Kaag: openlijke Jodenhaat en discriminatie

“Wat denk jij na deze week van de politiek? Geruzie, geharrewar en erger: openlijke Jodenhaat en discriminatie. Ik voel zowel afkeer als groot ongemak. Ik hoop dat je mij de tijd gunt om te laten zien dat het anders kan.” Niet mijn woorden, maar van D66-leidster Sigrid Kaag…

Het meest opvallend zijn de woorden ‘Jodenhaat’ en ‘discriminatie’. Van de vrouw die, eenmaal in de positie van minister, Palestijnse Jodenhaters steunt, de moordenaars van andersgelovigen faciliteert, van auto’s of wapens voorziet en Israël het liefst van de kaart ziet verdwijnen, waarna de Joden ongetwijfeld eenzelfde lot wacht. De leidster van D66 heeft de laatste vier jaar precies al datgene nagelaten wat nu in het D66 partijprogramma wordt gepresenteerd als ‘voornemens’. Deze mevrouw zelf ‘kent de Haagse Schilderswijk van een bezoekje met de VN-ambassadeur’ en kent gewone Nederlanders eigenlijk slechts van horen zeggen. Zij schrijft haar programma dan ook aan ‘alle Nederlanders’ als om te illustreren hoe ver zij daar vanaf staat. Een partij van niks dus, gebakken lucht van een Palestijnse oppervrouw die bruiner denkt dan wat Baudet in de schoenen wordt geschoven. De combinatie van goedkope retoriek met het kopschoppen op een op de grond liggende collega-politicus die door een diep dal gaat, maken het fatsoensbeeld van deze club helemaal compleet.

Systemisch wegkijken

Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) van Amsterdam sprak op 1 juli tijdens de Slavernijherdenking van een ‘onstuitbare nieuwe volksbeweging’ tegen ‘onrecht’ schreef Coen de Jong op The Post Online. Niet lang daarna, op 9 augustus, werd Amsterdammer Bas van Wijk doodgeschoten door een kansenparel die uit was op het horloge van een vriend van Van Wijk. Naar verluidt vond de Burgemeester van Amsterdam dat ‘heel erg’ vervelend en gingen haar gedachten uit naar de familie van de doodgeschoten jongeman. Er kwam niet opnieuw een ‘onstuitbare nieuwe volksbeweging tegen onrecht’ op gang en geen enkele formule 1 coureur haalde het in zijn hoofd om te knielen voor zijn bolide vanwege All Lives Matter of zoiets. Ook niet die ene die 800.000 Euro per week verdient met dat gejakker, maar desondanks meent dat zijn ‘color’ het hem en zijn makkers maar flink lastig maakt. De voorbeelden van Kaag en Halsema maken duidelijk dat het wegkijken van de werkelijke problemen waar Nederlandse burgers mee te maken hebben, een ‘systemisch’ karakter heeft.

Import

We importeren wekelijks nog steeds rond de 500 kansloze asielzoekers, waaronder een groot aantal criminelen en opruiers. Deze asielzoekers wandelen ongestoord binnen terwijl heel Nederland thuis zit wegens corona en alleen de deur uit mag met een lapje voor de mond en terwijl redder des vaderlands Van Dissel dat baarlijke nonsens vindt, is men vanaf 30 november verplicht zo’n onding in binnenruimtes te dragen. Bestaat er dan geen ‘pakket van maatregelen’ die dit veel grotere gevaar voor onze samenleving behoedt?  Ons land is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld en nòg worden er wekelijks 500 mensen ingepompt die, nadat ze wat grondiger kennis hebben genomen van het land, onmiddellijk in de slachtofferrol kruipen en beweren dat ze omwille van hun kleur en achtergrond hier niets kunnen. Nederlanders zijn dan ook pessimistisch over de integratie van vooral moslims. Nog maar 13 procent heeft er vertrouwen in dat die vanzelf zal slagen, zoals bleek uit een onderzoek in 2017 in opdracht van De Telegraaf. ”Dit is een dieptepunt in vertrouwen”, meende Tim de Beer van Kantar Public die het onderzoek uitvoerde.

Moslimbroeders

Iemand die de integratie kennelijk wèl goed heeft afgerond volgens bijvoorbeeld GroenLinks, is de gehoofddoekte Kauthar Bouchallikht. Zij is dochter van een prominent moslimbroeder (waar ze niets aan kan doen overigens) en vicevoorzitter van de jeugdbeweging FEMYSO van die club. Zij staat desondanks negende op de kieslijst namens GL. Het islamitische geloof heeft nadrukkelijk een ander staatkundig streven dat haaks staat op de democratie en is bepaald minder ‘vooruitstrevend’ dan waar GroenLinksers zich op laten voorstaan. Nu deze jongedame middels haar hoofddoek zo uitdrukkelijk aangeeft de islamitische leer stelliger te volgen dan onze democratische rechtsstaat, kan men zich gevoeglijk afvragen wat GroenLinks met haar kandidering precies beoogt. Veel meer dan een onzinnige – marketingtechnische – wens tot ‘diverse’ manifestering kan het niet zijn.

