Video: Wynia’s Week

Gooi het hele klimaatbeleid om, zegt MAARTEN VAN ANDEL in gesprek met SYP WYNIA. Het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte werkt nauwelijks – of zelfs helemaal niet – en is peperduur. Het beleid draait op sentiment, niet op nuchter nadenken. Bijna niets werkt.

Het gasverbod kost honderden miljarden en leidt tot meer gasverbruik. Het subsidiëren van houtstook is slecht voor klimaat, natuur en milieu. Het onder de zeebodem stoppen van CO2 van Shell is allerminst duurzaam. Waterstof is de jongste vlucht vooruit, maar evenmin een oplossing. Wat wel werkt Wat wel werkt? Kernenergie zorgt in ieder geval niet voor CO2-uitstoot, maar daar wil Den Haag nou juist niet aan. En het duurzaamste energiebeleid is minder energie verbruiken, zegt Van Andel. Door isolatie bijvoorbeeld – dat werkt in ieder geval wel.

Maarten van Andel

Chemicus, ingenieur, manager Maarten van Andel is chemicus, werkte als ingenieur en manager in de high tech en is nu directeur Toegepaste Natuurwetenschappen van de Fontys Hogescholen. Hij schreef twee boeken over het klimaatbeleid en publiceert regelmatig in Wynia’s Week. Kijk HIER voor de nuchtere en trefzekere artikelen van Maarten van Andel.



WWTV: Hebt u al een abonnement op Wynia’s Week TV – met voortdurend nieuwe, verrassende interviews en columns? Abonneren kan HIER https://www.wyniasweek.nl/video/ Welkom bij WWTV!


Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
11 maanden geleden

Opmerkelijk dat beide heren voorbijgaan aan de vraag of er wel sprake is van een ‘abnormale’ opwarming van de atmosfeer èn het feit dat er sinds 2017 een dalende trend in de atmosferische temperatuur wordt geconstateerd… Niet dat ik de gigantische luchtvervuiling van India en China goedpraat, maar hun uitgangspunt lijkt mij daarmee nogal wankel.