Medicijn tegen corona?

Israëlische media melden een mogelijke game-changer in de strijd tegen het Covid-19-virus – een medicijn dat coronapatiënten geneest met een slagingspercentage van maar liefst 96 procent.

Dertig patiënten die leden aan het virus, kregen het nieuwe medicijn EXO-CD24, ontwikkeld door professor Nadir Arber van het kankerpreventiecentrum van het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv. Slechts één patiënt reageerde niet: 29 anderen vertoonden “een duidelijke verbetering” binnen twee dagen na inname van het nieuwe medicijn. Volgens Professor Arber is de behandeling “effectief en goedkoop”.

Afb: Pxhere

“Het geneesmiddel wordt eenmaal per dag via inademing toegediend in een procedure die slechts enkele minuten duurt, gedurende vijf dagen ”, aldus Arber. De 29 geïnfecteerden die met het medicijn werden behandeld, konden het ziekenhuis tussen drie en vijf dagen later verlaten.

Een vergelijkbare behandeling is aangekondigd door Hadassah Medical Center in Jeruzalem. In hun onderzoek kregen 21 patiënten in kritieke toestand – die onderliggende gezondheidsproblemen hadden – een medicijn genaamd Allocetra. Volgens de artsen herstelden 19 patiënten binnen zes dagen en werden ze gemiddeld na acht dagen ontslagen uit het ziekenhuis. Het medicijn is ontwikkeld door professor Dror Mevorach, directeur van Hadassah’s Research Center for Rheumatology and Internal Medicine.

Het zal volgens ingewijden nog enige tijd duren alvorens verder onderzoek is afgerond en EXO-CD24 wordt goedgekeurd.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
2 jaren geleden

De goedkeuring gaat nog jaren duren. Eerst iedereen een paar keer gevaccineerd,