Prikbord nr 813

Een CU-Kamerlid wil dat iedereen – dus niet alleen ongevaccineerden – telkens een testbewijs moet kunnen tonen, anders zou er sprake zijn van een tweedeling in de samenleving. Kennelijk heeft ze niet in de gaten dat juist haar achterban met relatief veel vaccinweigeraars die vermeende tweedeling veroorzaakt door het aan anderen over te laten om de “risico’s” van vaccinatie te ondergaan.

Ze noemt haar voorstel 1G en negeert daarbij niet alleen de onuitvoerbaarheid en onnodige kosten, maar tevens de ontwikkelingen in het buitenland waar 3G steeds meer de norm wordt. Dit soort opportunisme om Getest af te dwingen voor iedereen, omdat ze de realiteit niet kan uitleggen aan haar kiezers, roept twijfels op over haar integriteit dan wel geschiktheid voor haar functie. Er zijn al teveel drammers en luchtfietsers in het parlement.

Demissionair

Het begint er steeds meer op te lijken dat niet de regering demissionair is, maar de Kamer. Rutte wijzigt een garantiewet zonder dat de Kamer hierover heeft gestemd. Ook het besluit om bossen aan te planten komt uit de lucht vallen; misschien op verzoek van de biomassalobby? Staatssecretaris Broekers-Knol die volledig heeft gefaald in het handhaven van wetten en regels, heeft laten weten dat de gelukszoekers uit Wit-Rusland welkom zijn. Het ministerie van EZK laat weten dat de instemming met de bouw van datacentra was gebaseerd op onjuiste gegevens. Net als de bouw van windturbines? Dit wil zeggen dat dus ook de Kamer onjuist werd geïnformeerd. Brussel wil dat landen investeren in een Europese defensiemacht – naast de NAVO – waarvoor de Defensiebegroting uiteraard sterk moet stijgen, doch de regering laat liever miljarden verdampen bij Ontwikkelingssamenwerking/BuZa, EU/VN, ECB, klimaatwaanzin en Gezondheidszorg. De gezondheidszorg beweert al 1,5 jaar dat er veel personeel ziek thuis zit, maar verzwijgt of dit wellicht werkweigering, vermeende arbeidsongeschiktheid of (voorgenomen) verandering van baan betreft. Want 1,5 jaar zou nu nagenoeg volledige groepsimmuniteit betekenen, zelfs bij vaccinatieweigering. En wat doet de Kamer? Niets of straks lang discussiëren of 700 (!) man politiebeveiliging bij een rechtszitting kunnen worden vervangen door (70 ?) militairen? Is daar straks wel geld voor of mogen die dan op een vluchtende Taghi schieten, zodat diens ‘vriendjes’ het wel zullen laten om met geweld in te grijpen?

Dom?

CU-leider Segers heeft ons land juist een grote dienst bewezen door de (onbedoelde?) onthulling van de VVD- en CDA-plannen. Het belang daarvan zit inderdaad niet in de tekst, zoals Rutte stelde, maar wel in de aantoonbare mentaliteit en het gebrek aan integriteit van deze partijen. Terwijl men zich telkens beroept op druk uit Brussel en van de rechter om meer immigratie en minder (woning)bouw te realiseren, blijken ze zelf bereid om de problemen nog groter te maken. Ook voorop willen lopen met klimaatplannen terwijl de keuzes hier nu al een grote puinhoop en enorme kosten veroorzaken. De SHELL-belasting willen afschaffen – wat dan voor alle bedrijven gaat gelden! – nadat men net een internationaal verdrag heeft getekend om belastingparadijzen voor bedrijven te bestrijden. Hoe leugenachtig en dom kan politiek zijn als het om de (toekomstige) baantjes gaat? En Grapperhaus weet zelfs in de hoofddoekjeskwestie niet wat een rechte rug is; laat staan bij de urgente grote schoonmaak van politie, Justitie en de Kinderbescherming. En ook over de vervolging van bankier Zalm hebben we al heel lang niets meer gehoord.

