Kaag gaat Nederland (en Baudet) lesje leren

D66 leder Sigrid Kaag weet de schijnwerpers op zich te richten; er wordt een heuse TV-film van haar gemaakt (met belastinggeld) maar vooral gaat ze de BV Nederland en Baudet leren hoe je de partijzaken ondubbelzinnig aanpakt.

Afb: wikimedia-commons

Op het internet is een verhaal verschenen van een vrouw die seksueel niet veilig was voor een campagneleider, die in dat verhaal overigens met naam wordt genoemd. Op de aantijgingen heeft Kaag inmiddels, met enig besef van campagnestrategieën, de kwestie op de agenda gezet.

Het bericht:
Reactie van Sigrid Kaag over het anonieme bericht over intimidatie binnen onze partij

“Gisteravond bereikte mij een anoniem bericht van een vrouw over intimidatie binnen onze partij. Ik ben enorm geschrokken van dit bericht. Ik leid een partij waar we respectvol met elkaar omgaan en die voor iedereen een veilige werkomgeving en politieke vereniging moet zijn. Daarom hecht ik eraan dat dit zo snel mogelijk grondig wordt onderzocht. Het feit dat dit jaren geleden zou hebben gespeeld, doet daar voor mij niets aan af.

Ik heb het Landelijk Bestuur gevraagd een extern en onafhankelijk onderzoek in te stellen. Zodat in een voor alle betrokkenen zorgvuldig proces tot de bodem kan worden uitgezocht wat hier is gebeurd. Ik begrijp dat de schrijfster haar verhaal nu anoniem heeft gedaan, maar ik hoop dat ze ook bereid is dat te doen in de vertrouwde omgeving van dit externe en onafhankelijke onderzoek. Die oproep doe ik niet alleen aan haar, maar aan eenieder die het betreft en die daartoe bereid is. In mijn partij is er geen enkele ruimte voor grensoverschrijdend gedrag. Wanneer daar sprake van zou zijn, past maar een weg: stevig ingrijpen.”

De laatste regel is een sneer naar het FvD waarover iedereen en z’n oma het erover eens is dat daar ‘stevig ingegrepen’ had moeten worden. Als het om moraal gaat: dat hadden de D66-ers dan beter destijds met schuinsmarcheerder Pechtold kunnen doen, die naar verluidt zijn diverse kinderen overal in Nederland heeft wonen, behalve in Scheveningen

Overigens meldt Geenstijl andere opmerkelijke feiten rond mevrouw Kaag:

Was het maar vast 3 januari. Dan is niet alleen 2020 alweer voorbij, maar dan wordt op NPO2 eindelijk de documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof uitgezonden. 

[…]

Natuurlijk, de baas van de NPO Shula Rijxman stemt op D66 en is volgens onze favoriete roddeltante Martin Bosma een huisvriendin van D66-minister Kajsa Ollongren, maar dat is toeval. En het is dan wel zo dat de film wordt uitgezonden door de VPRO, waar oud-D66-campagneleider Lennart van der Meulen algemeen directeur is, maar dat komt soms nou eenmaal zo uit. En cynici zullen er vast op wijzen dat de film mede is gefinancierd door het CoBO, waarvan Van der Meulen voorzitter is en Rijxman secretaris. Of dat de filmmaakster in 2018 maar liefst 83.500 euro kreeg (pagina 64) van het Nederlands Filmfonds, waar D66’er Thom de Graaf voorzitter van de RvT was en dat dit jaar nog extra geld kreeg van D66-minister Ingrid van Engelshoven. Of dat de film toen nog de werktitel ‘minister van Hoop’ had (zie ook de url en mirror), een bijnaam die helemaal NIEMAND behalve Sigrid Kaag gebruikt voor Sigrid Kaag, maar dat heb je nu eenmaal bij objectieve journalistiek.

Kortom: D66 is de volledige garantie dat je wordt besodemieterd waar je bij staat. Een ‘balletje-balletje’ partij.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
3 jaren geleden

Leidster van een echte vrijpartij…

karton
3 jaren geleden

t Is toch verschrikkelijk dat zo’n nutteloos wezen als dit mens van Quag, álle kansen en gelegenheden krijgt om zichzelf te “profileren”.Lid van een nazi-partij die in Nederland dapper heeft geholpen om het kleine beetje “democratie” dat er nog was, om zeep te helpen. Een levensgevaarlijke vrouw, een terror-lover en volledig onbetrouwbaar !!
Ze is eigenlijk te min om er enige aandacht aan te besteden.

r.dunki
3 jaren geleden

Mocht iemand ooit gedacht hebben dat Thierry Baudet enigszins geplaagd werd door narcisme, dan is dit een ‘quantum sprong’ : deze tante is de impersonatie van het Narcisme.

Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord aan  r.dunki

Kaag: “Fatsoen, tolerantie, empathie…” Je hoort het haar zeggen, en je denkt: newspeak.

r.dunki
3 jaren geleden
Antwoord aan  Neef Jansen

Kaag valt voor de zoveelste keer door de mand: de partij viespeuk van Drimmelen, die vrouwen tot sex dwong, is plots een ‘hot topic’, maar nu blijkt dat Kaag al in september hierover volledig geïnformeerd was!

Zij is nu maar al te bereid om alsnog het obligate toneelstukje op te voeren voor de Bühne, maar is dus niets anders dan een weinig kieskeurige, goedkope leugenaar.