Prikbord nr 799

Niet alleen het taalgebruik van mevr. Hamers suggereert dat parlement en burgers als een kleuterklas moeten worden behandeld, ook de meeste kabinetsleden en burgemeesters komen bij hun uitingen in de media niet veel verder.

Kennelijk om hun gebrek aan inhoud te verhullen, waarbij de samenleving door alle Corona-‘instructies’ hier inmiddels aan gewend is geraakt, net als de media die niet kunnen stoppen met hun goedkope programmavulling. De Kamervoorzitter bevestigde nog eens de minachting voor het gezond verstand van de burgers, door te pleiten voor een ongestoord reces, want de Kamerleden hebben zo hard gewerkt! Huh; wanneer dan?
Toen ze – net als de media – hun tijd konden vullen met onbenullige Corona-debatten, of toen het kabinet demissionair werd en er niets meer gebeurde aan de schandalen van windmolens, biomassa, criminele gelukszoekers, niet-uitgezette illegalen, de Coronafouten en –verspillingen door het ministerie met duizenden gezondheidsambtenaren, maar geen controleurs, bij de bonussendiefstal van de pensioenfondsen, bij de vele schandaalrapporten van de Algemene Rekenkamer, bij de schandalen in de Jeugdzorg, bij de te royale Corona-steun (die weer moet worden teruggevorderd?), bij de opzettelijke Brexit-problemen ten nadele van onze ondernemers en vissers, bij de EU-miljarden die elk jaar zijn ‘verdwenen’, bij de budgetoverschrijding van minister Kaag, bij het nu terughalen (hoezo, ‘terug’ als ze hun paspoort kwijt zijn?) van IS-vrouwen en bij de falende besluitvorming rond de woningbouw, terwijl EU-immigranten hier nog steeds binnenstromen. Bedankt Kamerleden, de meeste van u zijn niet eens bekend en zullen in ieder geval niet worden gemist tijdens uw ‘welverdiende’ vakantie in Nederland… want denk aan het milieu.

Limburg

In Limburg heeft de overheid een eigen cultuur om misstanden te beoordelen. Zelfs nadat het hele provinciebestuur aanleiding zag om op te stappen, d.w.z. Gedeputeerde Staten inclusief de Commissaris van de Koning, bleek er volgens het OM weinig aan de hand te zijn met de vermeende fraude dan wel corruptie van een gedeputeerde. Doch wat is ‘weinig’ in Limburg? De opluchting zal groot geweest zijn, want wat weet een gedeputeerde allemaal (wel niet) van de gang van zaken in het provinciebestuur? Elders, in Venray, was burgemeester Winants naar verluidt opgelucht dat in Nederland een tb-gestelde niet onbegeleid op straat wordt gezet, want dan kunnen er (opnieuw) heel vervelende dingen gebeuren. En dat was nu precies wat er in zijn gemeente is gebeurd: losgelaten op een paar kinderen; of hoort Venray niet meer bij Nederland? Is dit soort obligaat gewauwel de reden dat er bij onze overheid zo ongelooflijk veel PR-functionarissen en zelfs ‘woordvoerders’ werken?

Ongedocumenteerden

Eerst zou de VVD het illegaal binnendringen door gelukszoekers in Nederland strafbaar maken en mochten ze nog illegalen worden genoemd. Dat ging niet door, want ‘Links’ was tegen opsluiting en ook tegen uitzetting. Dus kwam er bed-bad-brood, maar dan onder de aanduiding ‘uitgeprocedeerden’. Ook dit was te stigmatiserend, omdat iedereen begreep dat zij ons al jaren geld hebben gekost (vooral aan rechtsbijstand, medische zorg en onderdak) en vaak in het criminele circuit aan de ‘kost’ komen. Nu moet de term ‘ongedocumenteerden’ worden gebruikt; kennelijk klinkt dat zielig genoeg, als je je paspoort bent ‘verloren’. Intussen neemt de aantrekkingskracht van Nederland toe, omdat het nep-beleid van staatssecretaris Broekers-Knol geen effectieve maatregelen toelaat, zoals die in Australië, Canada, Denemarken, Hongarije en Zwitserland normaal zijn. Integendeel, hier krijgen twee Syriërs waarvan de gezinnen nog veilig in Syrië of Turkije zitten, een paspoort, een woning, € 12.000 om die in te richten… Met dat geld zijn hun kinderrijke gezinnen binnen enkele maanden in Nederland: om nooit meer weg te gaan. Want intussen werken ze zwart en hebben een uitkering. ‘Als het er weer veilig is, dan…. ‘ is een van de grootste leugens in ons asielbeleid; en honderden kinderen en jongemannen die ‘vooruit’ worden gestuurd, weten dit maar al te goed. Nu de Kamer nog, want de term komt net op tijd om de IS-vrouwen ‘terug’ te halen zonder dat ze nog het Nederlanderschap (kunnen) bezitten.