Duitsland

In Duitsland is verhoudingsgewijs bijna 4x zoveel IC-capaciteit als hier; genoeg om ook Nederlandse patiënten – zo nodig per helikopter! – naar Duitse ziekenhuizen over te brengen. De bewering dat ook daar de opnamegrens is bereikt, kan bijna niet waar zijn en heeft in ieder geval niets te maken met de Nederlandse situatie. De ‘gewone’ zorg kon al die tijd doorgaan en proeven met andere Coronazorg dan op de IC, leverden positieve resultaten op. Bovendien werd en wordt daar veel eerder geprikt, maar de oorzaken van COVID besmetting geheim gehouden. Net als hier, waar de melding over ongevaccineerde allochtonen op de IC, snel werd vervangen door ‘ook gevaccineerden kunnen ernstig ziek worden’. Duitsland kent ruim 3 miljoen inwoners van Turkse afkomst en minstens 2 miljoen andere buitenlanders, asielzoekers en illegalen, zodat de beweringen dat hieronder veel vaccinweigeraars zijn, gezinnen dicht op elkaar leven en er veel wordt gereisd naar landen van herkomst zeker aandacht verdienen om een vergelijking mogelijk te maken. Voorts zijn in Duitsland de zorgomstandigheden voor ouderen en de (financiële) mogelijkheden om gezond te eten, desnoods via de voedselbank, doorgaans niet beter dan hier. Relevant is dus het moment dat ook in Duitsland de gewone IC-opnamen stoppen én het overlijdenspercentage op de IC. In Nederland lijkt men zelfs niet te weten waarom zoveel verplegend personeel ziek is/blijft, het aantal IC-bedden niet is uitgebreid en waar besmettingen optreden; wel in de horeca, maar niet in het openbaar vervoer en tv-studio’s???

Hypotheekrente-aftrek

Huiseigenaren die een lage hypotheekrente betalen, zullen weinig last hebben van het eventueel vervallen van de aftrek, tenzij ze een (veel) te duur huis hebben gekocht. Pas bij het verlengen kunnen problemen ontstaan als de werkelijke inflatie eindelijk zichtbaar wordt in de rentes, maar dan zijn de salarissen en pensioenen ongetwijfeld mee gestegen. .

Het zijn echter de gokkers met een variabele rente, die iets te vrezen hebben van de waarschuwing door de ECB, hoewel het nog heel lang duurt voordat huren goedkoper wordt dan een hypotheek zonder aftrek. Want de bouwplannen van deze regering zijn nog incompetenter dan de klimaatmaatregelen en Corona-aanpak.

Militaire aanpak

Over de militaire aanpak van het vaccineren in Portugal zijn journalisten lovend. Kennelijk zijn een helder verstand, een hekel aan bureaucratie en tijdverspilling, een hekel aan graaiers en geldverspilling, een onbetwiste commandolijn met duidelijke bevoegdheden, zonder privileges, en het vermogen tot analyseren, organiseren, coördineren en motiveren, voldoende om efficiënt én effectief te werken. Integer zijn, vakbekwaam én verantwoordelijk, inspireert anderen om hard te werken en het eigenbelang te negeren. Nu begrijpt u waarom Nederland achterblijft en de samenleving gemanipuleerd wordt: niet alleen in de Corona-crisis, maar ook bij het EU-dossier, klimaatdossier, belastingdossier, immigratiedossier, woningbouwdossier, onderwijsdossier en zorgdossier. Om er maar een paar te noemen.

