Soeverein Polen

In Nederland gaan internationale verdragen in beginsel boven de Nederlandse wet, maar dat is geen globale standaard, omdat bijvoorbeeld in de EU het Europese recht meer en meer subversief is geworden in de zin dat het soevereiniteit en democratie van de lidstaten devalueert. Dit biedt onze overheid al jaren de kans om onze soevereiniteit verder te ondergraven, hetgeen onze bevolking alle reden geeft om e.e.a. te heroverwegen, teneinde ons land van dit politiekcorrecte juk te bevrijden.

Zodra een nationale wet weer zwaarder weegt dan de internationale regelgeving staat automatisch het corrupte kaartenhuis van de EU op de tocht. Nederland kent helaas geen Constitutioneel Hof zoals Duitsland of Polen, dat nu geoordeeld heeft ten gunste van het primaat van de nationale wet, wat inmiddels alle globalistische spelers in de EU zo ongeveer in de gordijnen heeft gejaagd. Want daarmee gaat de deur voor een Pools vertrek uit de EU wagenwijd open. De regeringspartij PiS deelt echter niet in de opwinding van de globalisten die nu alvast vanuit de gordijnen schreeuwen over een mogelijke bevrijdende Polexit als ‘verraad tegenover toekomstige generaties’.

Jarosław Kaczyński. Foto: Piotr Drabik/Flickr

Brusselse charlatans als Timmermans zien met lede ogen hoe Polen na de bevrijding van het Russische fascistische juk de golf van destijds inderhaast benoemde subversieve, communistische rechters weerstond en, zeer tot het ongenoegen van de neocommunisten in Brussel, onder controle bracht. Alle mogelijke geitenharensokken gingen de afgelopen jaren in Polen de straat op, daarbij inbegrepen Nederlandse D66, GL en PvdA ‘rechters’ die geen enkele moeite deden om de schijn van hun vermeende onpartijdigheid op te houden. Maar het katholieke Polen heeft al ruim vier decennia lang de rug recht gehouden tegen de Russische communisten en accepteert ook geen Brusselse polonaise aan hun lijf.   

Kortom, deze constitutionele rechterlijke beslissing past prima in dit traditionele, historische beeld waarover de politiekcorrecte meute nu krokodillentranen met tuiten huilt, maar er is zoiets als het traditionele rechtsgevoel dat zich in een zichzelf respecterende democratie – maar dus kennelijk niet in Nederland – manifesteert. De EU gaat nu ongetwijfeld proberen de financiële kraan dicht te draaien teneinde met chantage hun gelijk te halen, maar premier Morawiecki stelt dat het lidmaatschap van Polen sinds 2004 ‘een van de belangrijkste gebeurtenissen van de laatste decennia’ is en dat Polen ‘binnen de Europese familie hoort’…. Maar hij geeft geen krimp en stelt dat het vonnis van het  Constitutioneel Hof spoort met wat veel EU-leden pretenderen, namelijk dat de eigen nationale grondwet boven de internationale regelgeving gaat. Hij vraagt daar respect voor van de hypocriete globalistische wolven die niet uitgehuild raken zolang zij hun zin niet krijgen.

Ook de voorzitter van de regeringspartij PiS, Jaroslaw Kaczynski, stelt dat de nationale grondwet boven de Europese wetgeving staat, “want anders zou Polen de eigen soevereiniteit verliezen en de eigen burgers verloochenen die in een democratie nu eenmaal bepalen wie de teugels in handen houden en waarheen zij het land sturen”.  Dat is per se niet het Brusselse Cultuur Marxisme…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rafi
1 jaar geleden

‘Had mijn vrouw maar 1 zo’n been’.