Academisch establishment gaat woke

In de afgelopen maanden hebben Steije Hofhuis en Niek Pas, onder verwijzing naar de Angelsaksische woke wereld als voorland, meermaals geargumenteerd dat de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen ervoor gekozen heeft om woke te worden. In een doorwrocht artikel (o.a. te lezen in Elsevier d.d. 25.11) stelden zij dat het Academisch establishment sindsdien op voorhand iedere discussie over woke blokkeert onder het totalitaire motto ‘science is settled’. Nu staan zij ongetwijfeld op de nominatie voor ‘cancelling’.

Desondanks toonden zij een rechte rug in hun terechte stellingname omdat e.e.a. volkomen vergelijkbaar is met het infameuze science is settled’ van Barack Obama die de natte dromen van  de woke klimaatlobby zo dacht te beschermen tegen rationele wetenschappelijke kritiek zoals ‘peer reviews’ als onderdeel van een eerlijk, open wetenschappelijk idealisme. Het resulterende zwakke, ideologisch besmette ‘woke gescharrel’ is niets anders dan gesloten activisme dat het moet hebben van uit angstige arrogantie geboren grote bekken die wij ook terugzien in de door het Kartel gedreven Haagse heksenjacht op Baudet c.s.

Dat de KNAW zich op dezelfde laffe wijze probeert in te dekken tegen objectieve kritiek en onwenselijke ‘peer reviews’ moge blijken uit hun bange stellingname: ‘Een veroordelend gebruik van de term “woke” blokkeert discussie en bedreigt (academische) vrijheid…’

Wat is woke?  

Om te beginnen wordt het gezien als een ‘alert zijn voor raciale of sociale discriminatie en onrecht in de samenleving’, althans dat is de propagandistische vlag voor de puur communistische lading. Naar mijn mening is deze stroming niet exclusief van deze tijd maar een historisch, periodiek terugkerend fenomeen dat door de eeuwen heen de kop opsteekt. Het manifesteert zich nu in een destructief, nihilistisch proces dat het feitelijk gemunt heeft op de westerse (in hun optiek ‘blanke’) materiële en intellectuele voorsprong van de laatste eeuwen in een met ‘communicerende vaten’ vergelijkbaar proces waarin wij aan de andere zijde allemaal ‘slachtoffers’ aantreffen die nu misbruikt worden om een transparant fascistische agenda te verhullen. In het begin van de vorige eeuw kwamen vergelijkbare hersenspinsels van een verlopen kroegtijger genaamd Karl Marx tot ‘bloei’, resulterend in ruim 100 miljoen moorden en in 1789 kwam in Frankrijk een wokebeweging op in de bloedbaden van hun ‘great reset’ en ‘building back better’. Niets nieuws onder de zon, alleen heette Schwab toen Robespierre. Deze stromingen stonden aan de wieg van communisme, nazisme, fascisme en de huidige wokemisère. Voor hen die in een breder historisch perspectief willen denken is er de vergelijking met het  intellectueel en materieel leidende China van duizenden jaren geleden met de primitieve communistische kliek in Peking van vandaag. De huidige wokebeweging in de Westerse maatschappij probeert dit proces wanhopig te versnellen met het permanent vervalsen van verkiezingen in de USA teneinde zelf aan het bewind te blijven om hun ‘great reset’ te realiseren. Liefst voordat de Amerikaanse kiezers hen de oren wassen en de sheriff Trump terughalen om orde op zaken te stellen in de puinhoop van minder dan één jaar democratisch wanbeleid waar zelfs Mark Rutte een puntje aan kan zuigen.

In die context is ons onderwijs in de wurggreep van de D66-mafketel van Engelshoven gevallen en valt de KNAW ook in handen van progressieve jojo’s onderweg naar Utopia, waar een gedecimeerde middenstand of naar Engeland verdreven grote bedrijven nog enig weerwoord zouden kunnen geven, waardoor de deur wijd opengaat voor de wokeslopers van Rutte IV.

Waar gaat woke heen?

Wie kan dat beter verklaren dan Barack Obama, de ‘pater intellectualis’ van de funeste, ‘woke identiteitsleer’ die niets anders beoogt dan het verdelen van de samenleving in slachtoffers en daders en die tegen elkaar op te zetten, over klimaat, inclusiviteit, diversiteit, perverse sexuele afwijkingen en zelfs over coronavaccinaties? In oktober 2019 sprak hij gedenkwaardige woorden in de aanloop naar de Democratische verkiezing van hun presidentiële kandidaat. Merkwaardig genoeg leken dat op het eerste gezicht kritische en genuanceerde uitlatingen die de huidige wokehysterie juist ontmantelen! Dat dat pertinent niet zijn bedoeling was blijkt al gauw als u goed leest: Ik krijg het gevoel onder jonge mensen op social media dat hun manier om verandering teweeg te brengen is om zo bevooroordeeld mogelijk jegens andere mensen te zijn. Als ik tweet of hashtag over hoe jij iets niet goed deed of het verkeerde werkwoord gebruikte, dan kan ik achterover leunen en heel tevreden met mijzelf zijn. He, zag jij hoe wokeik was? Ik heb jou daar even op jouw nummer gezet!’ Hij vervolgde: ‘Dat is genoeg. Als alles wat je kunt doen het gooien met stenen is, dan kom je niet ver. Mensen maken fouten.’