Ontmoedigen

In Heumensoord is de onderdaksituatie primitiever dan de illegalen en gelukzoekers hadden verwacht. Sommigen genieten hier al zo lang bed-bad-brood (en zakgeld!), dat ze redelijk Nederlands spreken. Dat zij, activisten, advocaten en overheidsinstanties menen dat ze dezelfde rechten hebben als echte vluchtelingen, doet de vraag rijzen of wij niet zelf altijd de fout hebben gemaakt om veilige-landers en uitgeprocedeerden te blijven pamperen in plaats van te ontmoedigen of op te sluiten zoals in andere landen gebeurd met onwillige ‘uitzetters’. Zelfs de klacht dat hun kinderen op school in slaap vallen, is absurd, omdat ook de kinderen hier niet mogen blijven, maar (te) vaak misbruikt worden om alsnog een verblijfstatus te verkrijgen. Een gedoogsituatie die tot in Irak bekend is en gelukzoekers aantrekt die door mensensmokkelaars en andere criminelen worden misleid, uitgebuit, beroofd en zelfs vermoord. Met dank aan de ‘hulpverleners’, activisten en linkse asiellobby. Intussen worden hier voorbereidingen getroffen om nog meer ‘immigranten’ op te vangen, terwijl Merkel reeds met Warschau in onderhandeling is … Want de EU wil geen dwarsliggers die de onmacht tegenover Loekasjenko zichtbaar maken. En ook daar heeft Merkel kennelijk een (geheime) ‘oplossing’ voor: twee gesprekjes met Loekasjenko en de gelukzoekers worden reeds opgepakt en weggehaald van de Poolse grens.

Studenten

Volgens een onderzoek is een aanzienlijk deel van de studenten af en toe depressief, eenzaam of gestrest. Dit lijkt alleen verklaarbaar uit een gebrek aan sociale contacten (anders dan via een telefoon). Kennelijk zijn het studentenleven en de studie zelf niet echt toereikend om tegelijk ook de sociale ontwikkeling te bevorderen. Volwassen worden en de ‘harde’ kanten van het leven ervaren is niet altijd eenvoudig op een kamertje na het verlaten van het warme thuisnest. Is het wel zo’n goed idee om op kamers te willen of een studie te kiezen die (te) veel energie kost of een bijbaan die geen voldoening geeft of een uitgavenpatroon dat tot schulden leidt? Anders gezegd: zijn er niet te veel studenten die menen dat ze geschikt zijn voor een wetenschappelijke opleiding en en baan op academisch niveau? Als studeren je niet gemakkelijk afgaat, dan misschien die toekomstige baan ook niet. Want als je je eigen activiteiten, studiebelasting en sociale ontwikkeling niet kunt ‘managen’, dan is wellicht een eigen bedrijf of veeleisende baan te hoog gegrepen. Door het bachelor-niveau wordt aan dit keuzeprobleem al tegemoet gekomen, maar wellicht zouden meer studenten voor een hbo-studie moeten kiezen om geestelijk gezond te blijven. Groeien en bijleren kan ook in een bedrijf of als docent.


Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
8 maanden geleden

Een gewetensvraagje na lezing van de eerste paragraaf : … ‘kennelijk heeft zij niet in de gaten dat juist hààr achterban met relatief veel vaccinweigeraars die vermeende tweedeling veroorzaakt door het aan anderen over te laten om de “risico’s” van vaccinatie te ondergaan’.
Deze stigmatiserende vlieger gaat mijns inziens slechts op als de naïeve gevaccineerden op voorhand eerlijk en afdoende waren geïnformeerd door Rutte & Co. over ‘de risico’s die zij’ (evident) ‘van vaccinatie ondergaan’.
Quod non !!!

Is het dan gerechtvaardigd om hier zomaar, ‘à bout portant’ te poneren dat
veel vaccinweigeraars die vermeende tweedeling veroorzaakt hebben …etc.’ ? terwijl in feite de g e h e l e bevolking slachtoffer is van een gewetenloos stel charlatans in Den Haag die bewust die tweedeling veroorzaken? zie :

https://mobile.twitter.com/hansvantelling/status/1461758286764589059

r dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  r dunki

Dit is toch niet iets om te benaderen vanuit het wel of niet gevaccineerd gekibbel…?

Alarmerend veel baby’s geboren met ernstige hartproblemen van gevaccineerde moeders’ ( https://www.lnnmedia.nl/corona/alarmerend-veel-babys-geboren-met-ernstige-hartproblemen-van-gevaccineerde-moeders/ )