Politiek in Nederland, of zelfs Europa, is kennelijk niet langer dienstbaar aan de belangen van de bevolking. De vraag of ‘stemmen zin heeft’ klinkt dan ook steeds luider en moet steeds vaker negatief worden beantwoord. Wij kiezen niet uit 17 miljoen Nederlanders wie vorm zullen geven aan onze maatschappij, maar accepteren kennelijk klakkeloos dat onbekende en elitaire groepjes wat kandidaten bij elkaar scharrelen om op de kieslijsten te staan. Al die kandidaten tekenen van tevoren een briefje dat zij conform de partijlijn zullen stemmen in de Tweede (en Eerste) Kamer, terwijl ze – eenmaal in de Staten Generaal – ‘zweren’ dat werk zonder last of ruggespraak te zullen doen…

Dat is de politiek Anno 2020: een handjevol gillende keukenmeiden met een dienstbare set (NPO) van mediakanalen. Dat gaat niet zo heel lang meer goed.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a.r.girbes sr
3 jaren geleden

Ik wil het *NOG* wel eens schrijven. “WE” hebben te maken met een kabinet die de Nederlandse bevolking slechts ‘MINACHT’ en hun doelstellingen van een ” Groot Europa” of een “Wereldregering” met de achterliggende gedachten dat “we” allemaal gelijk zijn. Het is, om die doelstelling bijna ” crimineel” te noemen en dat betekent, dat ” wat men ook tegenwerpt of wat men ook doet en hoe de bevolking er over denkt ” NIETS VERDER TER ZAKE DOET”.

De analyse is heel simpel gemaakt. Immers: Als een minister niet de belangen van de Nederlandse burger behartigd, dan is dat óf een wanprestatie of er speelt een ANDER belang. Immers: Dit kabinet is toch aangesteld om Nederland te dienen, en dat is altijd een uitgangspunt voor een analyse.,
Wat Ingrid kaag nu doet , is met geld smijten dat NIET IN HET BELANG VAN NEDERLAND IS.
Ook de dikke portemonnaie van Lilianne Ploumen, de voorgangster van Ingrid Kaag. En volgens Sype Wynia:
**Minister Kaag staat op het punt bijna een miljard euro aan subsidie uit te delen aan bevriende maatschappelijke organisaties. Haar voorganger Ploumen deed vijf jaar geleden hetzelfde. Ook toen kwam bijna één miljard euro terecht bij organisaties die de ideeën omarmen van de minister.”

Ons geld wordt gewoon weggesmeten. En, dan te bedenken dat als toegift op de armoede, dit kabinet € 100.000.000,’ wil doneren aan voedselbanken.
Denkt dat ” bestuurszooitje” nu werkelijk dat de Nederlanders” GEK zijn. Kennelijk wel én hun politieke macht tilt hen op tot in de wolken van idiotisme.

Maar, maar……. Mark Rutte VVD blijkt ook door de macht naar ” hogere luchtlagen te vliegen” om alle principes vloeibaar te maken. Pinokkio is stil en laat anderen het vuile werk doen, ter gunste van zijn imago voor de verkiezingen van maart 2021.
Maar, nogmaals, het begint mij te irriteren dat de massa zo dom is en niet begrijpt dat “ZE” worden belazerd ,omdat de ” kwakzalvers- praatjes” hen streelt. NU vandaag nog was er bij mij een” intelligente tante” die Rutte geweldig vond, en, toen ik vroeg of ze ook de immigratie goed vindt, was het antwoord heel negatief, maar….. “Rutte laat toch toe dat er dit jaar zeker 63.000 mensen met een niet westerse achtergrond, naar Nederland komen, was mijn verdediging,” …… ze werd stil.
Immers: “De domheid is de kurk waarop de politiek drijft”. Nederland is mentaal zwaar ziek.

r.dunki
3 jaren geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

In hun historische stemgedrag zijn D’66 en GL héél consistent en consequent anti-semitisch geweest en gebleven… Nu de communisten van GL de Moslim Broederschap in de 2e Kamer introduceren, zonder dat de AIVD in beweging komt met een grondig antecedentenonderzoek, horen wij deze hypocriete snob al evenmin!

Waarom niet? Niets nieuws onder de zon, maar zo’n mateloos zelfingenomen mens dat te weinig onderscheidend vermogen heeft om een relatie met de smeerlap Yasser Arafat te vermijden, laat staan een huwelijk met één van diens foute maatjes, verdient mijns inziens ook een antecedentenonderzoek van de AIVD.