Marijn Poels: “Het Goede Doel Heiligt de Middelen”

Documentairemaker Marijn Poels gaat op zoek naar de verwevenheid tussen goede doelen, media en overheid. Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan.

Deze film verscheen eerder tevens bij onze goede vrienden van Ongehoord Nederland. Marijn Poels onderzoekt in deze docu de rol van de ‘Goede Doelen’. Deze zijn niet zelden beleidsbepalend en worden indirect en met ondoorzichtige constructies financieel gevoed door de overheid. Macht is te koop en kan gemakkelijk worden verbloemd met morele stempels, stelt Poels vast in zijn film.

Wat is de rol van de Goede Doelen, wat is hun plan, hun richting? En nog belangrijker: wie bepaalt die richting eigenlijk?


https://www.youtube.com/watch?v=7L-oipO9EbU

U kunt het belangrijke onderzoekswerk van Marijn Poels steunen met een bijdrage via de link hieronder.
https://marijnpoels.backme.org/


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roel
2 jaren geleden

NB. In Edge wordt (bij mij) de docu “gescrambeld” weergegeven: Wel geluid, geen beeld…; In Firefox wel goed…

A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

Zodra de commercie in bepaalde gevoelige segmenten van de maatschappij aanwezig is, gaat het volledig mis. A, door hebzucht, B. door de politiek, C. belangen verstrengeling, D. investeringen door kapitalisten, E. onwelgevallige omstandigheden, zoals, 1. te veel pesticiden, 2. Megalomane ambities in de politiek, 3. Overbevolking als gevolg van immigratie en daardoor de investeringen op grote schaal noodzakelijk maakt, waarbij de, 4, de landbouwgronden schaars worden en derhalve ” de boer” een vijand is geworden voor de woningbouw”. Immers: De verstedelijking is een ramp voor geheel Nederland omdat DAN de voeding uit het buitenland moet komen en er geen controle meer is op de ” gebruikte pesticiden, de prijzen en de afhankelijkheid desastreus is.”
En, “” Macht is te koop en kan gemakkelijk worden verbloemd met morele stempels”.

Dan komt ook het parasitaire element naar voren én de belanghebbenden, aangespoord/ gestuurd door zieke politiek ambities, de boeren in het nauw komen en deze worden uitgebuit.

De volledig ” doorgedraaide beleidsnormen” blijken een ” kennelijk zodanige machtsfactor te hebben én zich ontpopt als belanghebbende door de verstrengelende politieke elite.”
Drs. Paul Gerbrands, oprichter van de ” Club van Tien miljoen” schreef in zijn boek, ” Meer mens met minder mensen”, dat de Staat zich als een Bank van lening annex Verzekeringsmaatschappij gedraagt, en de burger slechts “Klant” is. De minachting naar de burger is zo ziek en stuitend dat je daar werkelijk misselijk van wordt.

De conclusie: Ook het landbouwbeleid is zo absurd en kortzichtig, en tegen- natuurlijk, dat een ramp onverbiddelijk op ons afkomt.
En…… daar doen dus de “goede doelen maatschappijen” ( Loterijen ) aan mee. En, hoe dom zijn de Nederlanders…….. En de politiek drijft op de kurk van de domheid……..!!!