Een ‘Ode op de VVD’

Sinds een decennia plus is de VVD de grootste partij van Nederland en ik vermoed dat veel van mijn voormalige collega’s al die jaren hebben gestemd op de VVD en Rutte daardoor in het zadel hebben geholpen en gehouden.

Vermoedelijk een keuze uit gewoonte of omdat ze geen alternatief zagen. Ze waren niet de enigen. Opmerkelijk dat het gros van het VVD-electoraat nu loopt te klagen en te jammeren dat de VVD zijn kroonjuwelen wil verpanden en een voorstander is van apartheid, van discriminatie, van uitsluiting; van framen en doxen van een groep Nederlanders dat weigert aan de leiband van de grootste partij te lopen.

De politieke partij met partypoopers die herhaaldelijk proclameert het beter te weten dan U en ik, maar niet wil verklaren waarom twee keer gevaccineerden besmet zijn geraakt en met COVID-19 verschijnselen in ziekenzaal en op IC liggen.  Niet willen, want het antwoord slaat de bodem onder het vaccinatiebeleid vandaan. Die vraag is door wetenschappers medio 2020 al beantwoord: de vaccins werken slechts een bepaald aantal maanden en niet eens voor 100%. Onlangs kwam een van mijn twee keer gevaccineerde Duitse kennissen bij de dokter om het antistoffen niveau te laten opmeten. Resultaat: bijna zero, maar wel een QR code en dus is er geen probleem. Zo lopen miljoenen besmettingsbronnen rond in Europa en vermoedelijk zijn mijn echtgenote en ik er twee van. We kregen een paar dagen geleden het bericht een booster te gaan halen, want …immers…je weet het maar nooit….en ja boven de 70 jaar!

“Liberale beginselen mogen,
resp. moeten, opzij gezet worden”

Ik blijk niet de enige te zijn met mijn diepgaande bedenkingen voor deze kliek. Jan Dijkgraaf en Frits Bosch hebben eerder op twee verschillende websites hun ergernis in teksten uitgedrukt en die wil ik delen. Jan Dijkgraaf neemt het VVD-verkiezingsprogramma van 2010 als vertrekpunt voor de toetsing van de beloften van de partij en Frits Bosch vult dat aan met een aantal persoonlijke observaties. In dat verkiezingsprogramma staat een aantal harde, laat ik het noemen, beloftes:

Bescherming van het eigen woning bezit en in het verlengde geen gemorrel aan hypotheekaftrek en eigenwoning forfait. Bescherming van het boerenbestaan, zij zijn en blijven belangrijk is voor het dempen van de nakende voedselproblematiek door de progressieve groei van de wereldbevolking en zijn de beheerder van het Nederlandse landschap, Nederlandse cultuur en Nederlandse tradities. Nadruk op het beschermen van de veiligheid, immers zonder veiligheid geen vrijheid; inbreuken op die veiligheid worden snel, en krachtig beantwoord met de geldende wet- en regelgeving als toetsingskader.

Op zich niets bijzonders. Vrijwel iedere politieke partij die zich opwerpt als beschermer van welvaart, welzijn en veiligheid van de Nederlandse samenleving zal deze beginselen in het partijprogramma opgenomen hebben. Opmerkelijk zijn de teksten die betrekking hebben op de immigratie: de ongecontroleerde toestroom van kansarme en laagopgeleide migranten moet worden gestopt. Die resulteert in grote problemen op de arbeidsmarkt, in wijken, op scholen en ongewenste groei van de criminaliteit. Daarom moeten gemeenten de opvang beëindigen van uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen op welke wijze ook. Wie zijn Nederlands niet beheerst, verliest zijn verblijfsrecht en krijgt geen toegang tot bijstand. Het is niet eerlijk dat mensen door foute prikkels te snel in een uitkering belanden en daarin blijven.

Bam!

Tenslotte deze tekst vol verborgen humor: Gelijke rechten, maar ook gelijke plichten voor iedereen. Allochtonen zijn niet zielig en de overheid is geen geluksmachine die alle problemen oplost.  De laatste jaren is de afstand tussen de burger en de overheid gegroeid en is het wantrouwen tegenover de staat groter geworden. Spreekt de overheid wel de waarheid? Mensen hebben weinig vertrouwen in de rechtsstaat en het optreden van de overheid.

Bam, de spijker op z’n kop! De personen die deze tekst zonder enige taalfouten op papier hebben gezet, zijn ongetwijfeld op verkiesbare plaatsen gezet of hebben een mooie ondersteunende functie gekregen om die teksten in daden te kunnen omzetten.

Wat staat er echter in het vodje papier dat de o, zo rechtschapen Heere Seegers “per ongeluk” heeft laten liggen? God zij dank wel in de eerste klasse om er toch nog enige chique aan te geven: meer asielzoekers, ambitieuzere klimaatdoelen, minder belastingvoordelen voor huisbezittersen er kan ook nog aan worden gevoegd: eigen volk laatst en ruimere marges voor criminaliteit.

Dat die stelling juist is bevestigen de zes observaties van Frits Bosch:

VVD staat voor een sterke identiteit van het land. Maar nog nooit is de Nederlandse cultuur zo door de goot gegaan als onder tien jaar Mark Rutte. Rutte: ‘Nederland is institutioneel racistisch’. Aangezien Rutte zichzelf herhaaldelijk als Nederland ziet, bedoelt hij vermoedelijk ‘Ik ben institutioneel racistisch’, want hij spreekt niet namens mij en miljoenen anderen.

