QR-carnaval

Volgens de NOS zou minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid vanavond overleg hebben met burgemeesters uit de gebieden waar carnaval wordt gevierd, over het feest dat eind februari begint. Dat is overleg over toepassing van de QR-code: let maar op.

Yesilgöz zei voorafgaand aan het gesprek tegen de NOS tenminste twee dingen te weten: “Er zijn maatregelen, en mensen willen graag carnaval vieren.” Om die twee zaken te verenigen moet er ‘een model’ worden gevonden, aldus de minister. Ze zou de situatie bespreken met de burgemeesters Penn-te Strake van Maastricht, Mikkers van Den Bosch en de niet uit het nieuws te meppen Bruls van Nijmegen.

Minister Yesilgöz. Afb: Roel Wijnants / Flickr

Het is ruimschoots duidelijk waar de minister op voorsorteert: een te tonen bewijs dat het lichaam van de ambitieuze feestvierders voldoet aan staatseisen, namelijk ingespoten met een goedje waarvan men tot voor kort nog meende dat dit een infectie met corona kon voorkomen. Dat is inmiddels overigens allang niet meer het geval; hooguit beperken de vaccins de besmettingsrisico’s enigszins. Het straks ongetwijfeld te gebruiken argument dat de QR-code noodzakelijk is om de besmettingen onder controle te houden, is daarom voorshands al niet valide.

De Tweede Kamer, of althans dat deel dat zich van de regeringsopdrachten niets aan hoeft te trekken, doet er daarom goed aan nu al aan de bel te trekken en de minister op de koers te houden die de samenleving wenst. En die koers is: geen QR-code en ook geen andere ‘bewijzen van goedgekeurde lichamelijke toestand’, zoals stempels, tatoeages of emblemen. Het is hoog tijd dat grondwetsartikel 1 wordt aangevuld met de frase dat discriminatie op grond van de lichamelijke toestand niet is toegestaan. Als dat met het begrip ‘ras’ kan, (zelfs als een rechter in de war raakt met nationaliteit) dan kan de voorwaarde van het voldoen aan de door de overheid gewenste toestand van het lichaam daar ook wel bij.

De overheid en de grondwet: het blijft een moeilijke kwestie:Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“We”, moeten toegeven dat er mogelijk “strafbare feiten gepleegd zijn”, aldus de heer Pieter Omtzigt bij ” Buitenhof”.
En……. we moeten constateren dat de “Grondwet ” is overtreden en we moeten meer respect hebben voor de “rechtstaat”.

Als burger vind ik het “ONACCEPTABEL” dat ministers een strafbaar feiten plegen en dat daar niets mee wordt gedaan,….. er is dus zelfs geen aangifte geweest en iedereen vervolgd zijn weg. De huidige coalitie heeft immers ook de eed afgelegd aan de grondwet en desondanks wordt alles “gedoogd” wanneer ministers een strafbaar feit plegen.

Typisch een geval van ” een ontwikkelingsland” dat aan alles “schijt ” heeft en de burger als oud-vuil bij de containers zet.
Dus…….. het. morele besef bij ministers dat zij een rechtstaat moeten dienen bestaat dus niet. Dat is mijn conclusie.

Hoe lang tolereren wij nog deze coalitie, én hoelang tolereren wij dat Mark Rutte zijn “spel met de burger”kan voortzetten omwille van de macht?

Het is toch de hoogste tijd dat er nieuwe ministers komen en dat er een grote schoonmaak nodig is op het ambtelijke niveau omdat de verwevenheid met het ambtenaren- korps en de “dekking” die men elkaar geeft, de rechtstaat doet afbrokkelen.
Een zakenkabinet als overgangsfase naar verkiezingen zou wellicht een idee zijn ……. maar……. vakministers zijn kennelijk schaars……… en het salaris moet worden herzien……..!!!
En een minister die het onderscheid kan maken dat “”Stikstof  een scheikundig element is en CO2 een scheikundige verbinding. … Dat is anders met CO2, wat een verbinding is van het element koolstof (de letter C) met twee elementen zuurstof (de letter O). O2 betekent twee elementen zuurstof. Vandaar de naam kooldioxide.””
Als ook…….. de gehele klimaat-hysterie een trap verkoopt en de immigratie onverbiddelijk stop zet.