“Hoe godvergeten slecht moet je zijn om dit te flikken?” [*]

Nederland wordt overspoeld door een criminaliteit die zich uitstrekt van mocro-maffia via migranten criminaliteit, drugs en mensenhandel tot het uitschakelen door onderwereld en elitocratie van personen die boven het maaiveld uitsteken.

Bewust zet ik de elitocratie erbij omdat die ‘ongewenste tegenspraak’ op een verwerpelijke manier bestrijdt met een cordon sanitaire, framing en doxing. In die strijd wordt weliswaar geprobeerd de handen schoon te houden, maar herhaaldelijk vallen ze in hun eigen valkuilen. Het Belgische Nieuwsblad penseelde twee dagen geleden de aanslag op De Vries met de volgende woorden: ”Nederland heeft een treurige traditie van publieke en ophefmakende executies. De motieven verschillen, maar elke keer gaat het om een belangrijke, en vaak ook mondige, figuur tegen wie op klaarlichte dag een aanslag wordt gepleegd”. Dit keer was het dus Peter R. de Vries, maar in het nabije verleden waren Gerrit Jan Heijn, Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Derk Wiersma al aan de beurt. De aanslag op De Vries past in een steeds langer wordend rijtje van extreem geweld richting de rechtsstaat.

Ze waren er weer. Met hun platitudes, holle machtswoorden en loze beloften. We hebben ze eerder gehoord: na de moorden op Gerrit Jan Heijn, Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Derk Wiersum. Bijvoorbeeld de Minister van Justitie die na de aanslag op advocaat Derk Wiersum met de volgende tekst op de proppen kwam: “dit is een aanslag op onze rechtsstaat. De mensen die daar werken, zorgen voor uw en mijn democratische rechtszorg. Dit is een grens die de georganiseerde misdaad is over gegaan”. En hij beloofde: dit nooit meer. Hoe zo, dat nooit meer. Hoe vaak heeft de samenleving die woorden uit de mond van politici horen kreunen. Die woorden hebben allang hun geloofwaardigheid verloren

Na de moord op Wiersma kwam het kabinet met het plan voor een soort FBI die de georganiseerde misdaad moest bestrijden: het Multidisciplinair Interventie Team, ook wel MIT genoemd. Er werd ruim €90 miljoen voor uitgetrokken, maar actief is het MIT nog steeds niet. De reden is simpel: politiebazen beconcurreren  elkaar, omdat het MIT de beste rechercheurs weg haalt bij bestaande teams. Ook zijn talloze vacatures bij het MIT nog steeds niet ingevuld. Eigenbelang boven het gemeenschappelijke belang. Het beschermen van de eigen Koninkrijkjes om te kunnen voorkomen dat het persoonlijke blazoen kan worden besmeurd. Met zo’n instelling kun je teksten als “allen voor één…we moeten een front vormen tegen de criminaliteit” in de overvolle prullenbak gooien”.

Een front vormen met een tandeloze veiligheidsorganisatie? De tijd dat de politie je beste vriend was en de pet ook de Nederlandse burger paste, ligt ver achter ons. Het is een duistere organisatiestructuur geworden waar het streven naar diversiteit, het ontzien van de zielige migrant en de politieke boodschap, speerpunten van het beleid zijn geworden. Uit vrees van racisme en discriminatie beschuldigd te worden, is het mede door het fanatiek faciliteren van de politieke boodschap een ondoelmatig en ineffectief instrument van de Nederlandse uitvoerende macht geworden. De politie is je best vriend? Wellicht voor migranten en voor Nederlanders met een andere vooral Afrikaanse en Arabische cultuurachtergrond. Niet echt voor de volgens de wetten van Nederland levende Nederlander.

“Meerdere malen werd
geprobeerd een flink
rookgordijn op te trekken”

Het is de overheid nog steeds niet gelukt om het aantal ernstige misdrijven waarbij een asielzoeker als verdachte is aangemerkt te verminderen. In sommige categorieën, zoals poging tot moord en doodslag en zware mishandeling, was zelfs sprake van een stijging. 59% van de verdachten komt uit een veilig land van herkomst. Uit Marokko, Algerije en Tunesië. Zo werd ruim 1 op de 3 van de Algerijnse, Marokkaanse en Tunesische asielzoekers verdacht van een misdrijf. Het ministerie van J & V worstelt al jaren met asielcriminaliteit en openheid daarover. Het onderwerp ligt politiek uiterst gevoelig en meerdere malen werd geprobeerd een flink rookgordijn op te trekken. Nadat eerder beterschap werd beloofd, verdoezelde voormalig staatssecretaris Harbers zware verdenkingen onder de vage kop ’overige’. Moeten we nog spreken over de ineffectieve strijd tegen de andere genoemde criminaliteitssoorten en de groeiende onveiligheid van de doorsnee burger?