VVD staat voor een betrouwbare overheid. Maar nog nooit is de overheid zo onbetrouwbaar geweest als onder tien jaar Mark Rutte. Ik denk alleen al aan de diverse Toeslagenaffaires, de Groninger gas affaire, de kaalslag bij Defensie en Justitieel apparaat, de afbraak van de geneeskundige verzorging en medische voorzieningen. Geen wonder dat de samenleving overheid en politici niet meer vertrouwen en het parlement meer zien als een doorgangshuis naar betere ‘functies elders’.

VVD staat voor rechtsstaat en veiligheid, maar nog nooit is zoveel verhuftering en verloedering, maffia, aanslagen, narco-criminaliteit vertoond als onder tien jaar Mark Rutte. De reputatie van Nederland is afgegleden naar een ‘failed state’, ‘Käse, Koks, Killer’

VVD staat voor gemeenschapszin. Maar nog nooit heeft Nederland zoveel tribaliteit vertoond als nu. Nederland is volkomen los zand geworden. Er is geen gemeenschapszin meer. “Ieder voor zich en de rest kan stikken”, liberaal, de VVD zo eigen.

VVD staat voor goed onderwijs. Maar nog nooit is het onderwijs in Nederland zo slecht geweest als onder tien jaar Mark Rutte, met klagende leraren en leerlingen die met steekmessen naar school komen. Geen wonder dat men geen onderwijzer wil worden. Hier wordt de bijl geslagen aan de wortels van onze samenleving.

VVD staat voor ‘opvang in de regio’, maar nog nooit zijn er zoveel immigranten binnengekomen als nu. 100.000 per jaar. De asielzoekerscentra klagen steen en been. Nederlanders worden bedreigd en winkeliers beroofd. De idiotie kent geen grenzen.

Waarom dan toch?

De VVD, ooit de partij van Stikker, Ploeg, Den Toom, Toxopeus, Geertsema en Wiegel, bestaat nu uit een groepje sluipmoordenaars, leugenaars en oplichters, dat het pluche in Den Haag belangrijker acht dan welvaart en welzijn van de Nederlandse samenleving. Na mijn persoonlijke ervaringen met “achter- het behang-plakkers” als De Grave en Van Hoof ben ik begin van dit millennium volledig afgeknapt op de mores van deze zich Volkspartij noemende verzameling onbetrouwbare demagogen. Die krijgen nooit meer een stem van mij en daar zullen ze in Den Haag niet van schrikken. Rutte en de VVD bevestigen hun dedain voor het eigen electoraat, hebben weinig op met de doorsnee Nederlander en werken aan eigen politieke voordelen. De vraag blijft waarom die honderdduizend anderen door hun keuze voor de VVD bewust de nek in de strop steken.

Domheid, luiheid, sado machisme, gehersenspoeld?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

‘Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven’, daarom stemmen ze op VVD. Vrijheid en democratie is averechts beleid geworden maar men wil dat gewoon graag geloven. Inperking van vrijheden gaan steeds verder met als resultaat uitwassen zoals in Rotterdam. Hoogtepunt van VVD beleid: schieten op ongewapende burgers en de schuld in andermans schoenen schuiven. Met leedvermaak aanzien dat deze ‘bestuurders’ zichzelf richting Het Internationaal Strafhof manoeuvreren (statuut van Rome) want men leert nooit.

koddebeier
2 jaren geleden

Chapeau Charlef Brantz: U slaat de spijker op z’n kop, mooi stuk !
Na de Hr. Wiegel zag de VVD afglijden en heb ik geen VVD meer gestemd !

koddebeier
2 jaren geleden

De VVD is onder Rutte een enge linkse partij geworden die als partij zijn eigen normen en waarden vernietigd heeft om maar te blijven regeren.
Liegen, bedriegen en stelen van het volk is onder Rutte de norm van de VVD geworden ook de andere regeringspartijen en het merendeel van de tweede kamer zijn hieraan medeschuldig.
Kortom het merendeel van de politiek is een onbetrouwbaar zooitje geworden en zouden het beste uit het hele politieke bestel verwijderd moeten worden.
Zij hebben met z’n allen het volk belogen, bedrogen en bestolen.
Zij zijn het schuim van de aarde en het tuig van de richel, minderwaardige mensen die over lijken gaan .

Fredjohan
2 jaren geleden

Er wordt alsmaar gezegd dat er nieuwe verkiezingen moeten komen, maar zolang 85% van de bevolking politiek analfabeet blijft lost dat ook niets op.

mgjb
2 jaren geleden

Volledig mee eens. Ik heb 40 jaar VVD gestemd maar sinds ze met veel mooie woorden een GL beleid uitvoeren (meer migranten, klimaatwaanzin, energietransitie waanzin, belastingverhogingen, wegtreiteren van de industrie en boeren, etc etc) is het over en uit. Er is geen visie, er wordt nooit een streep in het zand getrokken, tot hier en niet verder. En nu krijgt D66 alles wat ze willen. Nog meer politiek activistische D66 rechters die niks doen als het gepeupel wordt vermalen door de overheid.
Het volk bangmaken en alles doen wat in akkoorden met de EU is vastgelegd. Buiten parlementaire controle en regelmatig in strijd met de grondwet.

Hoe eerder nieuwe verkiezingen hoe beter.

koddebeier
2 jaren geleden
Antwoord aan  mgjb

Gezien het IQ van de bevolking zal dat weinig oplossen.