Onthutsend

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft op onthutsende wijze de vloer aangeveegd met de werkwijze van wetgevende macht, rechtsprekende macht en uitvoerende macht. Volgens het verslag is er sprake van een ‘ongekend onrecht’.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

In een verder weinig aan de verbeelding overlatend rapport wordt het falen breed uitgemeten. Alle betrokkenen krijgen van de commissie een keiharde draai om de oren. Om te beginnen zijn kabinet en parlement er schuldig aan dat ‘spijkerharde wetgeving’ is opgesteld die weinig ruimte liet om recht te doen aan individuele situaties.

Volgens Pieter Klein van RTL Nieuws, die samen met Trouw de affaire onthulde zegt de titel van het rapport alles: “Ongekend onrecht, dat is echt een vernietigend oordeel. Op alle fronten heeft de overheid gefaald. En Kamer, media en burgers blijken ook nog eens stelselmatig onjuist geïnformeerd.”

Onze premier heeft tien jaar lang leiding gegeven aan Kabinetten die nu zijn ontmaskerd als een soort van ‘witte boorden criminelen’ die geen gelegenheid voorbij lieten gaan om burgers stelselmatig uit te wringen. Premier Rutte is daarmee een van de hoofdschuldigen in dit drama. Daarop kan slechts op één manier gepast worden gereageerd: onmiddellijk aftreden.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anders
3 jaren geleden

Over Rutte:

“Likeable”, “Charming”, “Intelligent”, “Alert”, “Impressive”, “Confidence-inspiring,” and “A great success with the ladies”. This is how Hervey Cleckley described most of his
subjects in The Mask of Sanity. It seems that, in spite of the fact that their actions prove them to be “irresponsible” and “self-
destructive”, psychopaths seem to have in abundance the very traits most desired by normal persons. The smooth self-assurance acts as an almost supernatural magnet to normal people who have to read self-help books or go to counseling to be able to interact with others in an untroubled way. The psychopath, on the contrary, never has any neuroses, no self-doubts, never experiences angst, and is what “normal” peopleseek to be.

Anders
3 jaren geleden

Nu begrijp ik waarom Rutte niet om andere mensen geeft.

Psychopathy, as originally conceived by Cleckley (1941), is not limited to engagement in illegal activities, but rather encompasses such personality characteristics as manipulativeness, insincerity, egocentricity, and lack of guilt – characteristics clearly present in criminals but also in spouses, parents, bosses, attorneys, politicians, and CEOs, to name but a few. (Bursten, 1973; Stewart, 1991).

charlef
3 jaren geleden

Je kunt je afvragen waarom 8 miljoen gelovigen nog steeds ademloos naar het inhoudsloze, perspectiefloze geneuzel van de man luisteren en een respectabel percentage in maart op zijn partij gaan stemmen?

Anders
3 jaren geleden
Antwoord aan  charlef

Welke overheidsinstantie zegt dat het er 8 miljoen waren?

A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

De reactie. van de Heer Dunki is alleszeggend. Daaraan hoef ik zeker niets aan toe te voegen, maar, ik schrijf het nog maar een keer.
Mark Rutte is niet alleen een leugenaar, hij is een fantast, lafbek en laat anderen de vuile was doen.
Dat hij zou moeten aftreden, is de wens van de gedachten, alzo hij geen PLANK voor de kop had en gewoon de macht wil. Immers: Hij is toch de grote held voor een groot deel van de bevolking? Want 44 virtuele zetels is alsof hij een ” goeden handdruk ” krijgt.
Dat hij een soort ” witte boorden crimineel” zou kunnen worden genoemd is nog heel aardig gevonden, maar ik heb er gewoon geen woorden meer voor.
Moreel besef past niet in zijn ” verbale braaksel”.

3 jaren geleden

Hij gaat dan in een op de staatstelevisie te kijken toespraak zeggen: het was niet goed. (stilte), maar met zijn allen zetten we de schouders eronder!!

r.dunki
3 jaren geleden
Antwoord aan  Helena

Sterker nog, hij heeft letterlijk gezegd: Ik ben in de ogen van het land de baas van het spul. Ik kan daar niet voor weglopen’, om vervolgens glashard van zijn eindverantwoordelijkheid weg te lopen gelijk een farizeeër met de hypocriete woorden: ‘ik kan het gedrag van de belastingdienst niet vergoelijken! “

Moreel normbesef is er gewoon niet bij deze incompetente lafbek die slechts één egoïstisch doel heeft en dat is Rutte IV en V..