Ferdi Elsas de moordenaar van Gerrit Jan Heijn kreeg in 1988 een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd en kwam in 2001 alweer vrij na een afgeronde TBS behandeling en goed gedrag. Hij kwam door een aanrijding in 2009 om het leven. Volkert van der Graaf de moordenaar van Pim Fortuyn, kreeg 18 jaar en loopt nu vrolijk rond, zich regelmatig beklagend bij de rechtbank. Bouyeri de moordenaar van Theo van Gogh kreeg levenslang en probeert vanuit de gevangenis nog steeds zijn destructieve boodschap te verspreiden. Ridouan Taghi, de vermoedelijke opdrachtgever achter de moord op Derk Wiersum, werd in Dubai opgepakt en wacht op het vonnis van de rechtbank. Dezelfde misdaad, een inconsistent straf maat en -afhandeling.

Multigekleurd

Demissionair premier Rutte waarschuwde woensdag dat de strijd tegen de multigekleurde criminaliteit een is van de lange adem. “Het is geen kwestie van uren en dagen, maar van maanden en jaren. Maar het is een strijd die Nederland gaat winnen…het is geen strijd die je kunt winnen met korte stappen, dit vraagt vasthoudendheid”. Dat kan juist zijn, maar de vraag is wanneer de overheid met die strijd begint. Wanneer de steeds maar groeiende en harder wordende criminele acties als meetlat worden genomen, lijkt het een hopeloze zaak te zijn door weinig meewerkende politiebazen en de met activistische bewegingen meebuigende rechterlijke macht die zich vooral onderscheidt bij de strijd voor het klimaat,.

De titel van dit artikel luidt: “Hoe godvergeten slecht moet je zijn om dit te flikken”. Het hangt ervan af door welk prisma je die acties bekijkt. Ik heb niet het idee dat de onderwereld wakker ligt van zo’n uitspraak. Voor hen lijkt het een daad van gerechtigheid onder het motto: “wie niet mijn taal spreekt, moet  zwijgen”.  De laatste maanden blijkt dat ook segmenten van de bovenwereld zich bedienen van dat motto. Deugpolitici, geschiedvervalsers, binnenlands veiligheidsapparaat, rechterlijke macht, klimaat- en corona-activisten en migranten doen hetzelfde. Weliswaar met andere methoden en instrumenten, maar neutraliseren is het doel. Ze doen hun best om de stem van de tegen- of anderspraak het zwijgen op te leggen en schromen daarbij niet om nadrukkelijk op de man te spelen. Wellicht dat de heer Van den Heuvel zijn terechte uitspraak kan inlijsten en die uitdelen aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de leiding van de Belastingdienst en het hoofd van het Politie en Justitieel apparaat.

“Hoe godvergeten slecht moet je zijn om dit te flikken” is niet alleen van toepassing voor de Onderwereld, maar geldt ook voor een aantal segmenten van de Bovenwereld en op die manier schuiven beide werelden onopgemerkt voor de Nederlandse samenleving in elkaar.


[i]Kop van de 7 juli 2021 column van Van den Heuvel in De Telegraaf


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
2 jaren geleden

Ik denk dat een internationale geldelite denkt dat het goed is voor het ‘redden’ van de natuur, het klimaat en de mens, om chaos te genereren die de vraag naar wereldregering zal bevorderen en de stemmen van kritische andersdenkenden zal doen verdwijnen. Veel politici gaan hierin mee, ook veel geestelijk leiders, ook veel wetenschappers en opiniemakers. Het kan een totalitarisme geven, een soort Noord Korea maar dan wereldwijd. Met die geldelite die feestviert in hoog ommuurde paleizen, zoals de Franse adel deed in de jaren voorafgaand aan de Revolutie.

2 jaren geleden

Mensen, mensen………. geloof Mark Rutte toch niet en evenmin Ferd Grapperhaus én Wopke Hoekstra heeft de strepen van zijn “dubbele”moraal” op zijn gezicht.

Wat er werkelijk aan de hand is, weten we bij Sta-Pal allemaal. Eén wetenschap is zeker:” “”Immigratie”” lost niets op tegen de vergrijzing maar….. we importeren wel heel veel criminaliteit en daarnaast wordt de woningdruk, de natuur wordt platgewalst, het CO2 wordt aangewakkerd, de ruimte wordt schaars en daardoor de prijzen van huizen en landgoed, de pan uit vliegen……… En…….. de “”Demografische Diversiteit,” wordt een catastrofe. Het cultuurrelativisme is, mijns inziens, een ideologische linkse ziekte waarbij de kortzichtigheid voorop staat. De absolute incompetentie van veel leden in de Tweede Kamer én in VAK K, waar de ” sociopaat” op zijn mobiel kijkt én Nederland ondergeschikt is aan ” wereldlijke doelstellingen” als ook Nederland een CONGLOMERAAT WORDT ZONDER ENIGE HERKENNING DAT HET NEDERLAND IS.
De verstedelijking zorgt voor mensen die ambivalent worden, de onleefbaar maakt dat rellen én criminaliteit aan de orde van de dag zijn.
Hebben we nog niet door dat ” de coalitie Mark Rutte III,” een onverbiddelijke rampscenario van “”Ellende” aan het vormen is.

Hoeveel mensen worden alsnog geofferd voor de meest pathologische doelstelling van een “Eenheid binnen Europa” te bereiken??? En, het megalomane denken van “velen”, een cultuur van armoede brengt.

Het absoluut “ geesteszieke” beleidsmodel, vraagt om onmiddellijk beëindiging van immigratie én nieuwe verkiezingen, omdat de onhoudbaarheid inmiddels is bereikt.