Criminaliteit onder ‘asielzoekers’

Criminaliteit houdt de gemoederen bezig. Ferme woorden na de aanslag op De Vries, zoals “een aanslag op de journalistiek” of ‘een aanslag op de rechtsstaat”. In werkelijkheid was het toch echt een aanslag op De Vries en de rechtsstaat werd en wordt om zeep geholpen door een reeks van hevig falende kabinetten.

Het is de overheid nog steeds niet gelukt om het aantal ernstige misdrijven waarbij een asielzoeker als verdachte is aangemerkt te verminderen. In sommige categorieën, zoals poging tot moord, doodslag en zware mishandeling, was er zelfs sprake van een stijging. PVV-leider Geert Wilders stelt ronduit dat Nederland alleen maar onveiliger is geworden. Partijen en ‘deskundigen’ die zich bezighouden met de criminaliteit (en Wilders bij eerste gelegenheid graag de maat nemen) blijven pleiten dat een harde aanpak niet werkt. Dat is logisch: als er eens hard ingegrepen zou worden, dan zijn zij de eersten die zonder werk zitten. Hun doel is ‘pappen en nathouden’ zoals een brandweercommandant er absoluut geen hekel aan heeft om het vuur ‘gecontroleerd te laten doven’.

Migratie-criminelen

In totaal werden er vorig jaar 4420 misdrijven geregistreerd waarbij een asielmigrant betrokken zou zijn. Het jaar ervoor ging het nog om 4996 registraties. Maar de huidige afname is grotendeels te verklaren door een gigantische daling van de zakkenrollerij in Nederland. Door de coronacrisis, en de daarbij horende maatregelen, waren er minder mensen op straat en door de anderhalve meter regel is de daling goed te verklaren. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol was vorig jaar nog ‘stellig in de overtuiging’ dat de overheid haar zaakjes steeds beter op orde had. Helaas is de werkelijk weerbarstiger. In 2019 steeg het cijfer nog met bijna 600 misdrijven meer waarbij asielmigranten waren betrokken.

Foto: Hellebardius / Flickr

Uit de cijfers blijkt dat sommige groepen veelvuldig naar voren komen in de criminaliteitscijfers. Ruim 1 op de 3 (!) van de Algerijnse, Marokkaanse en Tunesische asielzoekers is verdacht van een misdrijf. Voormalig staatssecretaris Harbers verdoezelde eerder die criminaliteit onder asielzoekers nog onder de vage titel van ’overige misdrijven’. Pas toen ‘De Telegraaf’ destijds achterhaalde om welke zware verdenkingen het ging, moest de VVD-staatssecretaris  zijn biezen wel pakken omdat hij het zelf ook niet te verkopen vond dat de cijfers onder zijn verantwoordelijkheid zo waren gepresenteerd door de ambtenaren (die er zelf kennelijk altijd en zonder consequenties mee wegkomen).

COA Overloon

Vanavond moet de gemeenteraad van Boxmeer beslissen of het asielzoekerscentrum in Overloon open kan blijven. Het contract met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) loopt af en verlenging van dat contract lijkt allerminst zeker. Want na jaren van overlast, diefstallen, inbraken en zelfs mishandelingen zijn de inwoners van Overloon er helemaal klaar mee. Marij Nabuurs hield jarenlang haar mond, bang om uitgemaakt te worden voor racist. “Maar het is gewoon niet meer vol te houden. Er is hier voor het huis ingebroken, aan de achterkant, in de auto’s, in huis terwijl we gewoon binnen waren. Dit kan zo niet langer.” Eerder werd de bewoners geadviseerd om ‘een hoog hek, bewakingscamera’s en een goede hond’ aan te schaffen. Daarmee was voor de ‘bestuurders’ kennelijk aan de gemeentelijke zorgplicht voldaan.