Obama zag de door hemzelf veroorzaakte bui al hangen van de onderlinge wedstrijd tussen de snowflakes wie de èchte, puurste Sneeuwwitje mocht zijn, dus probeerde e.e.a. bij te sturen met de woorden: ‘ Eén van de dingen onder ‘progressieven’ waarover ik mij zorgen maak is de rigiditeit waarin wij zeggen: “sorry, maar dit is hoe het moet zijn” waarna wij een ‘circular firingsquad” vormen en op onze eigen geestverwanten losknallen omdat zij niet puur genoeg in de leer zijn…’

De uitsmijter luidde: Als wij zuiverheids tests gaan uitvoeren houden wij zo’n kleine partij over dat wij niet meer in staat zullen zijn om te winnen (vandaar o.a. de permanente vervalsing der verkiezingen waarnaar de Democraten nu opnieuw naarstig moeten streven omdat het kaartenhuis al begint in te storten).

Zijn slotzin zou boven de deur van de D66 Kamerfractie gebeiteld moeten worden: ‘Governing is not about saying: ‘You don’t agree with me, then you can’t be part of the conversation.’ Hopelijk hebt u begrepen dat hier sprake is van een strikt democratisch proces, zij het dat dat exclusief is weggelegd voor fascistische tirannetjes in spé, de ‘sneeuwvlokjes’ van D66, PvdA en GL. Of het van Obama komt of van zijn discipelen, in de KNAW, ‘progressieve’ hysterie brengt geen brood op de plank, integendeel, zoals nu weer ene ‘professor’ Arie Dijkstra, een soort van tweede Hugo de Jonge, en ‘hoogleraar sociale psychologie van gezondheid en ziekte’ aan de Rijksuniversiteit te Groningen, bewijst met zijn globalistisch propaganda artikel: ‘Naleven coronamaatregelen is gewoon een kwestie van burgerschap’. Het is weer hetzelfde stokoude liedje van ‘ik heb gelijk’ met Rutte’s refrein: ‘bek dicht’.  (Leest u Elsevier van 25.11 er maar op na en huiver.) Arme studenten!

En dan NPO steunpilaar van de samenleving en grote vriendin van de heks van D66, Shula Rijxman (ook D66), die door Arie Slob benoemd wordt tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ‘wegens bijzondere verdienste voor de samenleving’. Daar zakt je broek toch ècht meters van af…?

Hoe ziet Big Brother’s ‘verbinding’ er in de praktijk uit?

Tot slot de kers op de woketaart met de schandalige veroordeling van klokkenluider Plug, de ex-Min. van Justitie employee die door Mark Rutte en Hugo de Jonge werd aangeklaagd voor een kinderachtige Twitter post met twee lijkzakken op de grond achter een begrafenisauto en de mededeling dat de corona persconferentie van dit duo niet doorging. Ook had hij duidelijk gemaakt hoe ‘pedo van het jaar Demmink’ door Rutte en de rechterlijke macht in bescherming was genomen, dus onze uiterst intolerante Mark met het korte lontje stond al op ploffen. Eenieder weet inmiddels dat een jonge dame die verkracht is, desnoods vlak voor het politiebureau, de kans niet eens krijgt van de overwerkte Hermandad om aangifte te doen, maar in dit geval was de arme heer Plug binnen enkele uren gearresteerd en zonder pardon voor tien dagen in de bak geslingerd om vervolgens tot een gevangenisstraf van tien weken veroordeeld te worden (eis zelfs 3 maanden). Onze Big Brother heeft wel èrg lange tenen, maar gelukkig heeft hij het al helemaal alleen voor het zeggen in zijn kruistocht naar ‘verbinding’! Ordnung muss sein…

Elke revolutie keert zich uiteindelijk tegen zichzelf, maar na alle verbindende en inclusieve exclusieve moordpartijen moet er toch ‘brood op de plank’ komen. Ondertussen richt dit gehersenspoelde volk, ook in de wereld van de wetenschap, onnoemelijke schade aan met hun ‘consensus’ onzin, daarbij gesteund door de vrijbrief van Mark Rutte aan zijn handlangster van Engelshoven om haar ‘woke terreur en verdeeldheid’ in haar versie van de academische wereld te zaaien en te cultiveren.

Daar gaat het hun en hun lichtend voorbeeld Obama om!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties