Misselijkmakend

We leren het nooit. Vanmorgen moest ik twee keer even over mijn nek gaan. Bij het openen van de websites van de Telegraaf en het AD verschijnt een grijnzende demissionaire Minister-president op de voorpagina’s. “Hij gaat het nu stukken beter doen… want 1,9 miljoen mensen hebben op hem gestemd”.

Is dat zo? Of hebben die mensen – per ongeluk – op de VVD gestemd en gewoon het eerste hokje rood gemaakt? Of bewijst de man opnieuw dat hij zich dat niet meer kan herinneren? En passant bevestigt hij dat hij in het achterliggende decennium nogal wat schoten op het doel gemist heeft. In ieder geval zijn die bijna 2 miljoen dus de schuld dat wij een verwarde man in Den Haag in de maag gesplitst hebben gekregen

Politiek gekronkel

Bij het doorploegen van websites stuiterde ik ook nog op een uitspraak van “Ik ben Henk Kamp” zoals hij zich in het verre Amerika eens aan mij voorstelde. De heer Kamp, toentertijd Minister van Defensie, wilde amicaal met de verzamelde militairen omgaan. Jasje uit, dasje af en mouwen opgestroopt. Alsof hij bij mij op school had gezeten, samen op de sportclub spannende dingen had gedaan, familie of een vriend van mij was en niet door had dat sommige officieren niet veel op hebben met dat popie-jopie gedoe.

Henk Kamp, die er in Groningen een rotzooi van heeft gemaakt en ook bij Defensie niet echt geschitterd heeft; in zijn Defensieperiode een substantiële bijdrage heeft geleverd om de bezuiniging van € 11 miljard op te schroeven naar €18 miljard. Die Henk Kamp sprak het plebs belerend met de zwaaiende vinger toe. Hij vindt de uitspraak van de lijsttrekker van de VVD over een echte volksvertegenwoordiger en dus een lastige mede parlementariër, volkomen normaal en vindt dat de VVD lijsttrekker en diens partij “meer krediet” verdienen. Nou, Henk een normaal denkend mens die met twee voeten in de Hollandse klei staat, denkt daar iets genuanceerder over.

Met die instelling en uitspraken schaart die Henk Kamp zich in het rijtje moreel gecorrumpeerde en in de berm gevallen politici. Daar heeft de VVD er meer van dan alle andere traditionele politieke partijen samen. Jammer Henk, dat je uit dat Drentse Hunebed bent gekropen om ook een onbenullig duit in het zakje te doen.

Rogier van Boxtel. Afb: Sebastiaan ter Burg / Wikipedia

Vervolgens komt de gesjeesde D66 politicus van Boxtel de samenleving verblijden met zijn kapot geschoten evangelische boodschap: ” voor iedereen die nu cynisch en boos is: onze democratie functioneert”. Als de man met onze zijn eigen, regenteske kliek bedoelt, dan heeft hij inderdaad gelijk. Alleen dat heeft niets met democratie en alles met de bal rondspelen te maken. Een soort politieke rondo met lulletje Rutte in het midden. Hij had als uitsmijter ook nog het woord chique in een van zijn uitspraken voor het radio programma “Spraakmakers” gefrommeld. Getoetst aan de onbenullige uitspraken van Van Boxtel had het programma beter “Praatjesmakers” kunnen heten. Chique? Zoek even op wat het echt betekent!

Ook de voorzitter van de regenteske kliek kwam op het nieuws voorbij. Eerst had ze een voorstel van een haar niet welgevallige fractievoorzitter in het ronde archief gegooid en daarna had ze een parlee (vernederlandsing van het Franse woord parler) met de Koning. Even bijkleppen over de ontwikkelingen in de achterliggende 48 uur. De man heeft natuurlijk geen internet en TV.

De verdwaalde first responder

Goed dat was het politieke gekonkel dat het maagzuur doet opstijgen naar de slokdarm. Het maagzuurpeil was amper gezakt toen ik op Teletekst pagina 111 de kop las” de politie wil diverser worden”. Niet de mededeling dat de politie zijn werk effectiever en efficiënter wil gaan doen. Niet het bericht dat het afgelopen moet zijn met het vrije drugsverkeer kris kras door Nederland. Niet het bericht dat het nu een keer uit moet zijn met steek- en slag incidenten. Nee, politie moet diverser worden. Over 5 jaar moet 35% een niet-westerse achtergrond hebben en onder het motto “Politie voor Iedereen” gaan twee politie autoriteiten hun schouders er onder zetten om dat te realiseren.

Die twee hebben blijkbaar de inhoud van het in 2017 gepubliceerde rapport met de titel: “Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingorganisaties” niet diepgaand bestudeerd. Dat rapport schetst een ontluisterend beeld van de politie als first responder voor schendingen van de wet: graaiende bazen; belastinggeld verspild aan feestjes en vip-kaarten voor sportmanifestaties; personeel dat de ziektewet in wordt getreiterd; duizenden juridische procedures tegen het eigen personeel en een beleid waarin het streven naar ruime diversiteit en het bezoeken van iftars belangrijker bleken te zijn dan het opsporen van criminelen of het opnemen van aangiftes.

 In het rapport staan de volgende observaties:

  • De screening van politiemensen laat ernstig te wensen over; het is kinderspel voor agenten om aan gevoelige informatie te komen. Politiecommandanten grijpen nauwelijks in en zware criminelen maken daarvan gebruik.
  • Steeds minder medewerkers worden onderworpen aan de zwaardere vormen van screening. Die ook nog minder streng geworden zijn. Tussentijdse screening vindt te weinig plaats.
  • Allochtone agenten gaan relatief gezien het vaakst in zee met criminelen. De kans dat in hun familie – en vriendenkring iemand crimineel is, met criminelen omgaat of iemand kent met een criminele achtergrond, is groter dan bij autochtone agenten. Voornaamste reden is de dubbele loyaliteit, waardoor sterke banden met de eigen achterban niet mogen worden verloochend. Tegelijkertijd hebben ze een voorbeeldfunctie in een gesloten organisatie die streeft naar meer diversiteit in haar geledingen. Veel allochtone politieagenten blijken betrokken te zijn bij corruptie en lekken van gevoelige informatie. In een organisatie die streeft naar diversiteit een onaangename vaststelling. Het gros van de politie medewerkers vraagt zich dan ook af of het diversiteitbeleid geen contraproductief effect heeft op het streven naar betrouwbaarheid en of dat beleid de oorzaak is van het lakse screeningsbeleid om te voorkomen dat de allochtone medewerker zich gediscrimineerd voelt.
  • Corruptiezaken zijn veel omvangrijker geworden en richten aanmerkelijk meer schade aan. Na een aantal grote corruptieaffaires bij de Amsterdamse politie (begin jaren 80 van de vorige eeuw) wordt corruptie binnen de Nederlandse politie als probleem erkend. Een krachtige corruptiebestrijding is bij de verschillende korpsen toch nog niet van de grond gekomen.

“De overtreders blijven doodleuk
op hun functie zitten”

Samengevat: het politieapparaat is lek[i], criminelen kunnen de politie voor eigen gewin gebruiken en er heerst binnen het apparaat een verregaande corruptie. Wanneer zo´n rapport op het bureau van de leiding van een bedrijf dwarrelt, worden drommen werknemers van hoog tot laag de laan uitgestuurd. Niet bij een gesloten organisatie als de politie. Daar blijven de betrokken overtreders doodleuk op hun functie zitten of worden weggepromoveerd en kunnen klokkenluiders hun verhuisdoosje vullen en naar huis gaan.

Ga maar eerst de zaken verbeteren die in het rapport opgelijnd staan, voordat de politieleiding opnieuw zijn tijd gaat verspillen aan de diversiteitshobby. Kwaliteit moet het vertrekpunt zijn en niet ras, huidskleur, religie of ideologie. De samenleving wil veiligheid voor zijn (belasting) geld krijgen.

Normvervaging van de hoogste orde

Twee voorbeelden van de manier waarop bestuurders en beveiligers de samenleving naar de rand van het bestaansravijn aan het duwen zijn. Twee voorbeelden waaruit blijkt dat de Nederlander er niet meer toe doet. Twee voorbeelden van naar binnen gerichte organisaties, die het eigen belang relevanter vinden dan het algemene belang. Twee voorbeelden van dom gekakel. Ja inderdaad misselijkmakend.


[i] In 2015 kwam aan het licht dat een ervaren agent van de Nationale Politie jarenlang informatie heeft doorgespeeld aan de onderwereld. De betrokken agent had toegang tot alle grote rechercheonderzoeken en voorzag onder andere motorbendes en drugsorganisaties van informatie over lopende zaken.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roel
2 jaren geleden

Nederland wordt in toenemend tempo op vele fronten uitgehold, ondermijnd cq kapotgemaakt.
Deze geagendeerde slooptrein dendert al vele jaren zorgvuldig en gestaag door.

“Nieuw Leiderschap”, van welke EUSSR-, kartelslaaf dan ook, zal ons alleen maar sneller over de kling jagen.
De media predikt slechts selectief/propagandistisch dit “evangelie” en de andersdenkende wordt zorgvuldig gedemoniseerd of zelfs geheel uitgesloten.
Het slechts selectief/beperkt geïnformeerde volk loopt hier, al of niet “Oost-Indisch”, blind achteraan.
Hier moet hoe dan ook en op kortste termijn een einde aan komen.

koddebeier
2 jaren geleden

Hoe dom moet je zijn om nu nog steeds in de leugens en bedrog van Rutte te trappen !!