Geld verdienen en ontwikkelingsgeld

Onder progressieve goedmensen kan geld verdienen een kwalijke geur hebben. Geld verdienen, zo wordt daar aangenomen, is maar zelden een eerlijke en zuivere bezigheid. Zeker veel geld verdienen is kwalijk.

Toch willen ook die linkse goedmensen wel graag rijk worden en bij de jetset horen. Daar is een heel mooie oplossing voor. Geld verdienen met het helpen van mensen, met hulp bieden op plekken waar mensen het minder hebben, daar is toch niets bedenkelijks aan! Die gedachtegang is een eerste vereiste voor een Minister van ‘Ontwikkelingssamenwerking’ en het mooiste is dat die minister dat geld kan uitdelen, terwijl dat geld helemaal niet van hemzelf is. Geld van anderen uitgeven en er zelf ook nog eens flink beter van worden; mooier kan de wereld toch niet worden.

Tot zover het goede nieuws.

Niet ten onrechte vereist het ontvangen van Nederlandse ontwikkelingshulp ‘good governance’, ofwel behoorlijk bestuur. Probleem is dat behoorlijk bestuur en rechtszekerheid in de Derde Wereld héél zeldzaam zijn. De bevolkingen daar weten dat en hebben er mee leren leven. Mensen die er niet mee hebben leren leven, zijn inmiddels al wel afgemaakt of afgehaakt en onderweg naar de herkomst van ontwikkelingsgeld. Het duurt meestal even voordat Europese progressieve goedmensen doorkrijgen hoe in deze delicate kwestie de vork in de steel zit en soms doorzien ze het nooit.

Minister Kaag blijft het hele jaar uitdelen uit de door corona verder onder druk staande schatkist, waarin de zuurverdiende centjes van Nederlanders wordt opgeslagen. Zij wist eerder nog glunderend te melden dat haar Ministerie wel 3.000 organisaties steunde. Vrijwel zonder problemen ook, schoof zij haar begroting op 2 december jl. door de Tweede Kamer. De discussie rond de enorme subsidies die zij jaarlijks verstrekt aan bevriende organisaties kwam neer op de cruciale vraag of deze organisaties het geld ook mochten gebruiken om zich op andere terreinen tegen het kabinetsbeleid te keren. Volgens een meerderheid in de Kamer mocht die eis niet gesteld worden als voorwaarde om subsidie te krijgen. Iets met vrijheid van meningsuiting, behalve “minder, minder, minder Marokkanen”.

Éen van de organisatie die een aardige stuiver krijgt toegestopt, Islamic Relief Worldwide, is gelieerd aan de fundamentalistische moslimbroederschap die ook al voet aan de grond heeft bij GroenLinks. De Moslimbroeders, van oorsprong afkomstig uit Egypte, zijn samen met de van origine Saoedische salafisten de belangrijkste fundamentalitisch-soennitische beweging, met een anti-Westerse, anti-democratische en antisemitische ideologie. In Nederland werd deze club jarenlang geleid door de vader van de GroenLinkse Kauthar Bouchallikht, thans negende op de kieslijst van GL in 2021… Onze Minister heeft het dus met instemming van de Kamer behaagd om geld uit te keren aan figuren die onze ondergang wensen. Niet alleen GroenLinks, maar ook onze Minister moet nog eens aan de tand worden gevoeld omtrent de mate waarin zij de Staat dienen of verloochenen. Deze geldstroom verdient onderzoek van zowel Kamer als Veiligheidsdiensten.

Het is misschien wel goed om dat op 17 maart in het achterhoofd te houden als u weer mag stemmen. Er waren twee partijen in de Kamer die de vloer aanveegden met het lijstje van Kaag.

Spring eens uit de band komend voorjaar en stem er op. U weet welke ik bedoel.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a.r.girbes sr
3 jaren geleden

**Onze Minister heeft het dus met instemming van de Kamer behaagd om geld uit te keren aan figuren die onze ondergang wensen. Niet alleen GroenLinks, maar ook onze Minister moet nog eens aan de tand worden gevoeld omtrent de mate waarin zij de Staat dienen of verloochenen. Deze geldstroom verdient onderzoek van zowel Kamer als Veiligheidsdiensten.**. Aldus de heer Nijhof.

Als ik zo’n zin ( boven) lees en de inhoud tot mij laat doordringen ,dan gaan ook mijn haren recht over eind staan. Is de Nederlander dan een ongelooflijke sukkel om een figuur als Sigrid Kaag haar gang te laten gaan? Ja, dus.
Een onderzoek naar geldstromen??? Och, toch goed bedacht.

En onze “Pinokkio” kijkt er naar en denkt, ik heb mijn Penthouse, peperduur, én wie maakt mij wat.

Het is toch werkelijk van de zotte dat er zo met “ONS” geld wordt omgegaan.
De nieuwsbrief van de heer Sype Wynia meldt:” ***Hoe Sigrid Kaag de Moslimbroeders subsidieert.Minister Sigrid Kaag trekt kort voor de verkiezingen nog miljarden uit voor de komende vijf jaar. Een van de gelukkigen is een onderafdeling van de Moslimbroederschap. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? *** (15-12-2020)

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Nu heel simpel, het huidige kabinet wil kosten wat het kost de macht behouden om hun financiële spelletjes ( nepotisme) te willen uitvoeren. Het is gewoon op een, mijns inziens, ” criminele manier parasiteren” op de belastingbetaler in Nederland. En…… de armoede groeit en groeit en het gehele kabinet zit verdoofd van macht in de Kamer. Oh, wat doen wij het goed he? Immers: 8.500.000 mensen hebben naar de “lockdown- preek” van Rutte en Hugo de Jonge gekeken op de TV.

Massa is dus ook in de politiek KASSA. De peilingen geven de VVD 44 zetels en het **Forum voor Democratie** en de **PVV ** zijn overbluft.
Pinokkio als “volksmenner” doet zijn werk dus goed. Maar daar is Nederland niet mee gebaat.

Heel langzaam krijg ik ** jeuk in de maag**en heel langzaam wordt ook ik verblind door ergernis van het huidige zooi ministers. En de ” goedmensen” knikken tevreden en huilen van de overwinning en buitelen van plezier over elkaar heen: want het meisje Kaag van D-66, strooit het geld waar de “goedmensen” het willen hebben. De Nederlander zal zijn “sokken weer moeten stoppen”!!! Staatsschuld?? Daar heeft D-66 nog nimmer van gehoord.
Alle symptomen zijn dus aanwezig om ook Nederland een ” bananenrepubliek “te noemen. Het politieke niveau is buiten alle proporties van goed bestuur. ” Magna est Veritas et praevalebit” ( De waarheid zal zegevieren)

Spring eens uit de band? Graag. IK weet WEL op welke partij ik ga stemmen.