Waar is de oude Boris gebleven?

De Britse premier Boris Johnson was een ruimdenkend man van grote lijnen, grote schoonmaak in Westminster, de harde Brexit, recht toe recht aan uit het Brusselse wespennest, in tegenstelling tot onze monomane EU-fan Rutte die ons op slinkse wijze meer en meer aan Brussel probeert uit te leveren met zijn chicanes.

Boris Johnson. Afb: Flickr

Sinds Boris enkele maanden geleden Corona onder de leden kreeg is daar de klad in gekomen, hetgeen een verbazingwekkend negatieve weerslag op de Engelse bevolking heeft gehad die langzamerhand de Corona gerelateerde lockdown en andere geintjes van Boris spuugzat begint te worden en dat ook niet langer onder stoelen en banken steekt, getuige de duizenden demonstranten in Londen.

Men heeft daar afdoende wijze gezien hoe een politiek geïndoctrineerde, steeds meer politiek correcte politie regelmatig kansloos ontspoorde bij Corona gerelateerde incidenten, net zoals de gewetenloze manipulatie door Mark Rutte een knagende, negatieve  impact heeft op onze samenleving. Dezer dagen zagen wij tot ons afgrijzen hoe, in een dorpje op de Veluwe, zes keurige burgers, variërend van ouderen tot een veertienjarige jongen, volledig overbodig op straat door niet minder dan 8 botte politieagenten werden gemaltraiteerd, ruw op de grond werden gesmeten en zelfs geboeid…

De reden: zittend op een bankje op straat hadden zij kennelijk minder dan 1,5 meter afstand gehouden…  Hebben deze hersenloze discipelen van Rutte geen enkel gevoel voor proporties of is hun toegenomen macht hen naar het hoofd gestegen? Waar is Mark Rutte mee bezig? Zo jut deze intrigant, in zijn Corona dwangneurose, letterlijk iedereen tegen elkaar op voor zijn eigen smerige politieke doeleinden. Hij brengt de samenhang van onze samenleving op een gevaarlijk, hellend pad!

Dit soort deplorabele incidenten waren in Engeland, al langere tijd, schering en inslag sinds Boris de kluts helemaal kwijt schijnt te zijn, ook inzake Brexit. Dezer dagen gaat Boris zelf naar Brussel om ‘te redden wat er te redden valt’, want deze week wordt de ‘no-deal-Brexit’ definitief. Tot voor kort stelde Boris vol bravoure dat de ‘no deal’ wat hem betreft prima is, maar het eventuele wegvallen van Donald Trump maant tot voorzichtigheid, terwijl gesprekken over een nieuw vrijhandelsakkoord met de manipulatieve EU stokten. EU-onderhandelaar Barnier lijkt de uitputting nabij, maar men hoopt dat Boris en Ursula nog op de valreep wat leuks kunnen bekokstoven. De vraag is of Boris permanent hersenbeschadigd is danwel langzamerhand weer de oude wordt, hetgeen te hopen is gezien de potentieel negatieve impact van de ‘hard Brexit’ op het corrupte en uiterst fragiele EU kaartenhuis.

Donderdag en vrijdag zijn de EU-leiders ook in Brussel voor een top waarbij Brexit natuurlijk ook op de agenda staat, met name drie ‘hete hangijzers’ : geschillenbeslechting, concurrentieregels voor het bedrijfsleven en de visquota, want de EU wil nog steeds dolgraag de Engelse kustwateren blijven plunderen. Zonder deal zullen van 1 januari quota en importtarieven gaan gelden voor goederenstromen tussen het UK en de EU en zal Engeland zijn eigen weg zoeken, als lichtend voorbeeld voor de velen die nog in dubio zijn in hun anti-EU sentimenten. Hier ligt een taak voor de oppositie in Den Haag om het Nexit-ijzer te smeden zolang het heet is.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties