Het ‘nieuwe leiderschap’ van Vera Bergkamp

Sinds  7 april j.l. is Vera Bergkamp (D66) voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal, na een heimelijk een-tweetje tussen Rutte en Kaag. Dat is geen onbelangrijke functie in ons land, maar zij is erin geslaagd om zich binnen een half jaar al te buiten te gaan aan mogelijke malversaties. Ex-50PLUS voorzitter Geert Dales schreef erover op TPO.

Wat blijkt: Op 31 maart 2021 werd Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS bij de verkiezingen van 17 maart, geïnstalleerd als het enige Kamerlid van de ouderenpartij. Dat Den Haan geheel andere bedoelingen had, bleek al na vijf weken, toen ze de fractie van 50PLUS verliet en ‘voor zichzelf begon’. Geert Dales legt in zijn uiteenzetting haarfijn uit dat de stichtingskas van de fractie 50PLUS (iedere fractie heeft een stichting die de fractievergoedingen ontvangt en verder behandeld) een leuke reserve bevatte van zo’n 300.000 euro en dat die de eenmansfractie van Den Haan in de schoot viel, door interventie van Kamervoorzitter Bergkamp. Bovendien kan Den Haan nu teren op de ‘rechten’ van de vorige (en grotere) 50PLUS-fractie, die nu maandelijks nog zo’n 90.000 euro opleveren.

Kamervoorzitter Bergkamp. Afb: Levien Willemse / wiki

De uiteenzetting die Dales heeft gepubliceerd, doet vermoeden dat het gezamelijke COC- en D66-verleden van beiden, mede heeft bijgedragen aan die buitengewoon onwenselijke situatie. Een soort van ‘ons-kent-ons’ en ‘wij matsen elkaar’. Hieruit bekruipt ons als burgers, toch op zijn minst een gevoel dat het de verschillende dames en heren in de politiek uitsluitend is te doen om de kortste weg naar, en de grootste greep uit de schatkist. Als dat zo is, dan betalen wij natuurlijk liever voor hun absentie, want aan dergelijk gajes heeft dit land niets.

Zowel Bergkamp als Den Haan hebben wat uit te leggen. Als de gang van zaken niet deugt, dan kunnen beiden met pek en veren de Kamer uitgedragen worden. Naar het Groene Zoodje met dat spul.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rafi
2 jaren geleden

Hopelijk wordt hier werk van gemaakt. Ze lijkt mij nu onmogelijk geworden. En dan daarna nu eindelijk eens een belangrijke post voor de PVV, m.n. Bosma: die van T.K.-voorzitter.