Politieke corruptie

Nederland heeft een tekort aan financiële rechercheurs, waardoor slechts af en toe een dossier over politieke corruptie de media haalt. Duitsland heeft ook een tekort, maar desondanks er worden regelmatig corrupte politici ontmaskerd. Nu weer een CDU-er – Fischer – die naar verluidt in onder meer zijn functie als Europarlementariër jarenlang voor Azerbeidzjan heeft gewerkt. Hij is niet de enige; ook de fraudeurs in de Duitse mondkapjesaffaire waren hierbij betrokken. In een land waar het kennelijk ‘normaal’ is om als politicus je CV te vervalsen, tientallen lobbyisten te ontvangen en gelieerd te zijn aan grote (buitenlandse) bedrijven, zijn de dossiers over Deutsche Bank, Treuhand, Kohl, staatssecretaris Pfahls (in Parijs gearresteerd), wapenexport en Von der Leyen snel ‘vergeten’. Voormalig kanselier Schröder en een aantal regionale politici (vliegvelden, bouwprojecten etc.) zijn waarschijnlijk ook niet zonder smet, maar de (politieke) rechters zijn mild in Duitsland. Wat zou er in Nederland nog op tafel komen als er ooit voldoende rechercheurs zijn om alleen al de rapporten van de Algemene Rekenkamer na te trekken (bijv. over de verdwenen miljarden bij diverse ministeries); of de relaties met Vattenfall en grote internetbedrijven of met de windmolenindustrie, Schiphol en KLM?

Veiligheid

Als er toch miljarden verdeeld gaan worden, omdat het hier niet ‘op’ kan, is niet alleen Brussel (lees: Timmermans/Samsom) geïnteresseerd en de zakkenvullers bij de pensioenfondsen, maar ook OM en politie. Zonder verdere onderbouwing? Waar is het evaluatierapport van de gereorganiseerde politie? Hoeveel personeel wordt er ingezet in kantoorbaantjes of voor de beveiliging van ‘onmisbare’ bestuurders die zich bedreigd voelen. Neen, niet echt bedreigd, want dan hadden de veiligheidsdiensten en politie wel ingegrepen, toch? Hoe is het met de ziektepercentages, de werving en de vroegpensioenregelingen? En hoe gaat het nu in de havens, asielzoekerscentra, met de schietende drugsmaffia, met gechanteerde rechters/bedrijven/douaneambtenaren, met illegalen en foute advocaten/curatoren, en met de politietop zelf? En dan het OM: straks efficiënt werken met kwaliteitscontrole, integriteitsfunctionarissen, ict-structuur op orde, meineed wordt wel vervolgd, net als foute bankiers, en ook de buitenlandse bendes, mensensmokkelaars en oplichters goed in het vizier? Want waar gaan die extra 1,3 miljard naartoe, als etnisch profileren niet meer mag en absurde privacyregels het politiewerk belemmeren? Dat ‘toevallig’ onze gevangenissen vol zitten met gestoorden en ‘gekleurde’ medelanders, is uiteraard geen reden om effectief te mogen werken, zolang de moraalridders het voor het zeggen hebben in het parlement. Waarbij men mag aannemen dat die zich niet laten beveiligen tegen bepaalde (etnische) knuffelgroepen.

Würzburg

De steekpartij in Würzburg door een kennelijk verwarde man uit Somalië, heeft tenminste drie doden tot gevolg. Ook in Nederland is (dood)steken bijna dagelijks nieuws en de politici zwijgen, zo lang het niet om hun eigen veiligheid gaat. Want dan is er niets goed genoeg; zelfs ionisatie-apparatuur in het gebouw van de Tweede Kamer. Wanneer mag de machteloze burger zich (kunnen) beschermen op dezelfde wijze als criminelen en vele allochtonen dit al jaren doen; inclusief automatische wapens? Misschien toch meer wapenvergunningen afgeven, want de (nachtelijke) beschikbaarheid van de politie is om te huilen, evenals het wegkijken door de overheid.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“”Niet alleen het taalgebruik van mevr. Hamers suggereert dat parlement en burgers als een kleuterklas moeten worden behandeld, ook de meeste kabinetsleden en burgemeesters komen bij hun uitingen in de media niet veel verder.”” Aldus de heer Dorrestijn

Dat de heer Dorrestijn zich ergert aan het taalgebruik bij politici, als of “we” klein kinderen zijn, is zeker te begrijpen. Als ik Ploumen van de P.v.d.A en Hamers, P.v.d.A., aan moet horen, dan bekruipt mij het gevoel dat ” die meisjes” zo van de lagere school komen en de wereld willen vertellen hoe alles zit. .

Maar……. Het is geen nieuws…… helaas. Drs Bas Eenhoorn VVD, uitte zijn ongenoegen , in 2001, bij de opkomst van Prof. Dr. Pim Fortuyn, dat politici eigenlijk de taal van “Jip en Janneke” moeten aanhouden omdat ” de burger” toch niet begrijpt wat er gezegd wordt. Dus minachting bij het taalgebruik is dus al heel oud, maar het zegt méér over de spreker dan over de burger. Dergelijke arrogante, niets zeggende figuren, zijn er dankzij de domheid van hun stemmers. Maar,…. heeft U wel eens gekeken naar de video’s van FvD en anderen, waar Mevrouw Broekers- Knol, VVD, de aan haar gestelde vragen, op de meest ” KINDERLIJKE” wijze antwoorden aan Kamerleden geeft. Ze is zo’n ongelooflijke ” enfant terrible” en mijns inziens een ‘ stupide oie” ( domme gans ) en zij graag met minachting haar opponent aanspreekt , zoals zij bij Mr. Gideon van Meijeren, FvD, waar zij haar toneelstukje speelde, door de naam van Van Meijeren “niet juist” te noemen.
Het is een mentaal zieke bende bij de VVD én de P.v.d.A., en hun moreel kompas kent geen correctie.

C’est vraiment dégoutant.