Hoog tijd, maar haalt het wat uit?

Republikeinen gaan donderdag vragen stellen in ‘the House of Representatives’ over de toenemende censuur van drie gangsters, Twitter CEO Jack Dorsey, Facebook CEO Mark Zuckerberg en Google CEO Sundar Pichai, die hun macht misbruiken om hen onwelgevallige politieke meningen te censureren èn activistische presidenten in het zadel te helpen. Uiteraard alleen maar conservatieve meningen…

Op 15 maart publiceerde ‘Protocol ’een poll waaruit blijkt dat Big Tech directies weliswaar veel praten op hun eigen platform, in interviews en op Capitol Hill, maar Silicon Valley’s rijke en machtige CEOs spreken niet voor de voltallige industrie, zelfs niet voor hun eigen employees, die zich in toenemende mate niet langer kunnen verenigen met [het beleid en gedrag van] hun hoogste leiders. Zo’n 80% van de Big Tech werknemers menen dat hun bedrijven te machtig zijn geworden, bleek uit een poll onder 1578 werknemers, niet alleen van BigTech winkels als Facebook, Amazon, Alphabet en Apple, maar ook van tientallen bedrijven die minder dan $ 500 miljoen omzet maken.

Een treffend voorbeeld van hun machtsmisbruik  is enerzijds de sabotage van Donald Trump’s Twitter account, anderzijds zijn de posts van de extreemlinkse activiste Vice President Kamala Harris in juni 2020, toen haar fascistische AntiFabrigades Minnesota kaal plunderden en afbrandden, geheel probleemloos:  “If you’re able to, chip in now to the Minnesota Freedom Fund to help post bail for those protesting on the ground in Minnesota” met een link naar een subversief fonds om het AntiFa gespuis weer uit de gevangenis te krijgen. Eén van de Republikeinse vragen in ’the House’ luidt: Please explain how this post does not violate Twitter’s policies.

Niet transparant

De BigTech gangsters bedienen zich dankbaar van achterhaalde wetgeving, die dankzij de lamlendige Republikeinen sinds 2016 niet is geactualiseerd om dit misbruik tegen te gaan. Zij weigeren glashard om transparant te zijn zolang de wetgeving niet up-to-date en dwingend is, maar met de Democraten in de meerderheid, nu ook in de Senaat, kan het verkeren. Activistische Democraten in ‘the House’ stuurden vorige maand zelfs brandbrieven naar de Tech-CEOs en 12 kabelnieuws zenders met het dringende verzoek om geen zaken meer te doen met FoxNews. Pure ‘cancelling’, Democraten en democratie zijn onverenigbaar… De drie CEOs zullen verzocht worden om hun methodes voor het verwijderen van inhoud op het internet te verklaren, uiteen te zetten hoe zulke ‘content’ verder verspreid mag worden en ook eens uit te leggen wat ‘illicit content’ is.

“Freedom of speech is the keystone of American democracy, and there’s no question that it’s under direct assault by Big Tech. Vague and subjective ‘community guidelines’ are enforced with glaring political bias, often silencing or de-platforming conservatives,” aldus Rep. Dan Crenshaw van Texas in een interview in ‘The Federalist’. Ook willen de wetgevers inzicht in ’coördinatieprocessen’ tussen Big Tech bedrijven onderling inzake wat verwijderd wordt, hoe algoritmes tot stand komen en hun intimiderende en destructieve houding naar traditionele media in de vrije pers. Voornoemde Dan Crenshaw is een bloedhond, maar de arrogante CEOs voelen zich welhaast onaantastbaar nadat zij eerst Obama en nu Biden in het zadel hebben geholpen, dus de verrassende ‘groundswell’ onder hun eigen – veelal activistische -employees is een welkom steuntje in de rug.

Jammer dat iemand als Martin Bosma een roepende in de corrupte woestijn van het Binnenhof blijft.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties