De illusie van geld

‘Het gaat zo goed in Nederland’ volgens de fantast in het torentje, want ‘onze economie groeit het hardst van de EU met 4% p.a.’ Wat hij niet kan of wil begrijpen is dat de ruim 6% EU-wijde inflatie, die nog overtroffen wordt met (inmiddels al meer dan) 7% p.a. in de USA,  zijn naïeve illusie in de grond boort.

Wij zijn al jaren ziende blind voor de gevaren van de op volle toeren draaiende, globalistische geldpers van de ECB waartegen premier Rutte niet het minste bezwaar heeft gemaakt. Nog steeds niet trouwens, terwijl in openlijke strijd met het EU manifest zuidelijke staten door de ECB budgettair gefinancierd worden (ten koste van o.a. Nederland) op onrealistische rentetarieven waarvan iedere verhoging fataal zal worden, niet alleen voor die landen maar ook voor de zieke kaartenhuis van de Euro. Wat maakt het uit?

Mark Rutte zet in Brussel al jaren overal een handtekening onder ‘omdat het niet anders kan’… Het licht staat nu op oranje voor deze globalistische subversie van de kapitaalmarkten met de verhoging van de ‘BankRate’ met 15 basispunten door de Bank of England, en dat is pas het eerste salvo dat op dit kaartenhuis wordt gelost. Premier Rutte begrijpt niets van economie maar spiegelt zichzelf en zijn kiezers een fatamorgana voor van economische sterkte, gebaseerd op het luchtkasteel van de toenemende geldcreatie van de samenzweerders in Frankfurt en Brussel, de gevaarlijke ‘illusie van geld’.

Iedereen ziet de sluipende signalen van het naderende gevaar in de explosie van de huizenprijzen. Niemand vraagt zich af wat daarachter zit, maar als de boodschappen en de benzine gestaag duurder worden gaat er toch eindelijk een klein lampje branden en naarmate de door onze eigen regering willens en wetens veroorzaakte explosie van de energieprijzen toeslaat gaat dat lampje feller branden. Maar niet bij diegenen die profiteren van de globalistische subversie van het duo Rutte & Kaag, de profiteurs die zich vastklampen aan de jaspandjes van een zakkenvullende elite. 

Waar de globalisten op aansturen is de implosie van de geld- en kapitaalmarkten middels jaren van ongeremde geldcreatie die zeer wel kunnen ontaarden in een deflatoire spiraal resulterend in een ongekend zware recessie, die vandaag de dag uiteraard niemand ziet aankomen, Wopke Hoeksta en Klaas Knot kennelijk het minst van allen…

Toneelstukje

Dat wordt dan hun zoveelste kunstmatig veroorzaakte ‘ramp’, na corona en het klimaat, die hun machtsgreep moet vervolmaken. In ‘het land waar het zo goed gaat’ werd in de afgelopen 24 uur een hemeltergend toneelstukje opgevoerd op het Binnenhof, waarin alle kromme sabotage door D66 van de begroting werden rechtgepraat door een premier die geen enkele morele aanspraak maakt op die titel. Zoals bekend gaat er geen cent naar de zorgsector, noch voor de ouderenzorg noch naar een aanpassing van de IC capaciteit, noch naar defensie of binnenlandse veiligheid, noch naar onderwijs of noem het maar op, maar wèl tientallen miljarden naar Kaag’s verknipte ‘green deal’. Bij elke vraag werd door haar goed gedresseerde ‘partner in crime’  beaamd dat dit een goede vraag was en dat hij het grotendeels eens was met de spreker, om vervolgens iedereen in slaap te sussen met zijn overloze ge-OH over niet relevante zaken en geen stap terug te doen. Dit is typerend voor het niveau van onze democratie: Mark Rutte, de man die naar alle maatstaven al lang weg had moeten zijn, dweilt er de vloer nog steeds mee aan maar in de moreel corrupte 2e Kamer zijn er anderhalve man en een paardenkop die tegensputteren tegen de grenzeloze geldsmijterij van D66 naar Sigrid Kaag’s hysterische ‘klimaatramp’.

De kernbom onder de ‘green deal’

Maar er schijnt licht aan het eind van de tunnel nu notabene het hoofdkwartier van de Europese Neocommunistische Internationale een bom heeft gelegd onder de verknipte groene fantasie van Kaag en Timmermans door kernenergie te kwalificeren als ‘groen’! Dat mes snijdt aan twee kanten. In Nederland staat de deur gelukkig nog op een kier voor kernenergie en dat is de enige ‘sustainable’ energiebron die wij nodig hebben. Anderzijds legt dit Brusselse besluit een kernbom onder de kwaadaardige intriges van het globalisme door hen het klimaatbedrog uit handen te slaan.

Daarmee houden zij nog corona en de geldontwaarding over om onze samenleving af te breken, maar naarmate de burger meer en meer in zijn grondrechten beperkt wordt en hun perverse ideologie zwaarder in de beurs gaat voelen zal hij met die praktische sentimenten gaan stemmen, want het gaat natuurlijk helemaal niet beter in Nederland, integendeel!


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
2 jaren geleden

Zolang de meesten o der ons nog op vakantie kunnen, campers en caravans kunnen kopen dringt de werkelijkheid niet door! Helaas zou ik zeggen. De boekingen van de vakantiehuisjes vliegen over de toonbank met de extra schoolvakantie. Huizen die te koop staan hier althans van een miljoen en daarboven zijn binnen een maand verkocht. Dus waar hebben we het over? Maar ik ben het volledig eens want gratis geld bestaat niet. Dit kan nooit goed blijven gaan. Een kind zou het uit kunnen rekenen! Prachtig besluit die kerncentrales die zijn straks hard nodig om die datacenters van stroom te kunnen voorzien. Misschien heb ik iets gemist maar daar heb ik die sjors en sjimmie club in dit geval Urgenda nog helemaal niet over gehoord. Zou Facebook ze een kerstgratificatie gegeven hebben? Dit land is volgens mij zo currupt als het maar wezen kan. Een mens kan toch soms vreemde gedachtes hebben. Waarom? Hoezo? Mijn echtgenoot zaten deze week naar TV5 Monde te kijken naar een documentaire des racines&des ailes. In deze documentaire belichten ze veelal een bepaalde streek in Frankrijk met interessante plekken of mensen met speciale beroepen. Nu ging het ook over een top kok Frank Peluc chef kok in een van Europa’s top restaurants Le crocodile. En waar is dat restaurant gevestigd? In Straatsburg! En wie gingen daar ook alweer vergaderen? Je wordt door alle leugens en woke zo wantrouwend als wat!!