffecten en de schade voor de volksgezondheid op de langere termijn van amper geteste vaccins, werden uit het raam gegooid. Discussies werden ontweken; andersdenkenden werden monddood gemaakt, weggezet als wappies, complotdenkers, fascisten. Criticasters werden uitgesloten, belachelijk gemaakt, geïsoleerd. Is dat de Rutte invulling van lief zijn voor elkaar en luisteren?

Gaaf?

Een gaaf land? Nederland is een land waar bewindslieden niet gevraagd worden op basis van kennis, kunde en ervaring, maar op de mate van volgzaamheid en kneedbaarheid. Een land wiens soevereiniteit in Brussel wordt verkwanseld; een land waar politie apparaat en krijgsmacht hun grondwettelijke taken niet meer kunnen uitvoeren en internationaal beschouwd en benoemd wordt als narcostaat. Nederland is het land waar de belastingbetaler alleen maar plichten en amper rechten heeft; waar eigen volk in de achterste wagon moet plaats nemen en de postactieve component aan het einde van de voedselketen bungelt.

Gezinnen zijn uit elkaar gedreven, verarmd en dreigen tot de bedelstaf te geraken door ademafknijpende (energie) kosten en inflatoire  inkomsten; gedupeerden van toeslagen affaires en bevingen door aardgaswinning zijn na jaren nog steeds niet financieel gecompenseerd en leven in limbo; ouderen en verplegend personeel in verpleeg – en verzorgingshuizen worden aan hun lot overgelaten; jongeren zijn opgezadeld met onderwijsachterstanden en een grote schuldenlast; MKB en boeren zijn getrakteerd op torenhoge schulden, faillissementen en sluitingen. Het grootste deel van de samenleving werd gedwongen om zich te laten vaccineren met stoffen die een zeer beperkte beschermingsgraad en tijdsduur hebben, waarvan de gezondheidsgevolgen onbekend zijn. Dat is een merkwaardige vertaling van gaafheid.

Hof is veranderd in een hel

Rutte beseft door zijn stuitende arrogantie niet dat hij zich door die drie zinnen heeft ontmaskerd als een ruikende windvlaag, als een losse flodder die wel het geluid maar niet de effectiviteit bezit van een echte kogel. Die blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat zijn niet ingeloste beloftes in een gebundelde uitvoering met de titel: “sprookjes van de grijnzende vrijgezel met verborgen verlangens” net zo dik is als de statenbijbel Het is voor de denkende mens allang duidelijk dat hij zich de wet laat voorschrijven door linkse activisten en WEF roeptoeters. Daarom is het ook niet verrassend dat hij door hem ongewenste politici en partijen verketterd en fascistoïde handelingen verwijt, maar zijn WEF vriendje in Ottawa niet voor de voeten wil lopen. Hij weigert het besluit te veroordelen om de noodtoestand uit te roepen om het politie apparaat de gelegenheid te geven om gewelddadig bijna terroristisch op te treden tegen ongewapende goedwillende betogers en demonstranten. Dat is zijn vertaling van “een beetje lief zijn voor elkaar”.

Wat een gaaf land is Nederland in 10 jaar Rutte toch geworden. De Hof van Eden op aarde. Wel als je in Wassenaar, Bloemendaal, Bilthoven Noord, Hillegersberg, Kralingen of Nieuw-Loosdrecht woont, maar niet als je in de Schildersbuurt, Transvaalbuurt, Zuidwest Den Haag of Duindorp je leven moet invullen. Daar heeft het door Rutte luid verkondigde gave Nederland de diepzwarte kleur van de hel op aarde.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
1 jaar geleden

Charles, helemaal correct.

Ik woon in Bilthoven noord en heb relatief weinig last van het feit dat Rutte et al het land in rap tempo naar de kloten helpt. Maar ik maak me grote zorgen over mijn kleinkinderen. En ik zie kristalhelder hoe veel burgers vernietigd worden door deze mafiose overheid.
Wanneer gaat die gave kerel met die gave ambtenaren nu eens puin ruimen die ze zelf veroorzaakt hebben? Dit zooitje kon niet eens een traject van 100 km HSL realiseren, of een Betuwe lijn die nog steeds niet is aangesloten. Dat zijn de kleine probleempjes voor de onderknuppels. De grote problemen zoals de toeslag affaire, het maffe gedoe rond covid, de belastingstructuur, de ICT projecten van de overheid en de energietransformatie lijken me toch echt ‘chefsache’. Maar dat is gedelegeerd naar nog grotere idioten.

En gisteravond zat hij te kakelen bij Jinek, ik hield het maar 3 minuten vol. Helemaal in zijn element, waarschijnlijk weet het AD iets sinisters van hem want de berg gratis product placement was stuitend. NOS is al een staatspropagandazender, nu de commerciele zenders ook nog even omkopen.

En op het moment dat er in europa een oorlog uitbrak ging het gekakel over onbelangrijke zaken gewoon door. Politiek is entertainment geworden.

Veel producten die over de tijd zijn kun je nog wel gebruiken. Bij Rutte is dat niet meer zo, die is totaal verrot en bedorven.

r dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  mgjb

De gelijkenis tussen Rutte en Trudeau is inderdaad opvallend. Sigmund Freud, de oude peuk, beschreef Rutte’s abjecte gedrag perfect als ‘projectie’.