Tweestatenoplossing: nee, nooit

Hoe vaak heeft u dit niet gelezen: “De Palestijnen willen een eigen staat op de Westbank en Gaza met Oost-Jeruzalem als hoofdstad”? Dit had u zelfs maar liefst 3.870 keer kunnen lezen. Zo veel treffers staan er namelijk in Google op het laatste gedeelte van deze zin. Het is een mantra, die door de politiek-correcte media tot in den treure herhaald wordt.

Eergisteren schreef de NOS het bijvoorbeeld weer: “Voor de Palestijnen is Oost-Jeruzalem de hoofdstad van hun toekomstige staat.”  Maar is dit ook waar? Willen ze Jeruzalem echt delen met de Joden? Het klopt dat de Palestijnse leiding dit beweert in het Engels. Echter, onderling in het Arabisch zeggen de Palestijnen heel wat anders. En dat is wat zij echt menen uiteraard. Het is natuurlijk al bekend wil de fundamentalistische terroristische Hamas – waar de meeste Palestijnen op stemmen – Israël wil vernietigen. Daar maakt het geen geheim van, dat ligt vast in hun Handvest en hun doelstellingen.

Echter, een aantal voorbeelden laat zien dat de zogenaamd gematigde Palestijnse Autoriteit er net zo over denkt:
-“Jeruzalem en de heilige Al-Aqsa moskee, net als al geheel Palestina, zijn een puur islamitisch bezit en heilige plaats waar Joden geen historische, religieuze of culturele rechten hebben.” (Verklaring van het Palestijnse parlement op 1 november 2021)
-Azzam Al-Ahmad, lid van het Uitvoerend Comité van de PLO en van het Centrale Comité van Fatah (het bestuur van de Westbank, beide organisaties onder de leiding van president Mahmoud Abbas):
“Wij willen een democratische staat op al het Palestijnse land, op al het historische Palestijnse land [inclusief Israël], van het verste Galilea [in het uiterste noorden van Israël) …. tot de haven van Umm Al-Rashrash [Arabische naam voor Eilat, in het uiterste zuiden van Israël]. Wij willen dit allemaal. Vooral onder Hamas zijn er die zeggen dat de PLO Israël wil erkennen. Nee, Fatah heeft Israël niet erkend.”
– Programma ‘Het onderwerp van de dag’ op de officiële Palestijnse televisie, 24 oktober 2021. De Moefti van de Palestijnse Autoriteit Muhammad Hoessein bevestigt dit in het programma ‘Fatwa’:
“Het onrecht zal zeker weggaan en de bezetting [Israël] zal weggaan…
Als wij kijken naar de geschiedenis van Palestina, zien wij dat het bezet is geweest door vele volkeren. Vele indringers zijn er geweest, maar uiteindelijk stopten de bezettingen en vertrokken de indringers…
Jeruzalem zal zeker worden bevrijd en terugkeren naar de schoot van de islam. …
Het kwaad zal weggaan, zo de Almachtige Allah het wil.”

(Officiële Palestijnse televisie op 29 september 2021)

U ziet het, alleen in de laatste paar weken zijn er al makkelijk voorbeelden te vinden dat in werkelijkheid de Palestijnen vinden dat de Joden – ondanks hun 3.000 jaar aanwezigheid – vreemdelingen zouden zijn, die verdreven zouden moeten worden en dat Israël op die manier moet verdwijnen.

Dit is de boodschap die de Palestijnse leiders hun eigen mensen brengen. En de belangrijkste leider – de als ‘gematigd’ afgeschilderde Palestijnse president – denkt er al net zo over:

“Wij zullen hier blijven. Niemand kan ons uit ons vaderland verwijderen. Als zij willen, kunnen zij zelf vertrekken. Degenen die vreemdelingen zijn in dit land hebben er geen recht op. Dus wij zeggen tegen hen: ‘Elk huis dat je op ons land hebt gebouwd, zal vernietigd worden, als Allah het wil’. Dit land is van de mensen die erop wonen. Het is van de Kanaänieten, die hier 5000 jaar geleden woonden. Wij zijn die Kanaänieten! (NB: In hun eigen grondwet staat hoe het werkelijk zit: Palestijnen zijn Arabieren) Jeruzalem is van ons, of ze het nu leuk vinden of niet. Wij zullen Jeruzalem binnentrekken – met miljoenen strijders!”
(Toespraak van Mahmoud Abbas in 2019, geplaatst op zijn Facebook-pagina)

NB De beelden bij bovenstaande uitspraken zijn ook te zien op onze website.

Gezien de hersenspoeling door hun leiders, televisiezender enzovoort is het niet verwonderlijk dat de gewone Palestijnen er net zo over denken. Uit een recente opiniepeiling blijkt dat een ruime meerderheid van 60% van de Palestijnen tegen een tweestatenoplossing is. Zij willen dat Israël verdwijnt en vervangen wordt door een puur Arabische staat. De bewering “De Palestijnen willen een eigen staat op de Westbank en Gaza met Oost-Jeruzalem als hoofdstad” klopt dus van geen kant. Het is een uitspraak in het Engels waarmee de Palestijnen liegen over hun werkelijke streven.

Elke journalist kan dit weten en zou dit moeten weten. En toch blijven de politiek-correcte media dit bedrog klakkeloos na-papegaaien.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties