Wie knijpt de kat in het donker?

Waar kwamen de notities over Pieter Omtzigt’s nieuwe baan als consul in Hawaï vandaan? Het ligt voor de hand dat een of andere kat in het donker hem goed zit te knijpen voor Omzigt’s kritische vermogens en taaie volhouding. Wie voelt zich het meest bedreigd en manipuleert de formatie?

De notoire beunhaas Ollongren was slechts een pionnetje in dit achterbakse toneelstuk, maar met haar aangeboren flair incompetentie was ‘succes verzekerd’, alleen in dit geval voor het bedoelde slachtoffer die nu in de peiling van Maurice de Hond op liefst 23 zetels werd geturfd… 

Afb: Jena Roby

Wat zo opviel in de nasleep, is dat premier Rutte er weer eens als de kippen bij was om te vertellen dat over deze, voor hem heikele affaire, ‘niet meer gesproken zou worden’, ondanks dat de verkenners door Kamervoorzitter Arib zijn aangesteld. ‘Positie Omtzigt, functie elders’ waren de vier toverwoorden om de formatie van het nieuwe kabinet in een grandioze puinhoop te veranderen, een banenrepubliek waardig. Vanonder welke steen kwam deze vuiligheid naar boven borrelen?  Uit de ambtenarij van het Kartel of, volgens de geweldige trouvaille van beide niet al te snuggere verkenners, uit de pers?

Deze stinkende affaire sluit mooi aan op de al even stinkende interne ‘fluistercampagne’ van het CDA, waarin de volledig ontbrekende steun voor Omtzigt van Wopke Hoekstra tekenend is voor deze zwakke, steeds meer tegenvallende ‘partijleider’, die dit soort ellende juist keihard de kop zou moeten indrukken. ‘Ons soort mensen’ in de CDA top leert kennelijk nooit dat zij, afgezien van Omtzigt, feitelijk geen enkele volksvertegenwoordiger in de gelederen tellen, maar slechts laffe plucheplakkers waarvan liefst vier nu hun baantje aan Omtzigt te danken hebben! 

“Dan zou Omtzigt nu
een eigen partij oprichten…”

Naast de rancune in het CDA speelt de panische angst in de corrupte VVD en D66 voor een integere volksvertegenwoordiger die hun praktijken zomaar tegen het licht zou kunnen houden. Iemand die plots – solo! – voor 23 zetels zou kunnen zorgen. Pieter Omtzigt heeft de handicap dat hij kundig en integer is, maar geen politicus blijkt te zijn, want dan zou hij nu een eigen partij oprichten… Premier Rutte is een intolerant persoon die geen kritiek veelt, laat staan dat hij ervan kan slapen als zijn bestuursstijl  door Omtzigt weggehoond wordt als ‘losstaand van iedere realiteit’ en ‘ hij  Nederland tot een bananenmonarchie degradeert’.  Als dan uit Omtzigt’s onderzoek blijkt dat de tijd rijp is om Rutte naar Hawaï te sturen op grond van zijn wangedrag in de toeslagaffaire, zijn de rapen gaar. Dus moet zelfs aan de formatietafel iedere vorm van inhoudelijke oppositie uit de Kamer de kop ingedrukt worden.

Dat dit de scheiding der machten om zeep helpt doet er niet toe voor de kwade genius die hier achter zit, want hij heeft zowel de controlerende functie van de wetgevende als van de rechterlijke macht toch al lang geneutraliseerd met zijn achterbakse streken. Wat Mark Rutte doet is het statuur van de 2e Kamer nog verder naar beneden halen, reden waarom hij ook een Kamervoorzitterschap van een sterk en kritisch figuur als Martin Bosma te vuur en te zwaard zal saboteren. Ons parlement is al jaren een aanfluiting door de regeerakkoorden, die voortvloeien uit de veel te lage kiesdrempel en de versplintering, waarvan de opportunistische premier Rutte handig profiteert.

Langzamerhand zijn verkiezingen zodoende overbodig geworden en als Kamerleden toch de lef en de kans zouden hebben om naar eer en geweten te stemmen, hetgeen Omtzigt uit misplaatste loyaliteit jarenlang evenmin deed, dan moet er gewoon wat meer machtsmisbruik aangewend worden en dat is een kolfje naar Rutte’s hand. Nu deze hoogst onbetrouwbare premier bovendien zijn macht misbruikt om ons aan zijn globalistische ‘puppetmasters’ als Verenigde Naties en EU uit te leveren, zoals nu weer met zijn achterbakse voorstel om ons vetorecht in de EU op te geven zonder het parlement daarin te kennen,  wordt het hoog tijd dat de bezem door Den Haag gaat.

Uit angst daarvoor is Omtzigt – na maandenlange roddelcampagnes van links tegen Baudet – nu aan de beurt. Wat een collectief gebrek aan integriteit aan de Haagse ruif!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rafi
2 jaren geleden

Bijna geheel mee eens, goede analyse. Alleen 2 dingen.

Ten eerste vraag ik mij af of een hogere kiesdrempel (kiesdeler) niet averechts zou werken, want dan verhoog je de macht van gevestigde partijen, terwijl in de grondwet het hele woord ‘partij’ niet eens voorkomt. En een districtenstelsel is ook geen oplossing, want de grenzen van districten kunnen zo gekozen worden, dat men door kartels ongewenste kleinere partijen uit kan sluiten. Niet democratisch. Of is het bevredigend als je woont in een district waarvan je zeker weet dat stemmen zinloos is? Zodat je district bv. voor 50 jaar van dezelfde partijkleur is? Wat moet je als rechtgeaarde communist in een district met een absolute meerderheid van refo’s? Of andersom? Thuisblijven dus, bij verkiezingen. Nee, er is goed nagedacht over hoe het bij ons geregeld is. Daarom verfoei ik ook het makkelijker willen maken van grondwetswijzigingen, waarmee het kartel nu ook al stiekem bezig is maar waarvan je bijna niks hoort. Zou Sta Pal hier niet wat meer over willen schrijven? Ik e-mailde hierover nl. eerder al eens prof. dr. Voermans uit Leiden, maar kreeg geen enkel antwoord!

En ten tweede is Omtzigt juist voor Rutte uiterst lastig (hopelijk wordt Omtzigt voor hem het struikelblok) doordat hij op plaats 2 van de CDA-lijst staat! Hij zit binnen het kartel zonder ervan te zijn! Dus het CDA in Rutte IV met Hoekstra als logische bestuurder (is hij altijd al meer geweest dan een politicus, naar eigen zeggen, dus klagen over hem als politicus is unfair, want hij heeft ervoor gewaarschuwd toen hij geen kandidaat wilde zijn in de strijd met De Jonge maanden geleden, maar het slechte CDA-bestuur wilde na De Jonge’s afhaken niet Omtzigt als logisch alternatief maar zette Hoekstra onder grote druk), maar waardoor Omtzigt een ouderwetse fractievoorzitter zou worden die het leven voor Rutte IV zuur zou maken, zag Rutte niet zitten. Maar Rutte wil wel het CDA erbij hebben. Dus fluisterde hij, denk ik, eerst het CDA in om een fluistercampagne te entameren om Omtzigt weg te pesten. En daarna kwam die foto van Ollongrens papieren als een geschenk uit de hemel. Als voorwaarde voor meeregeren CDA met Rutte stelde hij geheid Omtzigts vertrek. Dit is een ongehoorde aanranding van de trias politica. Het is allemaal zo doorzichtig. De rechterlijke macht heeft hij al in zijn broekzak. Hij is een gevaarlijk man. De Poetin der noordelijke Nederlanden. Weg met dat schorem!
Nu zal hij zijn hachje wel trachten te redden met vervalste gespreksverslagen. Deze sociopaat is een geboren leugenaar. Wie zulke dingen flikt als met Omtzigt is zeker in staat zijn assistente Caroline Hermans zaken te laten vervalsen. Die Hermans is dochter van Loek Hermans, en die deugde ook al niet. De appel valt niet ver van de boom. Maar ik hoop, dat de T.K. vandaag nou eens voor 1 keer (1 keer is ook genoeg) Rutte NIET durft te geloven en hem laat aftreden. Als voorwaarde voor een volgend kabinet met de VVD. Dat de VVD wellicht geen goede nummer 2 heeft is de schuld van Rutte en van de VVD-leden zelf. De grootste hoeft niet de MP te leveren. De T.k. is geen rechtszaal. Dus bewezen hoeft er niks te worden. De TK moet Rutte gewoon niet geloven. En hem wegzenden. Inderdaad naar Hawai of zo. NL vergaat echt niet zonder Rutte. Integendeel. .

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rafi

Rutte heeft de VVD, sinds zijn sluipmoord op Rita Verdonk, dermate efficiënt van verdere kwaliteit ‘gezuiverd’ dat daar inmiddels één groot zwart gat overblijft. Stel dat de 2e Kamer zowel Rutte als Ollongren naar Hawaï stuurt, realiseert u zich welke superster dan, als enige overgebleven vice-premier, de honneurs in het torentje gaat waarnemen – tot de formatie rond komt?