Ophoepelen en rap een beetje

Het wordt tijd om het speelgoed van het COA en andere subsidieslurpers nu massaal de deur uit te trappen. Met internationale regels en voorschriften hebben wij in dit geval helemaal niets te maken; de eerste verantwoordelijkheid van onze overheid is om ons land veilig en vrij te houden. Wie daaraan niet kan of wil meewerken, die dondert maar op en een beetje rap graag. Voor zoveel het de asielzoekers betreft: mocht de regering van het land van herkomst nog tegensputteren: flikker het hele zootje maar over het hek bij de respectievelijke ambassades. Wij moeten er in ieder geval van af en wie ze zo gemaakt heeft mag ze houden. Veel moeilijker is het niet.

Zoete broodjes zijn er genoeg gebakken. Die komen ons nu wel zo’n beetje de strot uit.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Op welke wijze er ook aandacht wordt gegeven aan het ” asieldrama” en hoe ook de commentaren de feiten noemen én daaraan een conclusie verbinden, waarvan de ( portée ) strekking, het behoud van Nederland impliciet op de voorgrond treed, het toch een ” wezenloos” commentaar is omdat er NIET WORDT GELUISTERD. De overheid meent ” omnipotent” te zijn en de ” onverzadigbare” drang ( macht- fetischisme ) om de macht te hebben en op het pluche te willen zitten, de minachting naar de bevolking steeds ” heftiger wordt” omdat DAN de aard van de machthebber spreekt .

We vallen ongetwijfeld in herhaling, ook al in het commentaar eloquent op niveau, maar de machteloosheid van de burger is een feit en aldus zijn politieke inbreng NUL is.

Dat “WE” allen worden meegezogen in het “machtspel” naar een wereldregering, ” The Great Reset”, is kennelijk nog niet tot de massa doorgedrongen en kan de huidige elitaire bende gewoon hun gang gaan.

En, van soevereiniteit komt niets meer terecht, of, zoals de heer Nijhof dat schrijft:””Het wordt tijd om het speelgoed van het COA en andere subsidie-slurpers nu massaal de deur uit te trappen. Met internationale regels en voorschriften hebben wij in dit geval helemaal niets te maken; de eerste verantwoordelijkheid van onze overheid is om ons land veilig en vrij te houden.””

Maar……… ONZE overheid, is naar mijn mening, niet in staat ons te beschermen tegen de aanvallen van ” Multinationals, Europese Unie, en de miljarden die SOROS over de vazallen uitstrooit . Daarnaast laten zij de toestroom van “gelukzoekers ” gewoon doorgaan, waardoor de “criminaliteit” zal toenemen………. en dat alles het bord van de BURGER.

En…….. **HET IS ONACCEPTABEL DAT ER EEN DEMOGRAFISCHE ‘ VERSCHUIVING’ (TRANSITIE), KOMT OM DE WESTERSE WERELD TE VERNIETIGEN …… !!!!. OP grond waarvan wat moet dat dan ??? OP grond van de meest zieke geesten die er momenteel bestaan en de macht blijken te hebben. We zien dus waar “” ZIEKE GEESTEN toe in staat zijn.” ( daarvoor heb ik jaren geleden gewaarschuwd dat zieke geesten ONBEREKENBAAR blijken)**

Rafi
2 jaren geleden

Ja, dat met die ambassades heb ik ook al eens bedacht. Zorg ervoor dat die ambassades en hun tuinen erom heen stampvol raken en verhinder hen eruit te komen. Dat zou een mooie manier zijn om de regeringen van die landen die hun eigen onderdanen niet terug willen nemen onder druk te zetten. Maar wat als ze de diplomatieke betrekkingen verbreken? Waar laat je hun onderdanen dan?

Puck van der Land
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rafi

Waar laat je ze dan? In de gevangenis, 10 man in een kamer van 4 bij 5. Zo doen ze dat in Marokko ook met mensen die zich misdragen. Alleen zitten ze daar echt vast voor langere tijd, maar deze gasten zou je het voorstel kunnen doen: nu vertrekken met het vliegtuig, op vrijwillige basis, maar wel met begeleiding van de marechaussee. Geen zin: dan blijf je maar gewoon binnen want we hebben nergens anders plaats voor je. Is er te weinig plaats in de gevangenissen: dan misschien die asielzoekerscentra ombouwen tot detentie centra. Tralies voor de ramen, hoge muren er om heen, en dat alles ter bescherming van deze gasten tegen volkswoede, want dat gaat er toch een keer van komen.